autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Jambon pe varza la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
1 felie de jambon de aproximativ 1 kg, 800 g varza murata, 4-5 rosii, 1 ceapa, 50 g telina, 1-2 morcovi, 200 ml bulion, cateva fire marar, patrunjel, 50 ml ulei, sare, piper, paprika, cimbru, condimente pentru friptura, optional 1 cub concentrat costita afumata

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Felia de jambon se condimenteaza si se pune la prajit intreaga intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce a prins putina crusta, se intoarce, se adauga in tigaie o rosie decojita si feliata si se mai lasa 3-4 minute la prajit. Taiati varza murata sub forma de taitei mai lungi.
Intr-o tava emailata sau vas Jena puneti un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi si telina, ceapa taiata in patru si cateva fire de verdeata. Asezati deasupra un strat subtire de varza si felia de jambon, apoi completati de jur imprejur cu restul da varza.
Turnati in tava zeama si rosiile din tigaie, 300 ml apa si bulionul. Condimentati, paprika din belsug, acoperiti tava cu staniol (sau capacul de la vasul Jena) si dati la cuptor la foc mediu cam 1 ora.
Scoateti tava din cuptor, descoperiti-o, daca mai trebuie adaugati putina apa, presarati putin cimbru si dati din nou tava la cuptor inca 45 minute la foc mic. Stropiti carnea, din cand in cand, cu zeama din tava.
Asezati pe un platou jambonul, varza, sosul din tava, garnisiti cu felii de rosii, marar, ketchup etc. Se poate servi cu mamaliguta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon pe varza la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare din pastai de fasole cu carne de porc

Mancare din pastai de fasole cu carne de porc

Incepem cu carnita, pe care o spalam, o taiem cubulete si o punem la fiert in apa cu sare. Curatam,

12 voturi    19 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu rösti si sos de visine

Piept de pui cu rösti si sos de visine

Pentru inceput preparam rösti , curatan cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cu un cutit sub forma

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

    Buna,buna,dar cam picanta,am sa o incerc. Felicitari!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Da, asa-i. :) S-a terminat imediat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Buna,buna...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 felie de jambon de aproximativ 1 kg
  • 800 g varza murata
  • 4-5 rosii
  • 1 ceapa
  • 50 g telina
  • 1-2 morcovi
  • 200 ml bulion
  • cateva fire marar
  • patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • condimente pentru friptura
  • optional 1 cub concentrat costita afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pernite dulci de pui