autor:

zana b.

» » Spume si creme dulci

Jeleu cu limette

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
3oua, 120g zahar pudra, 2 limette, 8 foi de gelatina, 200ml frisca, 500g capsuni, 100g zahar tos, 500ml suc de capsuni, 50g amidon.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se separa. Galbenusurile se bat cu zahar pudra, se adauga sucul si coaja de limette. Se inmoaie gelatina. Se dizolva si se inglobeaza in fir subtire in compozitie. Cand se intareste, se adauga albusurile batute si apoi frisca batuta. Se da crema la frigider. Se taie marunt 1/2 din cantitatea de capsuni. Se aseaza intr-un castron, se presara zahar, apoi suc de capsuni si se pun la foc. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se strecoara si se da din nou in fiert. Se dizolva amidonul in putina apa rece si se adauga la piureul de capsuni. Se da in cateva clocote pana ce compozitia devine clara. Se pun capsunile intregi si se mai da in fiert. Apoi se repartizeaza in 4 pahare de desert si se lasa la frigider. Se scot cu lingura portii din crema de limette si se aseaza pe jeleu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu cu limette" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de zmeura

Inghetata de zmeura

1. Zdrobeste zmeura, pastrand cateva pentru décor. 2. Bate albusul spuma tare cu zaharul pudra,

18 voturi    5 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Tort de ciocolata amaruie cu menta

Tort de ciocolata amaruie cu menta

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

1 vot    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3oua
  • 120g zahar pudra
  • 2 limette
  • 8 foi de gelatina
  • 200ml frisca
  • 500g capsuni
  • 100g zahar tos
  • 500ml suc de capsuni
  • 50g amidon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata din struguri negri Dulceata din struguri negri

Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii.

1 vot    1 comentariu
2h 20 min
Conserve si muraturi
Crema de lamaie la pahar