autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

JELEU DE COACAZE NEGRE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
2kg.coacaze negre,, 1 l.apa,, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se clatesc fructele si se desprind bobitele cu furculita de pe ciorchine. Se pun intr-o cratita si, impreuna cu 2/3 din cantitatea de apa, se fierb la foc mic pana se inmoaie. Se strecoara printr-o panza.
2. Pireul de fructe obtinut se mai da o data in fiert cu restul de apa. Din nou se strecoara prin panza; de data aceasta se lasa 3 ore.
2. Cele 2 sucuri se toarna impreuna, se masoara cantitatea si se fierb, adaugand la fiecare 1 l. de suc cate 1 kg. zahar. Se lasa sa fiarba pana a atins punctul de gelifiere. Se face proba; daca nu a fiert suficient, se mai lasa putin.
3. Cand compozitia este gelifiata, se toarna fierbinte in borcane si se inchid borcanele.
Daca ti-a placut reteta noastra "JELEU DE COACAZE NEGRE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pesmet de casa

Pesmet de casa

Cand va ramane paine, nu o aruncati, taiati-o felii si uscati-o putin la cuptor ca sa nu mucegaiasca.

11 voturi    9 comentarii
25 min
Conserve si muraturi
Rosii organice conservate

Rosii organice conservate

Se spala rosiile, (se docojesc optional), se taie felii mari si se pun in borcanele sterilizate

68 voturi    34 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2kg.coacaze negre,
  • 1 l.apa,
  • zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de zmeura