autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Jeleu

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
12 foi de gelatina, 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas proaspat, 300-400 mi suc natural de mere, 125 g cirese, 2 prune, 1-2 nectarine, zahar brun, 1-2 linguri de zeama de lamâie, 1 portocala, frunzulite de menta pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid. Pui zeama de lamâie si zahar brun dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului. Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric. Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege. amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica. Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si jeleu

Tort cu iaurt si jeleu

Iaurtul se amesteca cu cele 12 linguri de zahar,gelatina se pune la inmuiat. Dupa ce am mestecat

14 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Jeleu de citrice

Jeleu de citrice

1. Sucul de la citrice se amesteca cu 10 gr gelfix si 1 lingura zahar, apoi se da in clocot. 2. In

2 voturi    3 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 12 foi de gelatina
  • 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas proaspat
  • 300-400 mi suc natural de mere
  • 125 g cirese
  • 2 prune
  • 1-2 nectarine
  • zahar brun
  • 1-2 linguri de zeama de lamâie
  • 1 portocala
  • frunzulite de menta pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Faguri