autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Kabab hindi(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 martie 2010

Ingrediente
“Kabab hindi”,inseamna "Cabab indian"de ce e "indian",nu stiu.Stiu,doar,ca mincarea asta e buna si e usor de facut., , -1/2 kg carne de vita, -6 cepe, -10 rosii, -3/4 legatura patrunjel(cam 3-4 legaturi,cred,in Romania), -sare, -condimente:piper,scortisoara,ienibahar,cardamom, -ulei de masline, -cca 2 linguri de seminte de pin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se macina carnea cu patrunjelul si 2 cepe.Aceasta compozitie se sareaza(dupa gust) si se condimenteaza:un virf de cutit de scortisoara,1/2 lingurita de ienibahar,1/2 lingurita de piper si ¼ lingurita de cardamom.Se amesteca f. bine,apoi se fac chiftelute cilindrice(vezi poza),cu dimensiunea de cca 4/2 cm;cind facem chiftelutele nu punem faina;daca se lipeste(compozitia)
de miini,punem f.putin ulei(ungem miinile).
Pe urma,ciftelutele se prajesc in ulei de masline.Dupa ce le prajim,le punem pe un servet absorbant.
Intr-o cratita se pune uleiul in care au fost prajite chiftelutele;uleiul il strecuram,inainte de a-l refolosi.
In cratita cu uleiul(daca e prea mult ulei,nu-l punem tot),punem ceapa(4),taiata pestisori;o lasam doar sa se inmoaie,fara sa-si schimbe culoarea.Apoi,punem rosiile(decojite),taiate felii
(cam de dimensiunea cepii).Se pun condimente(aceleasi pe care le-am pus in chiftelute si aceleasi cantitati);punem,apoi,apa(fierbinte),cit sa cuprinda bine ceapa si rosiile.Acum se sareaza dupa gust;se lasa sa fiarba(acoperit),cca 20 minute,sa fie moi ,ceapa si rosiile.
Pe urma se pun chiftelutele si semintele de pin(crude);se mai fierbe,totul,cca 6 minute.
Se serveste fierbinte,cu garniture de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kabab hindi(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi fierti in coaja, umpluti dati  la cuptor

Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor

Se iau 4 cartofi mari, se spala bine si se pun la fiert, se lasa aproximativ 30 de minute dupa care

25 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Mancare de masline cu pui si lamaie

Mancare de masline cu pui si lamaie

Dupa ce se spala carnea se pune la calit in cca. 100 ml ulei.Nu o lasam mult,doar cat sa se inabuse

41 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Cred ca sunt un deliciu.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Arata bine mancarica ta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Delicioasa si ce bine arata!***** Felicitari.

    • Fara foto

      NADIA MARIA , 28 martie 2010

      Bun. Am mancat si eu dar fara sosuletul de ceapa, facute de un egiptean.Super.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Interesant...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Apetisanta si interesanta...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Camy, foarte buna mancarica ta! Arata superb!

    • Fara foto

      Adina , 28 martie 2010

      Ai votul meu! Arata super si e usor de facut

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      F.bune!!!felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • “Kabab hindi”,inseamna "Cabab indian"de ce e "indian",nu stiu.Stiu,doar,ca mincarea asta e buna si e usor de facut.
  • -1/2 kg carne de vita
  • -6 cepe
  • -10 rosii
  • -3/4 legatura patrunjel(cam 3-4 legaturi,cred,in Romania)
  • -sare
  • -condimente:piper,scortisoara,ienibahar,cardamom
  • -ulei de masline
  • -cca 2 linguri de seminte de pin

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca sunt un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui