autor:

zana b.

» » Conserve si muraturi

Jeleu cu piper verde(8 borcane de 450 ml)

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
2 kg capsuni,sucul de la 2 lamai,1,7 kg zahar,2 plicuri gelfix,2 linguri piper verde de la borcan

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Capsunile se zdrobesc si se adauga 250 ml apa;se fierb 5 minute si se strecoara,pasand.Se amesteca sucul cu suc de lamaie si se asaza intr-o cratita.Se pune gelfixul amestecat cu 4 linguri de zahar;se fierbe la foc iute.Cand clocoteste,se ia vasul de pe foc si se adauga si restul de zahar.Se pune iar la fiert,adaugand piper verde si se mai fierbe un minut,amestecand continuu.Se ia de pe foc, si se toarna jeleul in borcane inchise ermetic.Se lasa sa stea borcanele 5 minute pe capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu cu piper verde(8 borcane de 450 ml)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Kiwi in peltea de gutui

Kiwi in peltea de gutui

Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele (daca nu sunt stricate),

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei

319 voturi    38 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Eu folosesc acest jeleu la friptura de porc de exemplu,ca un sos ,si e f. apetisanta !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    O reteta indrazneata, interesanta, felicitari zana b!

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Ce pot sa-ti spun cely,e ca poti sa incerci.Mie imi place.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Foarte interesant.Cred ca e un gust aparte

    • Laura Teodora

      Laura Teodora (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Ua, ce interesant. Nu am mai auzit de jeleu de fructe cu piper.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Spune-mi te rog, ce rol are piperul verde? Care este gustul final ca nu-mi pot imagina!?!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg capsuni,sucul de la 2 lamai,1,7 kg zahar,2 plicuri gelfix,2 linguri piper verde de la borcan

Raporteaza reteta

zana b. (Chef de cuisine)

Eu folosesc acest jeleu la friptura de porc de exemplu,ca un sos ,si e f. apetisanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Compot pentru iarna