autor:

zana b.

» » Conserve si muraturi

Jeleu cu piper verde(8 borcane de 450 ml)

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
2 kg capsuni,sucul de la 2 lamai,1,7 kg zahar,2 plicuri gelfix,2 linguri piper verde de la borcan

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Capsunile se zdrobesc si se adauga 250 ml apa;se fierb 5 minute si se strecoara,pasand.Se amesteca sucul cu suc de lamaie si se asaza intr-o cratita.Se pune gelfixul amestecat cu 4 linguri de zahar;se fierbe la foc iute.Cand clocoteste,se ia vasul de pe foc si se adauga si restul de zahar.Se pune iar la fiert,adaugand piper verde si se mai fierbe un minut,amestecand continuu.Se ia de pe foc, si se toarna jeleul in borcane inchise ermetic.Se lasa sa stea borcanele 5 minute pe capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu cu piper verde(8 borcane de 450 ml)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet

Se pune otetul intr-o oala la fiert, se adauga 1 kg apa, se adauga sarea, piperul. Dupa ce da un

17 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Vinetele,gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs. Ceapa curatata

3 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Eu folosesc acest jeleu la friptura de porc de exemplu,ca un sos ,si e f. apetisanta !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    O reteta indrazneata, interesanta, felicitari zana b!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Ce pot sa-ti spun cely,e ca poti sa incerci.Mie imi place.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Foarte interesant.Cred ca e un gust aparte

    • Laura Teodora

      Laura Teodora (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Ua, ce interesant. Nu am mai auzit de jeleu de fructe cu piper.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Spune-mi te rog, ce rol are piperul verde? Care este gustul final ca nu-mi pot imagina!?!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg capsuni,sucul de la 2 lamai,1,7 kg zahar,2 plicuri gelfix,2 linguri piper verde de la borcan

Raporteaza reteta

zana b. (Chef de cuisine)

Eu folosesc acest jeleu la friptura de porc de exemplu,ca un sos ,si e f. apetisanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Catina cu miere de albine