autor:

zana b.

» » Spume si creme dulci

Jeleu cu limette

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
3oua, 120g zahar pudra, 2 limette, 8 foi de gelatina, 200ml frisca, 500g capsuni, 100g zahar tos, 500ml suc de capsuni, 50g amidon.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se separa. Galbenusurile se bat cu zahar pudra, se adauga sucul si coaja de limette. Se inmoaie gelatina. Se dizolva si se inglobeaza in fir subtire in compozitie. Cand se intareste, se adauga albusurile batute si apoi frisca batuta. Se da crema la frigider. Se taie marunt 1/2 din cantitatea de capsuni. Se aseaza intr-un castron, se presara zahar, apoi suc de capsuni si se pun la foc. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se strecoara si se da din nou in fiert. Se dizolva amidonul in putina apa rece si se adauga la piureul de capsuni. Se da in cateva clocote pana ce compozitia devine clara. Se pun capsunile intregi si se mai da in fiert. Apoi se repartizeaza in 4 pahare de desert si se lasa la frigider. Se scot cu lingura portii din crema de limette si se aseaza pe jeleu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu cu limette" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de caramel

Inghetata de caramel

1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit

19 voturi    9 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Budinca de chia cu zmeura

Budinca de chia cu zmeura

Intr-un castron, se amesteca cu telul, toate ingredientele, mai putin zmeura, apoi se lasa vasul

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3oua
  • 120g zahar pudra
  • 2 limette
  • 8 foi de gelatina
  • 200ml frisca
  • 500g capsuni
  • 100g zahar tos
  • 500ml suc de capsuni
  • 50g amidon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele