autor:

kati09

» » Prajituri

Kapuziner

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2010

Ingrediente
Pentru blat:, - 6 oua, - 6 linguri zahar tos, - 6 linguri faina, - 1/2 plic praf de copt, - 2 linguri cacao, Pentru cele 2 creme:, - 2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie, - 700 ml lapte, - 250 g margarina, - 250 g zahar tos, - 1 lingura cacao, - 1 lingura cafea macinata sau praf de cafea instant, Pentru glazura:, - 100 g zahar tos, - 3 linguri margarina, - 1 lingura lapte, - 2 linguri praf de budinca de ciocolata, - 1 lingura cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se sparg ouale si se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se amesteca bine cu zahar tos, ulei, faina, praf de copt si cacao. Se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu margarina si faina si se da la cuptor ( preincalzit in prealabil la 180 grade ) timp de aprox. 30 minute.
Pentru crema se amesteca cele doua plicuri de praf de budinca cu 3-4 linguri de zahar si cu lapte, apoi se fierbe la foc mic pana se ingroase. Se lasa apoi sa se raceasca complet, amestecand intre timp. Maragarina se freaca bine cu zaharul tos, apoi se adauga treptat budinca racita si se amesteca. Crema obtinuta se imparte in doua: la jumatate se adauga cacao, la cealalta jumatate cafea.
Blatul racit se taie in doua. Se aseaza primul blat pe o tava, se unge cu crema de cafea, se acopera cu cel de-al doilea blat, pe care se repartizeaza crema de cacao.
Pentru glazura se amesteca zaharul tos, margarina, laptele, praful de pudinca si praful de cacao intr-o craticioara, apoi se amesteca in continuu pe baie de aburi, pana se topeste margarina si se obtine un amestec omogen. Glazura se toarna imediat peste crema de cacao. Se intareste repede, deci trebuie sa o repartizam uniform cat de repede putem.
Este o prajitura foarte delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kapuziner" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu iaurt

Prajitura cu iaurt

Se mixeaza untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios). Se intinde

6 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu doua creme

Prajitura cu doua creme

Blat: Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam cacaua, faina, bicarbonatul stins cu un pic de

1 vot    0 comentarii
60h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    ce bune trebuie sa fie!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Delicioasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Buna, buna!

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte faina reteta si nu e greu de facut.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte buna!!!

    • Fara foto

      kati09 , 10 mai 2010

      Va multumesc pentru comentariile dragute! Sper sa incercati aceasta prajitura si sa va iasa la fel de bine cum mi-a iesit mie! :)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Interesanta combinatia de cafea cu cacao. Am salvat reteta si ai 5 stelute !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      Sidy , 10 mai 2010

      Sunt convinsa ca e delicioasa ! Deja imi ploua in gura...

    • Fara foto

      LALY , 10 mai 2010

      C e bine arata 5 stelute si felicitari!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Foarte fina si aromata!Ai votul meu.Felicitari.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      O prajitura tare gustoasa si usor de pregatit...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Delicioasa ! prajiturica facuta de tine.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Am salvat reteta! Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri zahar tos
  • - 6 linguri faina
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • Pentru cele 2 creme:
  • - 2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie
  • - 700 ml lapte
  • - 250 g margarina
  • - 250 g zahar tos
  • - 1 lingura cacao
  • - 1 lingura cafea macinata sau praf de cafea instant
  • Pentru glazura:
  • - 100 g zahar tos
  • - 3 linguri margarina
  • - 1 lingura lapte
  • - 2 linguri praf de budinca de ciocolata
  • - 1 lingura cacao

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bune trebuie sa fie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu branza