Amesteci zmeura cu zaharul pudra, zeama de
lamaie si sucul de mere. Pui totul la fiert pâna fructele se
zdrobesc usor. Într-o sita asezi o bucata de tifon
si torni fiertura de zmeura. Fara a presa fructele,
lasi se adune tot sucul, care trebuie sa fie cât
limpede. Înmoi in apa rece ambele feluri de
gelatina. Sucul de zmeura il completezi cu apa,
astfel încât sa obrii 112 1 de lichid. Gelatina, fara
apa, o pui intr-o cratira si o dizolvi, amestecând
mereu, deasupra focului. Ai grija sa nu înceapa sa
fiarba! Apoi o amesteci cu sucul de zmeura si
imparti totul in patru forme reci. Le bagi in frigider
pentru cel purin 4 ore. pâna jeleul se întareste. Dupa ce le
scoti,de la rece, treci formele rapid sub jet de apa calda si cu un cutit
desprinzi, usor desertul de forma. Trebuie sa arate clar si transparent
Pui fiecare jeleu pe câte o farfurioara de desert,
ornezi cu zmeura si frunzullite de menta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii