autor:

zana b.

» » Spume si creme dulci

Jeleu cu limette

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
3oua, 120g zahar pudra, 2 limette, 8 foi de gelatina, 200ml frisca, 500g capsuni, 100g zahar tos, 500ml suc de capsuni, 50g amidon.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se separa. Galbenusurile se bat cu zahar pudra, se adauga sucul si coaja de limette. Se inmoaie gelatina. Se dizolva si se inglobeaza in fir subtire in compozitie. Cand se intareste, se adauga albusurile batute si apoi frisca batuta. Se da crema la frigider. Se taie marunt 1/2 din cantitatea de capsuni. Se aseaza intr-un castron, se presara zahar, apoi suc de capsuni si se pun la foc. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se strecoara si se da din nou in fiert. Se dizolva amidonul in putina apa rece si se adauga la piureul de capsuni. Se da in cateva clocote pana ce compozitia devine clara. Se pun capsunile intregi si se mai da in fiert. Apoi se repartizeaza in 4 pahare de desert si se lasa la frigider. Se scot cu lingura portii din crema de limette si se aseaza pe jeleu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu cu limette" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Biscuiti-sandwich cu ciocolata

Biscuiti-sandwich cu ciocolata

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas amesteca faina cu arahidele macinate, praful de copt si bicarbonatul

25 voturi    10 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Se pun 3l de apa la fiert.Se toaca telina,prazul si ceapa,nu marunt , se pot toca mai mari si se

16 voturi    7 comentarii
40 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3oua
  • 120g zahar pudra
  • 2 limette
  • 8 foi de gelatina
  • 200ml frisca
  • 500g capsuni
  • 100g zahar tos
  • 500ml suc de capsuni
  • 50g amidon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Farofias (Lapte de pasare)