autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Ketchup foarte iute

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2012

Ingrediente
In cazul in care doriti sa preparati reteta, trebue musai sa va avertizez ca este o pasta extrem de iute/picanta !, , 2kg gogosari rosii, 800g ardei chili, 800g ceapa rosie, 100g usturoi, 100g sare, 200g zahar, 200ml otet

Dificultate: Medie Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

Spalam ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam cotorul si semintele, iar la cei iuti le indepartam coditele si cu tot cu seminte si nervuri, ii taiem eventual in doua.
Curatam ceapa si usturoiul si le spalam. Toate acestea le maruntim in robot-ul de bucatarie( daca nu aveti le puteti trece prin masina de carne).
Punem intr-o cratita, pe foc, otetul cu sarea si zaharul si amestecam pana se topesc. Adaugam legumele maruntite, omogenizam si lasam sa fiarba la foc mic una ora, amestec-and din cand in cand. Lasam putin la racit apoi trecem totul prin blender si obtinem o pasta densa dar care curge. Punem pasta dinnou la fiert pentru inca 15’ , dupa care ketchup-ul este gata. Il turnam in recipiente sterilizate pe care le punem la duns(in paturi) pana a doua zi. Etichetam, pozam si la camara cu ele .
Ps: Daca nu aveti blender, pune-ti amestecul fiert (dupa cele 60’)direct in recipientele sterilizate, fara a mai fi nevoie de inca 15’ de fierbere, doar ca, sub aceasta forma nu-l mai puteti numi ketchup, ci mai degraba un sos foarte iute !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup foarte iute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

4 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin

9 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Aurelia_Muntul

    Aurelia_Muntul (Maestru bucatar):

    Cum am citit reteta m-am si dus la piata sa cumpar legumele.Am urmat reteta ta ,numai ca am pus doar 500 g ardei iute si bine am facut deoarece erau iuti rau de tot. Mi-au iesit 7 borcane de 370g. Reteta e super Ok ,cred ca am sa mai fac o tura pentru ca sotul meu,mare mancator de iuteli mi-a spus ca nu crede ca ii ajunge .

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu Ene , 12 septembrie 2014

    Naspa! Daca ai blender, faci ketchup, daca n-ai, faci un sos.......:))))

  • Fara foto

    elena caraman , 11 septembrie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Veronica Gunia , 06 septembrie 2014

    foarte bun il fac garantat si eu

    • Fara foto

      Silaghi Nicoleta , 11 august 2014

      am facut anul trecut si mi-a iesit foarte bun.

    • Fara foto

      Adriana Bobu , 09 august 2014

      foarte bun!

    • Fara foto

      Anca-Ovidiu Stan , 04 septembrie 2013

      blenderul este acel pasator electric de legume, carne, fructe...

    • Fara foto

      Crina Ciupe , 04 septembrie 2013

      nam idee ce inseamna blender. as vrea sa incerc si eu reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 martie 2013

      Draga Roxana, intrebarea ta nu este deloc "tampita", ma bucur ca esti interesata de reteta mea si sper sa o incerci. Referitor la intrebarea ta, preparatul final este aprox. 3 L, depinde acum de fiecare gospodina in ce borcane mici sau mari il pune. Ps: daca mai ai intrebari, te rog nu ezita.

    • Fara foto

      Roxana (Bucatar) , 15 martie 2013

      Buna , Sunt si eu curioasa cam cate borcane ies cu ingredientele de mai sus? (scuze daca e o intrebare "tampita":),dar sa zicem ca sunt "cea mai novice dintre novice":)in arta culinara . Mersi anticipat , Roxana

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2012

      Floare de colt, ma bucur ca-ti place reteta si astept cu interes impresiile tale...Spor la bucatarit !

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2012

      Super fain ! Il voi pregati zilele urmatoare. Multumesc, l-am salvat !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2012

      bnina, aceasta reteta NU contine rosii ! incearca si ai sa vezi cat e de bun:)

    • bnina

      bnina (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2012

      imi plce f mult, dar ma mira ca nu trebuie nici macar o rosiuta...:) e fara rosii?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2012

      Multumesc pentru apreciere, Mihaela !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2012

      Ma bucur ca-ti place Timeea, multumesc !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

      Foarte iute si foarte buna!*****

    • Timea

      Timea (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

      Tare mult imi place!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • In cazul in care doriti sa preparati reteta
  • trebue musai sa va avertizez ca este o pasta extrem de iute/picanta !
  • 2kg gogosari rosii
  • 800g ardei chili
  • 800g ceapa rosie
  • 100g usturoi
  • 100g sare
  • 200g zahar
  • 200ml otet

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

elena caraman

foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ghebe murate