In oala de la mixer punem ouale zaharul drojdia, si faina si amestecam bine cu mixerul ,adaugam untul moale,apa de trandafiri-o lingurita,stafidele si romul in care au fost
si amestecam bine pina capatam un aluat moale de tot si fara gogoloase.Il lasam sa creasca in oala acoperit cu un prosop curat, la un loc caldut.
Cit aluatul creste pregatim tavile.Le ungem cu putin ulei,si presaram migdale pe fund si pe laturi.
Cind aluatul a crescut il transferam in parti egale intre cele 2 tavi si le asezam putin si presaram migdale.
Lasam tavile acoperite cu prosop pina aluatul creste in tava .Incalzim cuptorul la 175 de grade si cind este cald punem tavile lacopt ptr 20-25 minute pina cind sint rumenite ,aurii.
Se lasa sa se raceasca putin dupa care se rastoarna pe farfurie si se presara cu zahar pudra din abudenta.
Este foarte gustos si aduce ca gust a cozonac numai ca este mai usor de facut.Este bun ptr sarbatorile de acum.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii