Se sparg ouale si se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se amesteca bine cu zahar tos, ulei, faina, praf de copt si cacao. Se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu margarina si faina si se da la cuptor ( preincalzit in prealabil la 180 grade ) timp de aprox. 30 minute.
Pentru crema se amesteca cele doua plicuri de praf de budinca cu 3-4 linguri de zahar si cu lapte, apoi se fierbe la foc mic pana se ingroase. Se lasa apoi sa se raceasca complet, amestecand intre timp. Maragarina se freaca bine cu zaharul tos, apoi se adauga treptat budinca racita si se amesteca. Crema obtinuta se imparte in doua: la jumatate se adauga cacao, la cealalta jumatate cafea.
Blatul racit se taie in doua. Se aseaza primul blat pe o tava, se unge cu crema de cafea, se acopera cu cel de-al doilea blat, pe care se repartizeaza crema de cacao.
Pentru glazura se amesteca zaharul tos, margarina, laptele, praful de pudinca si praful de cacao intr-o craticioara, apoi se amesteca in continuu pe baie de aburi, pana se topeste margarina si se obtine un amestec omogen. Glazura se toarna imediat peste crema de cacao. Se intareste repede, deci trebuie sa o repartizam uniform cat de repede putem.
Este o prajitura foarte delicioasa!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii