autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Jumari de porc

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
- 1 kg slanina de porc, - 1 lingurita de sare, - 2 fire de menta proaspata, - 30 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Se pune intr-o craticioara uleiul si se incinge. Se taie slanina cubulete si se pune in uleiul incins. Se da focul mic si se lasa sa se topeasca.
2. Se curata menta de frunze, se spala si se toaca marunt. Se adauga peste jumari impreuna cu sarea.
3. Cand jumarile sunt indeajuns de rumene si crocante se opreste focul si se strecoara grasimea.
4. Eu folosesc grasimea la diferite preparate, iar jumarile la ciorbe. Acum am facut jumari pentru ca vreau sa fac o ciorba de loboda cu jumari.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Jumari de porc

Jumari de porc

Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc.Adaugam o cana cu apa

1 vot    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Jumari din slanina de porc

Jumari din slanina de porc

Se taie bucatele slaninuta si se pune intr-o cratita sa se prajeasca. Invartim mereu cu o lingura

9 voturi    9 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    O minunatie jumarile astea !!! Dar parca numai in ciorbe sunt bune ??? Cu o rosie alaturi, crezi ca nu merg la micul dejun ??? Menta nu am folosit pina acum la ele....Interesant!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte bun cu menta!ce pofta mi-ai facut,pana la iarna inghit in sec.....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Interesant, cred ca sunt tare gustoase asa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Ideea cu menta am gasit-o undeva, acum multi ani in urma, dar nu mai stiu sa spun unde... Confera un gust aparte...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      interesanta ideea cu menta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg slanina de porc
  • - 1 lingurita de sare
  • - 2 fire de menta proaspata
  • - 30 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

O minunatie jumarile astea !!! Dar parca numai in ciorbe sunt bune ??? Cu o rosie alaturi, crezi ca nu merg la micul dejun ??? Menta nu am folosit pina acum la ele....Interesant!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancarica de cartofi cremoasa