autor:

CulinaryRainbow

» » Prajituri

Lămâița

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 foi:, 2 ouă, 10 linguri cu lapte călduț, 10 linguri cu ulei, 10 linguri cu zahăr, o linguriță rasă cu bicarbonat, o linguriță rasă cu praf de copt, făină cât cuprinde, Ingrediente pentru cremă:, 300 g unt gras și moale ( preferabil peste 80% grăsime ), 400 ml lapte, 7 linguri cu amidon, 4 linguri cu zahăr, zeama de la o lămâie, o jumătate fiolă cu esență de lămâie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Mixați ouăle împreună cu zahărul. Adăugați uleiul și laptele călduț, apoi cu mâna, frământați adăugând făina și ingredientele pentru crescut.



Întindeți foile pe dosul tăvii ( eu le întind direct pe hârtie de copt ). Le coaceți cam 8 minute la 180 de grade.

Laptele se fierbe împreună cu amidonul și zahărul. Se amestecă continuu cu telul până ce se îngroașă. Se lasă să se răcească complet. Untul se mixează separat. Treptat se adaugă câte o lingură din pasta de amidon răcită, esența și zeama de lămâie.



Cu o pensulă de patiserie ungem cu puțin lapte prima foaie. Întindem primul strat de cremă, apoi repetăm pentru fiecare dintre foile rămase.

Albușurile le bateți spumă ca și pentru bezele. Adăugați zahărul, apoi esența de lămâie. Puneți spuma pe bain marie și continuați să amestecați cu o spatulă până veți observa o consistență lipicioasă. Întindeți-o cât încă este caldă. În contact cu aerul, la suprafață se va usca. Opțional puteți presăra coajă rasă de citrice.



Rețeta integrală o găsiți și pe blog: http://culinary-rainbow.blogspot.ro/2014/01/lamaita.html

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lămâița" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura  Lamaita

Prajitura Lamaita

Preparam foile asa: amestecam intrun castron ingredientele pt foi, framantam bine pana ce aluatul

46 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Tort

Tort "Lamaita"

Blatul de chec: Radem coaja de la cele 2 lamai pe razatoarea mica. Separam albusurile de

14 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Paula_Olaru

    Paula_Olaru (Bucatar) , 04 decembrie 2015

    incercati sa puneti la mijloc o crema de ciocolata

  • Fara foto

    Balaban Maricica , 04 decembrie 2015

    Din reteta nu reiese de unde ati scos albusurile si cate sunt.

  • Fara foto

    Andreescu Cristina , 03 decembrie 2015

    nu-mi place operatiunea de copt foile, in rest e ok!

    • Fara foto

      Ilenuta Cioata , 03 decembrie 2015

      o voi face si eu ,e f . buna

    • Fara foto

      Paula Florea , 03 decembrie 2015

      superrrrrr

    • Fara foto

      Olga Zgherea , 03 decembrie 2015

      delicioasa am mincat la onomastica

    • Fara foto

      Barbu Viorica , 05 ianuarie 2015

      am avut o pe masa de sf vasile este delicioasa

    • Oana_Zgripcea

      Oana_Zgripcea (Maestru bucatar) , 21 decembrie 2014

      Catealbusuri pentu gazura?

    • Fara foto

      Veronica Gunia , 21 decembrie 2014

      a mea esti draga lamiyta vei fi la mine pe masa de craciun

    • Fara foto

      Felicia Setraru , 17 decembrie 2014

      este perfecta pt sarbatori...e preferata mea...

    • Fara foto

      Roxana Leopoldina Zoltan Perez , 15 decembrie 2014

      Ce bune timpuri cand puteam prepara si manca aceasta prajitura, era o nebunie

    • Fara foto

      Elena Corb , 14 decembrie 2014

      ESTE FFFOARTE BUNA ,SI ACRISOARA O FAC SI EU , MULTUMESC DE RETETA.

    • Fara foto

      Ana Preda , 26 noiembrie 2014

      o praqjitura din copilarie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 foi:
  • 2 ouă
  • 10 linguri cu lapte călduț
  • 10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu zahăr
  • o linguriță rasă cu bicarbonat
  • o linguriță rasă cu praf de copt
  • făină cât cuprinde
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 300 g unt gras și moale ( preferabil peste 80% grăsime )
  • 400 ml lapte
  • 7 linguri cu amidon
  • 4 linguri cu zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • o jumătate fiolă cu esență de lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Paula_Olaru (Bucatar)

incercati sa puneti la mijloc o crema de ciocolata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca cu mere la cuptor