autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Kabab hindi(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 martie 2010

Ingrediente
“Kabab hindi”,inseamna "Cabab indian"de ce e "indian",nu stiu.Stiu,doar,ca mincarea asta e buna si e usor de facut., , -1/2 kg carne de vita, -6 cepe, -10 rosii, -3/4 legatura patrunjel(cam 3-4 legaturi,cred,in Romania), -sare, -condimente:piper,scortisoara,ienibahar,cardamom, -ulei de masline, -cca 2 linguri de seminte de pin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se macina carnea cu patrunjelul si 2 cepe.Aceasta compozitie se sareaza(dupa gust) si se condimenteaza:un virf de cutit de scortisoara,1/2 lingurita de ienibahar,1/2 lingurita de piper si ¼ lingurita de cardamom.Se amesteca f. bine,apoi se fac chiftelute cilindrice(vezi poza),cu dimensiunea de cca 4/2 cm;cind facem chiftelutele nu punem faina;daca se lipeste(compozitia)
de miini,punem f.putin ulei(ungem miinile).
Pe urma,ciftelutele se prajesc in ulei de masline.Dupa ce le prajim,le punem pe un servet absorbant.
Intr-o cratita se pune uleiul in care au fost prajite chiftelutele;uleiul il strecuram,inainte de a-l refolosi.
In cratita cu uleiul(daca e prea mult ulei,nu-l punem tot),punem ceapa(4),taiata pestisori;o lasam doar sa se inmoaie,fara sa-si schimbe culoarea.Apoi,punem rosiile(decojite),taiate felii
(cam de dimensiunea cepii).Se pun condimente(aceleasi pe care le-am pus in chiftelute si aceleasi cantitati);punem,apoi,apa(fierbinte),cit sa cuprinda bine ceapa si rosiile.Acum se sareaza dupa gust;se lasa sa fiarba(acoperit),cca 20 minute,sa fie moi ,ceapa si rosiile.
Pe urma se pun chiftelutele si semintele de pin(crude);se mai fierbe,totul,cca 6 minute.
Se serveste fierbinte,cu garniture de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kabab hindi(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc impanata

Pulpa de porc impanata

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza

10 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza,

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Cred ca sunt un deliciu.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Arata bine mancarica ta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Delicioasa si ce bine arata!***** Felicitari.

    • Fara foto

      NADIA MARIA , 28 martie 2010

      Bun. Am mancat si eu dar fara sosuletul de ceapa, facute de un egiptean.Super.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Interesant...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Apetisanta si interesanta...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Camy, foarte buna mancarica ta! Arata superb!

    • Fara foto

      Adina , 28 martie 2010

      Ai votul meu! Arata super si e usor de facut

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      F.bune!!!felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • “Kabab hindi”,inseamna "Cabab indian"de ce e "indian",nu stiu.Stiu,doar,ca mincarea asta e buna si e usor de facut.
  • -1/2 kg carne de vita
  • -6 cepe
  • -10 rosii
  • -3/4 legatura patrunjel(cam 3-4 legaturi,cred,in Romania)
  • -sare
  • -condimente:piper,scortisoara,ienibahar,cardamom
  • -ulei de masline
  • -cca 2 linguri de seminte de pin

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca sunt un deliciu.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume