Ingrediente
300g.carne tocata(porc,vita,miel, 6 vinete potrivite, 2 cepe, 3 rosii, o legatura patrunjel, 100g margarina, sare,piper, 2-3catei usturoi
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
13 voturi
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt si se caleste in 100g margarina, dupa ce s-a rumenit putin adaugam carnea tocata si o mai calim cca 10 min. Se adauga si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici, patrunjelul verde, sarea si piperul. Dupa ce compozitia este gata se ia de pe foc. Vinetele se desfac in miloc pe lungime ca o barcuta si se umplu cu compozitia preparata. Dupa ce am terminat de umplut toate vinetele le asezam intr-o tava de cuptor si punem deasupra lor cativa catei de usturoi taiati feliute, o bucata de rosie taiata rotund si o feliuza de ardei. In tava de cuptor se adauga putina apa si se baga la cuptorul incalzit dinainte cca 25-30min.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009
Aceasta reteta este intr-adevar una originala.De ce spun asta? Pentru ca asa sunt vinetele umplute cu carne de oaie (miel) pregatite in Turcia.Am avut prilejul sa degust asa ceva in concediile petrecute in aceasta tara. (Carnea de oaie sau miel, la ei, nu miroase ca la noi).
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2009
Bun,bun,bun.Eu umplu mai des vinetele cu branza.