autor:

ana catalina focsa

» » Aluaturi si Foietaje

Krapfen

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 08 aprilie 2011

Ingrediente
600 gr faina, 1 ou, 35 gr zahar, 60 gr unt, 250 gr apa calduta, 25 gr drojdie proaspata, zahar vanilat, coaja portocala, 7 gr sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia sfaramata intr-un vas cu 125 ml apa calduta si o lingurita de zahar.Se lasa pana se formeaza o spuma deasupra(cca 10 minute).

Cernem faina intr-un vas mai mare,apoi adaugam drojdia dizolvata cu apa,oul,zaharul,untul topit si racit,zaharul vanilat si coaja de portocale.Dupa ce aluatul incepe sa prinda consistenta adaugam treptat restul de 125 gr apa calduta si sarea si framantam pana obtinem o biluta de aluat elastica pe care o lasam 15-30 minute la odihna.

In cazul in care aluatul mai necesita faina va infainam usor mainile si mai framantam putin pana nu se lipeste.

Dupa 30 minute ,intindem aluatul pe planul de lucru infainat,de 1 cm grosime.Taiem cu ajutorul unui pahar sau forme de diametrul 8,cerculete,si le lasam la cald cca 2 ore,sa-si dubleze volumul.

Incingem ulei intr-o cratita si luam cu ajutorul unei spatule cate o gogoasa pe care o prajim in ulei incins.

Incercati sa evitati sa le luati cu mana pentru ca suprafata nu e bine sa fie atinsa.

Ca sa verificam daca aluatul este bine crescut, punem o bucatica de aluat in uleiul incins. Daca ramane la suprafata atunci incepem sa prajim gogosile dar daca se duce la fund le mai lasam la crescut.

Cand devin aurii le intoarcem cu ajutorul unei linguri de lemn pe partea cealalta.Le scurgem bine de ulei si le lasam la racit,dupa care le pudram cu zahar vanilat sau zahar tos.Se pot umple,daca doriti,cu ciocolata,crema de vanilie,gem,etc. Eu le-am preferat simple. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Krapfen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
FUNDITE CU BRANZA

FUNDITE CU BRANZA

Intr-un castron se amesteca iaurtul, uleiul de masline, oul, branza , nucsoara, boiaua, drojdia dizolvata

5 voturi    10 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu brânză

Plăcintă cu brânză

Din făină,drojdie,apă,ulei,sare şi zahăr se frământă un aluat ferm care se lasă la dospit

10 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu Krapfen - noi le zicem si gogosi, le-am umplut cu gem de caise... Au iesit grozave!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornelia Manolache , 02 aprilie 2014

    minunate,o sa incerc reteta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Foarte pufoase!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Ce gogosi bune ai facut tu..... In Austia le spune Krapfen la gogosi ???

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 1 ou
  • 35 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 250 gr apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • zahar vanilat
  • coaja portocala
  • 7 gr sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte pufoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
paine de sarbatoare impletita