autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Kughelof

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
2 tavi rotunde cu gaura pe mijloc -adinci marimea 22., 31/2 pahare faina(500gr), 25 de drojdie proaspata, 3/4 pahar zahar, 150 gr unt moale, 3 oua mari, 1 pahar de lapte(200ml), 1/2 lingurita de sare, 150 gr de stafide macerate in rom, Zahar pudra vanilat, apa de trandafiri-coaja de portocala, migdale cojite si impartite,crude nu coapte.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

In oala de la mixer punem ouale zaharul drojdia, si faina si amestecam bine cu mixerul ,adaugam untul moale,apa de trandafiri-o lingurita,stafidele si romul in care au fost
si amestecam bine pina capatam un aluat moale de tot si fara gogoloase.Il lasam sa creasca in oala acoperit cu un prosop curat, la un loc caldut.
Cit aluatul creste pregatim tavile.Le ungem cu putin ulei,si presaram migdale pe fund si pe laturi.
Cind aluatul a crescut il transferam in parti egale intre cele 2 tavi si le asezam putin si presaram migdale.
Lasam tavile acoperite cu prosop pina aluatul creste in tava .Incalzim cuptorul la 175 de grade si cind este cald punem tavile lacopt ptr 20-25 minute pina cind sint rumenite ,aurii.
Se lasa sa se raceasca putin dupa care se rastoarna pe farfurie si se presara cu zahar pudra din abudenta.
Este foarte gustos si aduce ca gust a cozonac numai ca este mai usor de facut.Este bun ptr sarbatorile de acum.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kughelof" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu prune

Prajitura rapida cu prune

Se amesteca ouale cu zaharul bine, se adauga apa minerala, uleiul, sarea, aromele si la final faina

7 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rubarba cu crema custard

Rubarba cu crema custard

Mod de preparare rubarba : Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Happy's World of Food (Chef de cuisine):

    Bun,bun! Merita incercat! :D

  • lucia

    lucia (Chef de cuisine):

    am facut doar jumatate de portie, pt ca forma mea e mai mica.Intre timp am si gustat-o si e chiar super.Multumim pt reteta.Merge cu orice ocazie si chiar fara nicio ocazie, cum am facut-o eu azi

  • lucia

    lucia (Chef de cuisine):

    Foarte frumoasa.Inca nu am gustat-o, dar daca e la fel de buna precum arata si cum miroase, s-a zis cu dieta mea!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 februarie 2015

    multumesc de complimente si incercati caci este usor de pregatit si gustos.

  • Fara foto

    Happy's World of Food (Chef de cuisine) , 25 februarie 2015

    Bun,bun! Sunt elev si am nevoie de asta pentru scoala!! Merita incercata!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      cred ca este delicioasa.

    • Fara foto

      edith , 07 februarie 2010

      Numele corect al acestei retete e Gugelhupf,Nu ce ati scris sus!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 2 tavi rotunde cu gaura pe mijloc -adinci marimea 22.
  • 31/2 pahare faina(500gr)
  • 25 de drojdie proaspata
  • 3/4 pahar zahar
  • 150 gr unt moale
  • 3 oua mari
  • 1 pahar de lapte(200ml)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 150 gr de stafide macerate in rom
  • Zahar pudra vanilat
  • apa de trandafiri-coaja de portocala
  • migdale cojite si impartite,crude nu coapte.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

multumesc de complimente si incercati caci este usor de pregatit si gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite pufoase cu pere