autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Jeleu racoritor

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 kg portocale, 2 linguri zahar, 1 cutie pudra de gelatina de portocale, 1 lingura menta proaspata, tocata fin

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala portocalele si se sterg bine cu o cârpa de bumbac, apoi se taie coaja longitudinal si se cojesc. Fâsiile de coaja se taie În lung În fâsii subtiri de 2 mm si se lasa sa se zvânte bine.
2. Se stoarce portocala si se pune zeama intr-o craticioara, adaugandu-se doua linguri de zahar. Se pune craticioara pe foc si se da siropul in clocot. Apoi s epun inauntru fasiile de coaja impreuna cu menta. Se da focul mic si se lasa sa fiarba inabusit 5-6 minute. Se scot fasiile de coaja cu o spumiera si se pun intr-o strecuratoare la scurs.
3. Se ia tava de copt (de metal sau plastic) putin adanca. Se taie portocalele in felii rotunde si se pun in tava sub forma de strat. Peste ele se imprastie fasiile subtiri de coaja. Se toarna siropul si gelatina de portocale (dizolvata intr-un pahar de apa rece).
4. Se pune tava in frigider si se lasa cel putin 8 ore, apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu racoritor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de vanilie

Crema de vanilie

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se pun treptat laptele si faina. Se fierbe la foc mic

1 vot    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
SARLOTA DE PEPENE VERDE

SARLOTA DE PEPENE VERDE

1. Se pune frisca 10 minute in congelator. 2. Se curata pepenele verde de coaja si seminte, se taie

4 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg portocale
  • 2 linguri zahar
  • 1 cutie pudra de gelatina de portocale
  • 1 lingura menta proaspata
  • tocata fin

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom