autor:

Irina

» » Mancaruri cu carne

Karniyarik

Autor: Irina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
300g.carne tocata(porc,vita,miel, 6 vinete potrivite, 2 cepe, 3 rosii, o legatura patrunjel, 100g margarina, sare,, 2-3catei usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja,dar nu de tot un rand de coaja se ia unul se lasa,iar un rand se ia unul se lasa. Dupa ce am curatat vinetele le punem in apa cu sare si le lasam cca 30 min. Dupa 30 de min. le scoatem din apa cu sare le punem pe un stergar sa se usuce,dupa aia le prajim in ulei pe o parte si pe alta. Dupa ce le-am prajit pe toate le lasam pe o tava.
Ceapa se taie marunt si se caleste in 100g margarina, dupa ce s-a rumenit putin adaugam carnea tocata si o mai calim cca 10 min. Se adauga si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici, patrunjelul verde, sarea si piperul. Dupa ce compozitia este gata se ia de pe foc. Vinetele se desfac in miloc pe lungime ca o barcuta si se umplu cu compozitia preparata. Dupa ce am terminat de umplut toate vinetele le asezam intr-o tava de cuptor si punem deasupra lor cativa catei de usturoi taiati feliute, o bucata de rosie taiata rotund si o feliuza de ardei. In tava de cuptor se adauga putina apa si se baga la cuptorul incalzit dinainte cca 25-30min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Karniyarik" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Pui cu ananas in sos dulce acrisor

1.Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos

54 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Șnițel ”tocat”

Șnițel ”tocat”

Intai tocam carnea fiarta, cuburi, nu prea mici, nici prea mari. Separat batem ouale (sau oul, daca

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    magdalena özlem (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    va multumesc retetele sınt tot la fel ca aiçi scrise va feliçit ..

  • Fara foto

    Cristina , 12 august 2009

    Este super karniarik-ul... chiar ma bucur ca ai pus garnitura de pirinc:D ... foarte buna. Afiyet olsun pentru cele care incearca aceasta reteta.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Aceasta reteta este intr-adevar una originala.De ce spun asta? Pentru ca asa sunt vinetele umplute cu carne de oaie (miel) pregatite in Turcia.Am avut prilejul sa degust asa ceva in concediile petrecute in aceasta tara. (Carnea de oaie sau miel, la ei, nu miroase ca la noi).

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Bun,bun,bun.Eu umplu mai des vinetele cu branza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 300g.carne tocata(porc,vita,miel
  • 6 vinete potrivite
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • o legatura patrunjel
  • 100g margarina
  • sare,
  • 2-3catei usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Irina
Mancare cu castraveti acri

Mancare cu castraveti acri

Intr-o cratita se pun doua- trei linguri de ulei, se adauga carnea taiata bucati, se caleste putin,

21 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

magdalena özlem (Chef de cuisine)

va multumesc retetele sınt tot la fel ca aiçi scrise va feliçit ..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Carbonada (mancare flamanda din carne de vita)