autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Kughelof

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
2 tavi rotunde cu gaura pe mijloc -adinci marimea 22., 31/2 pahare faina(500gr), 25 de drojdie proaspata, 3/4 pahar zahar, 150 gr unt moale, 3 oua mari, 1 pahar de lapte(200ml), 1/2 lingurita de sare, 150 gr de stafide macerate in rom, Zahar pudra vanilat, apa de trandafiri-coaja de portocala, migdale cojite si impartite,crude nu coapte.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

In oala de la mixer punem ouale zaharul drojdia, si faina si amestecam bine cu mixerul ,adaugam untul moale,apa de trandafiri-o lingurita,stafidele si romul in care au fost
si amestecam bine pina capatam un aluat moale de tot si fara gogoloase.Il lasam sa creasca in oala acoperit cu un prosop curat, la un loc caldut.
Cit aluatul creste pregatim tavile.Le ungem cu putin ulei,si presaram migdale pe fund si pe laturi.
Cind aluatul a crescut il transferam in parti egale intre cele 2 tavi si le asezam putin si presaram migdale.
Lasam tavile acoperite cu prosop pina aluatul creste in tava .Incalzim cuptorul la 175 de grade si cind este cald punem tavile lacopt ptr 20-25 minute pina cind sint rumenite ,aurii.
Se lasa sa se raceasca putin dupa care se rastoarna pe farfurie si se presara cu zahar pudra din abudenta.
Este foarte gustos si aduce ca gust a cozonac numai ca este mai usor de facut.Este bun ptr sarbatorile de acum.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kughelof" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piscoturi pufoase

Piscoturi pufoase

Se incalzeste cuptorul. Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Happy's World of Food (Chef de cuisine):

    Bun,bun! Merita incercat! :D

  • lucia

    lucia (Chef de cuisine):

    am facut doar jumatate de portie, pt ca forma mea e mai mica.Intre timp am si gustat-o si e chiar super.Multumim pt reteta.Merge cu orice ocazie si chiar fara nicio ocazie, cum am facut-o eu azi

  • lucia

    lucia (Chef de cuisine):

    Foarte frumoasa.Inca nu am gustat-o, dar daca e la fel de buna precum arata si cum miroase, s-a zis cu dieta mea!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 februarie 2015

    multumesc de complimente si incercati caci este usor de pregatit si gustos.

  • Fara foto

    Happy's World of Food (Chef de cuisine) , 25 februarie 2015

    Bun,bun! Sunt elev si am nevoie de asta pentru scoala!! Merita incercata!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      cred ca este delicioasa.

    • Fara foto

      edith , 07 februarie 2010

      Numele corect al acestei retete e Gugelhupf,Nu ce ati scris sus!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • 2 tavi rotunde cu gaura pe mijloc -adinci marimea 22.
  • 31/2 pahare faina(500gr)
  • 25 de drojdie proaspata
  • 3/4 pahar zahar
  • 150 gr unt moale
  • 3 oua mari
  • 1 pahar de lapte(200ml)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 150 gr de stafide macerate in rom
  • Zahar pudra vanilat
  • apa de trandafiri-coaja de portocala
  • migdale cojite si impartite,crude nu coapte.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

multumesc de complimente si incercati caci este usor de pregatit si gustos.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu iaurt si dulceata