Ketchup de rosii si ardei rosii

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Ketchup de rosii si ardei rosii

Ingrediente

  • 5 kg ardei kapia rosii si/sau gogosari
  • 4 kg rosii
  • 3 kg ceapa
  • 10 bucati ardei peperoni rosii
  • 2 plicuri pkant fix iute sau dulce-acrisor
  • 800 g zahar
  • 1 litru ulei
  • 2-3 linguri sare
  • optional 200 ml otet
  • cateva frunze de telina
  • cimbru, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Se spala ardeii grasi si peperoni si se taie bucati mai mari, indepartand bine semintele si se pun la prajit in 0,5 l ulei pana se inmoaie bine. Lasati la foc mic cam 30 minute amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Separat puneti la prajit in 0,5 l ulei ceapa curata si taiata bucati mai mari, procedand la fel ca si cu ardeii.

Spalati si taiati rosiile bucati mari si puneti-le la fiert la foc mic tot 30 de minute, fara sa adaugati apa. Fierbeti in rosii frunzele de telina legate, apoi indepartati-le.

Lasati sa se racoreasca si mixati ardeii, ceapa si rosiile (vezi video). Puneti la fiert intr-o oala mai mare ardeii si ceapa, peste care strecurati rosiile mixate. Adaugati zaharul, sare, condimente dupa gust si cele doua plicuri de pikant fix si fierbeti la foc mic amestecand ca sa nu se prinda (puteti pune sub oala o tabla, plita sau fonta mai groasa) inca 30 minute.

Asezati borcanele spalate si uscate intr-o cratita cu apa si lasati-le sa se incinga la foc mic apoi cu ajutorul unei palnii mai mari umpleti-le cu ketchup. Strangeti bine capacele si puneti-le la sterilizat intr-un pat de perne si paturi, pana a doua zi.

Este deosebit de aromat si mult mai bun si sanatos decat cel din comert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise