La Tour Eiffel Cake

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
La Tour Eiffel Cake

Ingrediente

  • Pentru blatul maro
  • 400 gr faina
  • 75 gr pudra de cacao
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • 500 gr zahar brun
  • 300 gr unt
  • 300 gr ciocolata cu lapte si menta
  • 300 gr ciocolata amaruie cu coji de portocale confiate
  • Pentru blatul alb
  • 500 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat bourbon
  • 6 oua
  • 400 gr zahar alb
  • 300 gr unt
  • 240 gr ciocolata alba cu cocos
  • 300 gr ciocolata alba
  • Pentru crema maro
  • 1L frisca lichida
  • 500 gr ciocolata amaruie cu menta, topita si racita
  • Pentru crema alba
  • 1L frisca lichida
  • 500 gr ciocolata alba, topita si racita
  • coaja rasa de la 3 portocale
  • zeama de la 1 portocala
  • Pentru sirop
  • suc proaspat de portocale

Mod de preparare

Pentru blaturi incinge cuptorul la 180°

Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de copt, scortisoara si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Untul cu ciocolata topeste-le la bain-marie apoi lasa-le sa se raceasca putin dupa care incorporeaza-le in oua.Inglobeaza ingredientele uscate si imparte aluatul in una din tavi.Da blatul la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.

Pentru blatul alb amesteca faina cu praful de copt si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Untul cu ciocolata topeste-le la bain-marie apoi lasa-le sa se raceasca putin dupa care incorporeaza-le in oua.Inglobeaza ingredientele uscate si imparte aluatul in celelalte 2 tavi pregatite.Da blaturile la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet.

Pentru crema maro, bate frisca apoi inglobeaza ciocolata.

Pentru crema alba, bate frisca apoi inglobeaza ciocolata urmata de coaja rasa si zeama de portocale.

Insiropeaza fiecare blat cu suc de portocale.Pentru asamblare, aseaza un blat maro, unge-l cu ½ din crema alba, acopera cu blatul alb, unge cu crema maro,aseaza un blat maro, unge cu crema alba ramasa iar in final acopera cu un blat alb.Decoreaza intreg tortul cu frisca si figurine din fondant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise