Reteta postata pe: 15 mai 2010
Ingrediente
- 1 kg slanina de porc, - 1 lingurita de sare, - 2 fire de menta proaspata, - 30 ml ulei.
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
1. Se pune intr-o craticioara uleiul si se incinge. Se taie slanina cubulete si se pune in uleiul incins. Se da focul mic si se lasa sa se topeasca.
2. Se curata menta de frunze, se spala si se toaca marunt. Se adauga peste jumari impreuna cu sarea.
3. Cand jumarile sunt indeajuns de rumene si crocante se opreste focul si se strecoara grasimea.
4. Eu folosesc grasimea la diferite preparate, iar jumarile la ciorbe. Acum am facut jumari pentru ca vreau sa fac o ciorba de loboda cu jumari.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie bucatele slaninuta si se pune intr-o cratita sa se prajeasca. Invartim mereu cu o lingura
9 voturi
9 comentarii
30 min
Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc.Adaugam o cana cu apa
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2010
Ideea cu menta am gasit-o undeva, acum multi ani in urma, dar nu mai stiu sa spun unde... Confera un gust aparte...
Estera Flori (Chef de cuisine) , 16 mai 2010
interesanta ideea cu menta.