autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Jeleu cu petale de trandafir

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2006

Ingrediente
(5borcane de 230ml.):30 petale de trandafir, 2 mere, sucul de la o lamaie, 500 ml. suc de mere, 650gr. zahar,1plic de Gelfix

Dificultate: Medie Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Alegeti petalele de trandafir, opariti-le, scurgeti-le de apa. Lasati-le sa se scurga si rasfirati-le pe un servet de bucatarie. Decojiti merele, indepartati-le cotorul, taiati-le in felii subtiri, stropiti-le cu suc de lamaie , sa nu se oxideze.Puneti la fiert sucul de mere, amestecati cu zaharul si gelfixul. apoi puneti compozitia la fiert.Dupa ce da in clocot, mai lasati pe foc inca 3 minute, amestecand mereu. Adaugati petalele de trandafit si feliutele de mere si fierbeti amestecul inca 45 secunde, pana ce ingredientele solide devin transparente. Turnati jeleul in borcane sigilatile si intoarceti borcanele cu capacul in jos, 5 min. Pana se raceste dulceata , intoarceti de mai multe ori borcanele - feliile de mere se vor distribui uniform.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu cu petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Eu am facut din 7 kg de visine.Visinile se spala se curata de samburi.Se pun pe foc domol impreuna

6 voturi    4 comentarii
4h
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

Cea mai sigura si cea mai buna metoda de pastrare este congelarea.Congeland legumele avem avantajul

27 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • (5borcane de 230ml.):30 petale de trandafir
  • 2 mere
  • sucul de la o lamaie
  • 500 ml. suc de mere
  • 650gr. zahar,1plic de Gelfix

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosarii cu vinete - Muratura