autor:

In bucataria vesela

» » Aluaturi si Foietaje

Knedla - reteta slovaca

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Slovacia


    Reteta postata pe: 25 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Slovacia


Reteta postata pe: 25 august 2012

Ingrediente
500 gr faina, 250 ml lapte, 1 ou, ½ cub de drojdie, 1 ½ lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

In castronul in care framantam punem faina. Adaugam 2/3 din lapte, sarea, oul si drojdia frecata cu o lingurita de zahar si diluata cu putin lapte.
Vom framanta un aluat care este destul de elastic si nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in doua si formam doua painici. Acoperite cu un prosop le lasam la dospit o jumatate de ora.
Fierbem apa cu sare intr-o oala cu o deschidere mai mare. Aici vom pregati prin fierbere knedla. Cind apa clocoteste adaugam knedla dospita si fierbem pentru 20 de minute. Nu este nevoie sa o intoarcem in timpul fierberii.
O scoatem cu o paleta pe o farfurie si o servim fierbinte in locul painii cu gulas, varza cu gasca, rata sau piept de porc la cuptor.
Knedla se taie cel mai bine cu o ata subtire; avand in vedere ca se serveste fierbinte se poate taia si cu cutitul, dar varianta cu ata este mai practica.
Dupa racire knedla se incalzeste la aburi si va fi la fel de gustoasa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Knedla - reteta slovaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun,

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu dovleac

Paine cu dovleac

Se fierbe dovleacul ,apoi se stoarce bine jumatate di dovleac se paseaza cealalta jumatate ramane

0 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Adelina, ma bucur daca vei incerca reteta mea. Daca te hotarsati as vrea sa mai completez cu cate ceva ca sa fiu sigura ca o sa va placa. Knedla se prepara in mai multe feluri: fiarta in apa ca in reteta mea, pregatita la abur (aceeasi reteta numai) si apoi se mai poate pregati cu bucati de paine mai veche integrate in aluat si la fel la abur sau fiert. Daca o servim imediat dupa ce o pregatim nu este nevoie sa o mai incalzim, altfel o incalzim la abur sau in cuptorul cu microunde la un ciclu complet de decongelare. Nu se serveste rece ca painea normala. Numai bine, Nico

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Am mâncat în Praga, dar nu arăta chiar aşa. A ta pare mai aproape de gustul românesc. Cea din Praga nu mi-a prea plăcut. Trebuie sa încerc reţeta asta! Bravo!

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

    Ma bucur Lucica ca te-am ajutat sa descoperi si lucruri noi. Nico

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Neaparat am sa incerc si eu... N-am stiut ca aluatul se poate si fierbe... Omul cat traieste invata ;-)

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Miha, multumesc de aprecieri si in acelasi timp ma bucur daca vei incerca macar una din retetele mele. Imi face o mare bucurie. Maria - acesta painica este specifica cehilor si slovacilor si este foarte buna in combinatiile descrise. Multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      O reteta inedita, nu mi-am inchipuit ca se poate face paine din aluat dospit fiert.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Lia, incearca..sigur iti iese si merge foarte bine la mancarurile cu sos mult. Painea asta in combinatie cu sosurile, si cu carnea de vita sau porc este absolut minunata. De knedla servita cu carne de pasare nu am auzit. Va pupaam, NT

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Foarte tentanta si imi inchipui ca e si foarte gustoasa!***** Ce harnicuta ai fost zilele astea! Eu abia m-am intors din vacanta si voi studia retetele tale noi la sfarsitul saptamanii! O seara buna!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Nu am facut niciodata, dar m-ai facut atat de curioasa... incat am sa incerc si eu :))) arata exact ca si painea coapta in cuptor !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • ½ cub de drojdie
  • 1 ½ lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de In bucataria vesela
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam

13 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza
cosulete cu visine

cosulete cu visine

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti

15 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

28 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Adelina, ma bucur daca vei incerca reteta mea. Daca te hotarsati as vrea sa mai completez cu cate ceva ca sa fiu sigura ca o sa va placa. Knedla se prepara in mai multe feluri: fiarta in apa ca in reteta mea, pregatita la abur (aceeasi reteta numai) si apoi se mai poate pregati cu bucati de paine mai veche integrate in aluat si la fel la abur sau fiert. Daca o servim imediat dupa ce o pregatim nu este nevoie sa o mai incalzim, altfel o incalzim la abur sau in cuptorul cu microunde la un ciclu complet de decongelare. Nu se serveste rece ca painea normala. Numai bine, Nico

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac uşor de făcut