autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Jeleu racoritor de portocale cu menta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 kg portocale, 2 linguri zahar, 1 cutie pudra de gelatina de portocale, 1 lingura menta proaspata, tocata fin

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se spala portocalele si se sterg bine cu o cârpa de bumbac, apoi se taie coaja longitudinal si se cojesc. Fâsiile de coaja se taie În lung În fâsii subtiri de 2 mm si se lasa sa se zvânte bine.
2. Se stoarce portocala si se pune zeama intr-o craticioara, adaugandu-se doua linguri de zahar. Se pune craticioara pe foc si se da siropul in clocot. Apoi s epun inauntru fasiile de coaja impreuna cu menta. Se da focul mic si se lasa sa fiarba inabusit 5-6 minute. Se scot fasiile de coaja cu o spumiera si se pun intr-o strecuratoare la scurs.
3. Se ia tava de copt (de metal sau plastic) putin adanca. Se taie portocalele in felii rotunde si se pun in tava sub forma de strat. Peste ele se imprastie fasiile subtiri de coaja. Se toarna siropul si gelatina de portocale (dizolvata intr-un pahar de apa rece).
4. Se pune tava in frigider si se lasa cel putin 8 ore, apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu racoritor de portocale cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine,

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chec caramelizat

Chec caramelizat

Intr-un bol se pune piinea veche taiata cuburi si se toarna laptele si se lasa sa absoarbe dupa care

5 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 kg portocale
  • 2 linguri zahar
  • 1 cutie pudra de gelatina de portocale
  • 1 lingura menta proaspata
  • tocata fin

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Galusti cu prune