Felia de jambon se condimenteaza si se pune la prajit intreaga intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce a prins putina crusta, se intoarce si se mai lasa 3-4 minute la prajit.
Intr-o tava emailata sau vas Jena puneti un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi si telina, ceapa taiata in patru, cateva fire de verdeata si usturoiul feliat. Asezati felia de jambon, apoi cartofii curatati, spalati si taiati in lungime, bucati mai mari.
Turnati in tava zeama din tigaie si 300 ml apa in care ati amestecat lingura de ketchup. Condimentati, puneti pe carne cateva felii de rosii, paprika din belsug, acoperiti tava cu staniol (sau capacul de la vasul Jena) si dati la cuptor la foc mediu cam 1 ora.
Scoateti tava din cuptor, descoperiti-o, adaugati vinul, daca mai trebuie si putina apa si dati din nou tava la cuptor inca 45 minute la foc mic. Stropiti carnea si cartofii, din cand in cand, cu sosul din tava.
Asezati pe un platou jambonul, cartofii, sos din tava, garnisiti cu felii de rosii, castraveti, frunze de salata, loboda, spanac, marar, etc. Se serveste cu sos din tava pus separat si amestecat cu usturoi zdrobit si cu salata sau muraturi.
Pofta buna.
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii