autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2010

Ingrediente
Pentru blatul maro, 400 gr faina, 75 gr pudra de cacao, 3 lingurite praf de copt, 2 lingurite scortisoara macinata, un praf de sare, 6 oua, 500 gr zahar brun, 300 gr unt, 300 gr ciocolata cu lapte si menta, 300 gr ciocolata amaruie cu coji de portocale confiate, , Pentru blatul alb, 500 gr faina, 3 lingurite praf de copt, un praf de sare, 2 lingurite zahar vanilat bourbon, 6 oua, 400 gr zahar alb, 300 gr unt, 240 gr ciocolata alba cu cocos, 300 gr ciocolata alba, , Pentru crema maro, 1L frisca lichida, 500 gr ciocolata amaruie cu menta, topita si racita, , Pentru crema alba, 1L frisca lichida, 500 gr ciocolata alba, topita si racita, coaja rasa de la 3 portocale, zeama de la 1 portocala, , Pentru sirop, suc proaspat de portocale

Dificultate: Medie Timp: 3h

17 voturi

Mod de preparare

Pentru blaturi incinge cuptorul la 180°
Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de copt, scortisoara si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Untul cu ciocolata topeste-le la bain-marie apoi lasa-le sa se raceasca putin dupa care incorporeaza-le in oua.Inglobeaza ingredientele uscate si imparte aluatul in una din tavi.Da blatul la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.
Pentru blatul alb amesteca faina cu praful de copt si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Untul cu ciocolata topeste-le la bain-marie apoi lasa-le sa se raceasca putin dupa care incorporeaza-le in oua.Inglobeaza ingredientele uscate si imparte aluatul in celelalte 2 tavi pregatite.Da blaturile la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet.
Pentru crema maro, bate frisca apoi inglobeaza ciocolata.
Pentru crema alba, bate frisca apoi inglobeaza ciocolata urmata de coaja rasa si zeama de portocale.
Insiropeaza fiecare blat cu suc de portocale.Pentru asamblare, aseaza un blat maro, unge-l cu ½ din crema alba, acopera cu blatul alb, unge cu crema maro,aseaza un blat maro, unge cu crema alba ramasa iar in final acopera cu un blat alb.Decoreaza intreg tortul cu frisca si figurine din fondant.
Daca ti-a placut reteta noastra "La Tour Eiffel Cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Brad

Tort Brad

Bateti albusul cu 80 g zahar si frecati galbenusurile cu zaharul ramas.Amestecati albusul cu crema

14 voturi    3 comentarii
5h
Torturi
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

53 voturi    12 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Mult zahar,multa ciocolata si ft multa frisca! Fooarte Kaloric!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Reteta minunata si te joci cu ciocolata si vanilia dar nu este prea mult zahar?

  • Dachman Laura

    Dachman Laura (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Stiu ca fac des dulciuri dar nu-i bai ca am in familie destule pesrsoane care sa le manance cu placere si nu numai familia ci si prieteni :) .Va multumesc ptr comentarii :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Nota maxima...arata minunat !*****

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Super!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      foarte frumos tortul felicitari

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Dragut!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      Excelent tortuletul tau...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      Delicios........*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      Bine mai arata !

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      super.... Spune-mi te rog,cine mananca atatea dulciuri??????????? Faci o gramada si toate una si una. 10 de la mine

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      O adevarata opera de arta.... Felicitari!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Wau!sigur ceva ce te face sa iti lingi degetele,bravo pentru cele doua culori foarte bine combinate si mai ales pt decorul final.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul maro
  • 400 gr faina
  • 75 gr pudra de cacao
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • 500 gr zahar brun
  • 300 gr unt
  • 300 gr ciocolata cu lapte si menta
  • 300 gr ciocolata amaruie cu coji de portocale confiate
  • Pentru blatul alb
  • 500 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat bourbon
  • 6 oua
  • 400 gr zahar alb
  • 300 gr unt
  • 240 gr ciocolata alba cu cocos
  • 300 gr ciocolata alba
  • Pentru crema maro
  • 1L frisca lichida
  • 500 gr ciocolata amaruie cu menta
  • topita si racita
  • Pentru crema alba
  • 1L frisca lichida
  • 500 gr ciocolata alba
  • topita si racita
  • coaja rasa de la 3 portocale
  • zeama de la 1 portocala
  • Pentru sirop
  • suc proaspat de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

vera (Chef de cuisine)

Mult zahar,multa ciocolata si ft multa frisca! Fooarte Kaloric!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone