autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Japoneze

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
500 gr faina, 300 ml lapte, 50 gr unt, 25 gr drojdie, sare, 1 lingura zahar, 1 ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin.
Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem caldut.
Punem faina intr-un bol, presaram putina sare iar in mijloc facem o gaura unde rasturnam drojdia.
Turnam laptele si incepem sa framantam.
Cand s-au omogenizat cat de cat ingredientele adaungam untul si framantam bine. Eu am mai pus o lingura cu faina.
Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il acoperim si il lasam la dospit circa 1 ora.
Aluatul dospit il impartim in 8 bucati egale (merge si in 10 daca vreti sa fie painicile mai mici).
Luam prima bucata si o rasucim cu mainile pana obtinem un sul destul de lung si subtirel.
Indoim sulul la mijloc creand o gaura, apoi impletim cam de 3 ori si nu tot sulul.
Venim cu gaura formata peste impletitura, apoi capetele de sul le bagam prin gaura, una cate una ca ele sa vina dedesubt. Astfel obtinem o japoneza.
Le asezam intr-o tava unsa cu margarina, tapetata cu hartie de copt si le lasam 20 de minute la crescut.
Batem oul spuma, ungem painicile si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Le lasam pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem din cuptor. Dupa ce se racesc le punem intr-un bol si le acoperim bine pentru a se pastra fragede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajituri Japoneze

Prajituri Japoneze

Aluat: - Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Colaci de casa si japoneze

Colaci de casa si japoneze

Asezam ingredientele in masina de paine in urmatoarea ordine: sare,ou,lapte,ulei faina,apoi drojdia

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saratele din foietaj cu susan