Jambon la tava cu cartofi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Jambon la tava cu cartofi

Ingrediente

  • 1 felie de jambon de aproximativ 1 kg
  • 800 g cartofi
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 50 g telina
  • 1-2 morcovi
  • 1 pahar vin alb
  • cateva fire marar, patrunjel
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 lingura kechup de rosii si ardei
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, paprika, condimente pentru friptura
  • optional 1 lingurita concentrat ciuperci sau cateva ciuperci

Mod de preparare

Felia de jambon se condimenteaza si se pune la prajit intreaga intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce a prins putina crusta, se intoarce si se mai lasa 3-4 minute la prajit.

Intr-o tava emailata sau vas Jena puneti un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi si telina, ceapa taiata in patru, cateva fire de verdeata si usturoiul feliat. Asezati felia de jambon, apoi cartofii curatati, spalati si taiati in lungime, bucati mai mari.

Turnati in tava zeama din tigaie si 300 ml apa in care ati amestecat lingura de ketchup. Condimentati, puneti pe carne cateva felii de rosii, paprika din belsug, acoperiti tava cu staniol (sau capacul de la vasul Jena) si dati la cuptor la foc mediu cam 1 ora.

Scoateti tava din cuptor, descoperiti-o, adaugati vinul, daca mai trebuie si putina apa si dati din nou tava la cuptor inca 45 minute la foc mic. Stropiti carnea si cartofii, din cand in cand, cu sosul din tava.

Asezati pe un platou jambonul, cartofii, sos din tava, garnisiti cu felii de rosii, castraveti, frunze de salata, loboda, spanac, marar, etc. Se serveste cu sos din tava pus separat si amestecat cu usturoi zdrobit si cu salata sau muraturi.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise