autor:

anaandronel

» » Mancaruri cu peste

Homar Belle-Vue

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru 1 homar de persoana: 2 cepe frumoase 3 morcovi1 selder in spaniola apio iar in romaneste cred ca e telina dar nu stiu sigur,cine stie va rog sa ma ajutecimbru 3-4 crengute3 foi de dafinsare de mare si boabe de piper negru 20 gr si o lingura de concentrat de supa PH(Piet Huysentruyt)sau knor.

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se face o supa cu ingerdientele de mai sus,ceapa taiata in doua,morcovii si selder tot la fel taiate in doua sau trei,important se pune multa sare si 3 litri de apa la un homar, cimbru si foile de dafin impreuna cu boabele de piper negru zdrobite se pun cind apa incepe sa fiarba.Cind zarzavatul e fiert se pune (animalul:) homar viu in supa si se fierbe 2 minute se scoate se lasa sa 2 minute sa transpire si se pune inca 8 minute la fiert se da de pe foc si se lasa pina se raceste un pic supa.Se scoate si se taie in doua intii coada incepind de la cap si apoi capul incepind de la coada,se curata partea gri de la cap,e indicat sa se manince caldut spre rece.Ca garnitura salata verde cu rosii si sos de whiskey:2 linguri maioneza,1 lingura ketchup heinz,un virf de cutit de boia de ardei iute sau dulce dupa gust,tabsco citeva picaturi si whiskey o lingurita amestecati si sa fie picanta,e buna si pentru salata verde cu rosii sau sa pentru homar.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Homar Belle-Vue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fileuri de peste la cuptor

Fileuri de peste la cuptor

Spalam bucatile de peste, le portionam si le stropim cu zeama de lamaie. Pasta de ardei si usturoiul

13 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Risotto cu legume si peste

Risotto cu legume si peste

Intr-un bol punem bucatile de peste,turnam zeama de lamaie,saram,piperam si presaram coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

    O delicateta culinara ! Felicitari! *****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    Un deliciu culinar.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    "Apio" este ţelină, într-adevăr. Poţi găsi traduceri pe adresa asta: http://translate.google.com Felicitări pentru reţetă! Nu am mâncat niciodată homar.

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 homar de persoana: 2 cepe frumoase 3 morcovi1 selder in spaniola apio iar in romaneste cred ca e telina dar nu stiu sigur,cine stie va rog sa ma ajutecimbru 3-4 crengute3 foi de dafinsare de mare si boabe de piper negru 20 gr si o lingura de concentrat de supa PH(Piet Huysentruyt)sau knor.

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

O delicateta culinara ! Felicitari! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi si vin alb