Krapfen

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Krapfen

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 1 ou
  • 35 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 250 gr apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • zahar vanilat
  • coaja portocala
  • 7 gr sare

Mod de preparare

Se pune drojdia sfaramata intr-un vas cu 125 ml apa calduta si o lingurita de zahar.Se lasa pana se formeaza o spuma deasupra(cca 10 minute).

Cernem faina intr-un vas mai mare,apoi adaugam drojdia dizolvata cu apa,oul,zaharul,untul topit si racit,zaharul vanilat si coaja de portocale.Dupa ce aluatul incepe sa prinda consistenta adaugam treptat restul de 125 gr apa calduta si sarea si framantam pana obtinem o biluta de aluat elastica pe care o lasam 15-30 minute la odihna.

In cazul in care aluatul mai necesita faina va infainam usor mainile si mai framantam putin pana nu se lipeste.

Dupa 30 minute ,intindem aluatul pe planul de lucru infainat,de 1 cm grosime.Taiem cu ajutorul unui pahar sau forme de diametrul 8,cerculete,si le lasam la cald cca 2 ore,sa-si dubleze volumul.

Incingem ulei intr-o cratita si luam cu ajutorul unei spatule cate o gogoasa pe care o prajim in ulei incins.

Incercati sa evitati sa le luati cu mana pentru ca suprafata nu e bine sa fie atinsa.

Ca sa verificam daca aluatul este bine crescut, punem o bucatica de aluat in uleiul incins. Daca ramane la suprafata atunci incepem sa prajim gogosile dar daca se duce la fund le mai lasam la crescut.

Cand devin aurii le intoarcem cu ajutorul unei linguri de lemn pe partea cealalta.Le scurgem bine de ulei si le lasam la racit,dupa care le pudram cu zahar vanilat sau zahar tos.Se pot umple,daca doriti,cu ciocolata,crema de vanilie,gem,etc. Eu le-am preferat simple. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise