autor:

zana b.

» » Spume si creme dulci

Jeleu cu limette

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
3oua, 120g zahar pudra, 2 limette, 8 foi de gelatina, 200ml frisca, 500g capsuni, 100g zahar tos, 500ml suc de capsuni, 50g amidon.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se separa. Galbenusurile se bat cu zahar pudra, se adauga sucul si coaja de limette. Se inmoaie gelatina. Se dizolva si se inglobeaza in fir subtire in compozitie. Cand se intareste, se adauga albusurile batute si apoi frisca batuta. Se da crema la frigider. Se taie marunt 1/2 din cantitatea de capsuni. Se aseaza intr-un castron, se presara zahar, apoi suc de capsuni si se pun la foc. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se strecoara si se da din nou in fiert. Se dizolva amidonul in putina apa rece si se adauga la piureul de capsuni. Se da in cateva clocote pana ce compozitia devine clara. Se pun capsunile intregi si se mai da in fiert. Apoi se repartizeaza in 4 pahare de desert si se lasa la frigider. Se scot cu lingura portii din crema de limette si se aseaza pe jeleu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu cu limette" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata cu scortisoara

Inghetata cu scortisoara

1. Pune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara.Intr-un bol, amesteca galbenusrile, zaharul

19 voturi    7 comentarii
40 min
Spume si creme dulci
Briose cu visine si glazura roz

Briose cu visine si glazura roz

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat

2 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3oua
  • 120g zahar pudra
  • 2 limette
  • 8 foi de gelatina
  • 200ml frisca
  • 500g capsuni
  • 100g zahar tos
  • 500ml suc de capsuni
  • 50g amidon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Panna cotta