1. Se spala portocalele si se sterg bine cu o cârpa de bumbac, apoi se taie coaja longitudinal si se cojesc. Fâsiile de coaja se taie În lung În fâsii subtiri de 2 mm si se lasa sa se zvânte bine.
2. Se stoarce portocala si se pune zeama intr-o craticioara, adaugandu-se doua linguri de zahar. Se pune craticioara pe foc si se da siropul in clocot. Apoi s epun inauntru fasiile de coaja impreuna cu menta. Se da focul mic si se lasa sa fiarba inabusit 5-6 minute. Se scot fasiile de coaja cu o spumiera si se pun intr-o strecuratoare la scurs.
3. Se ia tava de copt (de metal sau plastic) putin adanca. Se taie portocalele in felii rotunde si se pun in tava sub forma de strat. Peste ele se imprastie fasiile subtiri de coaja. Se toarna siropul si gelatina de portocale (dizolvata intr-un pahar de apa rece).
4. Se pune tava in frigider si se lasa cel putin 8 ore, apoi se serveste.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii