autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Kabab hindi(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 martie 2010

Ingrediente
“Kabab hindi”,inseamna "Cabab indian"de ce e "indian",nu stiu.Stiu,doar,ca mincarea asta e buna si e usor de facut., , -1/2 kg carne de vita, -6 cepe, -10 rosii, -3/4 legatura patrunjel(cam 3-4 legaturi,cred,in Romania), -sare, -condimente:piper,scortisoara,ienibahar,cardamom, -ulei de masline, -cca 2 linguri de seminte de pin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se macina carnea cu patrunjelul si 2 cepe.Aceasta compozitie se sareaza(dupa gust) si se condimenteaza:un virf de cutit de scortisoara,1/2 lingurita de ienibahar,1/2 lingurita de piper si ¼ lingurita de cardamom.Se amesteca f. bine,apoi se fac chiftelute cilindrice(vezi poza),cu dimensiunea de cca 4/2 cm;cind facem chiftelutele nu punem faina;daca se lipeste(compozitia)
de miini,punem f.putin ulei(ungem miinile).
Pe urma,ciftelutele se prajesc in ulei de masline.Dupa ce le prajim,le punem pe un servet absorbant.
Intr-o cratita se pune uleiul in care au fost prajite chiftelutele;uleiul il strecuram,inainte de a-l refolosi.
In cratita cu uleiul(daca e prea mult ulei,nu-l punem tot),punem ceapa(4),taiata pestisori;o lasam doar sa se inmoaie,fara sa-si schimbe culoarea.Apoi,punem rosiile(decojite),taiate felii
(cam de dimensiunea cepii).Se pun condimente(aceleasi pe care le-am pus in chiftelute si aceleasi cantitati);punem,apoi,apa(fierbinte),cit sa cuprinda bine ceapa si rosiile.Acum se sareaza dupa gust;se lasa sa fiarba(acoperit),cca 20 minute,sa fie moi ,ceapa si rosiile.
Pe urma se pun chiftelutele si semintele de pin(crude);se mai fierbe,totul,cca 6 minute.
Se serveste fierbinte,cu garniture de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kabab hindi(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu ardei copt prajit la tigaie

Ficatei de pui cu ardei copt prajit la tigaie

Spalam ficatul de de pasare si ii lasam la scurs.Separat punem si tocam in fasiute ardeiul copt(il

41 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Gulas cu carne

Gulas cu carne

Intr-o tigaie adanca se incalzesc 2 linguri de grasime si se calesc ceapa si ardeii, dar cel iute

6 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Cred ca sunt un deliciu.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Arata bine mancarica ta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Delicioasa si ce bine arata!***** Felicitari.

    • Fara foto

      NADIA MARIA , 28 martie 2010

      Bun. Am mancat si eu dar fara sosuletul de ceapa, facute de un egiptean.Super.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Interesant...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Apetisanta si interesanta...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Camy, foarte buna mancarica ta! Arata superb!

    • Fara foto

      Adina , 28 martie 2010

      Ai votul meu! Arata super si e usor de facut

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      F.bune!!!felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • “Kabab hindi”,inseamna "Cabab indian"de ce e "indian",nu stiu.Stiu,doar,ca mincarea asta e buna si e usor de facut.
  • -1/2 kg carne de vita
  • -6 cepe
  • -10 rosii
  • -3/4 legatura patrunjel(cam 3-4 legaturi,cred,in Romania)
  • -sare
  • -condimente:piper,scortisoara,ienibahar,cardamom
  • -ulei de masline
  • -cca 2 linguri de seminte de pin

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca sunt un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Medalioane de pui cu bezele de cartofi