autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Kabab hindi(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 martie 2010

Ingrediente
“Kabab hindi”,inseamna "Cabab indian"de ce e "indian",nu stiu.Stiu,doar,ca mincarea asta e buna si e usor de facut., , -1/2 kg carne de vita, -6 cepe, -10 rosii, -3/4 legatura patrunjel(cam 3-4 legaturi,cred,in Romania), -sare, -condimente:piper,scortisoara,ienibahar,cardamom, -ulei de masline, -cca 2 linguri de seminte de pin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se macina carnea cu patrunjelul si 2 cepe.Aceasta compozitie se sareaza(dupa gust) si se condimenteaza:un virf de cutit de scortisoara,1/2 lingurita de ienibahar,1/2 lingurita de piper si ¼ lingurita de cardamom.Se amesteca f. bine,apoi se fac chiftelute cilindrice(vezi poza),cu dimensiunea de cca 4/2 cm;cind facem chiftelutele nu punem faina;daca se lipeste(compozitia)
de miini,punem f.putin ulei(ungem miinile).
Pe urma,ciftelutele se prajesc in ulei de masline.Dupa ce le prajim,le punem pe un servet absorbant.
Intr-o cratita se pune uleiul in care au fost prajite chiftelutele;uleiul il strecuram,inainte de a-l refolosi.
In cratita cu uleiul(daca e prea mult ulei,nu-l punem tot),punem ceapa(4),taiata pestisori;o lasam doar sa se inmoaie,fara sa-si schimbe culoarea.Apoi,punem rosiile(decojite),taiate felii
(cam de dimensiunea cepii).Se pun condimente(aceleasi pe care le-am pus in chiftelute si aceleasi cantitati);punem,apoi,apa(fierbinte),cit sa cuprinda bine ceapa si rosiile.Acum se sareaza dupa gust;se lasa sa fiarba(acoperit),cca 20 minute,sa fie moi ,ceapa si rosiile.
Pe urma se pun chiftelutele si semintele de pin(crude);se mai fierbe,totul,cca 6 minute.
Se serveste fierbinte,cu garniture de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kabab hindi(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 9 comentarii

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Cred ca sunt un deliciu.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Arata bine mancarica ta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Delicioasa si ce bine arata!***** Felicitari.

    • NADIA MARIA , 28 martie 2010

      Bun. Am mancat si eu dar fara sosuletul de ceapa, facute de un egiptean.Super.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Interesant...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Apetisanta si interesanta...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Camy, foarte buna mancarica ta! Arata superb!

    • Adina , 28 martie 2010

      Ai votul meu! Arata super si e usor de facut

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      F.bune!!!felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • “Kabab hindi”,inseamna "Cabab indian"de ce e "indian",nu stiu.Stiu,doar,ca mincarea asta e buna si e usor de facut.
  • -1/2 kg carne de vita
  • -6 cepe
  • -10 rosii
  • -3/4 legatura patrunjel(cam 3-4 legaturi,cred,in Romania)
  • -sare
  • -condimente:piper,scortisoara,ienibahar,cardamom
  • -ulei de masline
  • -cca 2 linguri de seminte de pin

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca sunt un deliciu.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Orez cu Sos Alb Delicios