autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Jambon la tava cu cartofi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
1 felie de jambon de aproximativ 1 kg, 800 g cartofi, 3 rosii, 1 ceapa, 50 g telina, 1-2 morcovi, 1 pahar vin alb, cateva fire marar, patrunjel, 7-8 catei de usturoi, 1 lingura kechup de rosii si ardei, 50 ml ulei, sare, piper, paprika, condimente pentru friptura, optional 1 lingurita concentrat ciuperci sau cateva ciuperci

Dificultate: Medie Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Felia de jambon se condimenteaza si se pune la prajit intreaga intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce a prins putina crusta, se intoarce si se mai lasa 3-4 minute la prajit.
Intr-o tava emailata sau vas Jena puneti un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi si telina, ceapa taiata in patru, cateva fire de verdeata si usturoiul feliat. Asezati felia de jambon, apoi cartofii curatati, spalati si taiati in lungime, bucati mai mari.
Turnati in tava zeama din tigaie si 300 ml apa in care ati amestecat lingura de ketchup. Condimentati, puneti pe carne cateva felii de rosii, paprika din belsug, acoperiti tava cu staniol (sau capacul de la vasul Jena) si dati la cuptor la foc mediu cam 1 ora.
Scoateti tava din cuptor, descoperiti-o, adaugati vinul, daca mai trebuie si putina apa si dati din nou tava la cuptor inca 45 minute la foc mic. Stropiti carnea si cartofii, din cand in cand, cu sosul din tava.
Asezati pe un platou jambonul, cartofii, sos din tava, garnisiti cu felii de rosii, castraveti, frunze de salata, loboda, spanac, marar, etc. Se serveste cu sos din tava pus separat si amestecat cu usturoi zdrobit si cu salata sau muraturi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon la tava cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui Jakob

Pui Jakob

Puiul se desface bucati si se pune intr-o tava de cuptor unsa (eu am folosit copanele de pui sau

9 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2013

    Pacat ca nu mai ai timp depostat retete! Astazi am vrut sa ma inspir sa mai gatesc ceva pentru Alex si am rasfoit pe aici pe gustos. Retetele tale sunt delicioase, apetisante, bine prezentate.... Cred ca ma opresc la reteta asta. Stiu ca ii place lui Alex. Poate mai revii! Te pupic dulce!

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2012

    UN DELICIU

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      De cate ori vizitez reteta mi se face pofta.

    • Fara foto

      vera , 08 septembrie 2009

      Bun, ft bun si frumos prezentat!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Delicios...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Totul arata bine.Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri. Va pregatesc un platou langa farfuria cu ursulet, emblema casei. :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Arata grozav.Apetisanta mancare

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Uite o reteta scrisa corect, cu o prezentare super-ok,de poze ce sa mai zic.......sunt apetisante si cred ca este si produsul finit o bunatate.Felicitari pentru prezentare,claritate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Arata foarte bine mancarea ta, imi face pofta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 felie de jambon de aproximativ 1 kg
  • 800 g cartofi
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 50 g telina
  • 1-2 morcovi
  • 1 pahar vin alb
  • cateva fire marar
  • patrunjel
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 lingura kechup de rosii si ardei
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • condimente pentru friptura
  • optional 1 lingurita concentrat ciuperci sau cateva ciuperci

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Pacat ca nu mai ai timp depostat retete! Astazi am vrut sa ma inspir sa mai gatesc ceva pentru Alex si am rasfoit pe aici pe gustos. Retetele tale sunt delicioase, apetisante, bine prezentate.... Cred ca ma opresc la reteta asta. Stiu ca ii place lui Alex. Poate mai revii! Te pupic dulce!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Paella ( Paella valenciana)