lamai caramel cu susan

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru o potrie: o lamaie
  • zahar 100gr
  • susan 150gr
  • faina 500gr
  • drojdie uscata 50gr
  • bicarbonat de sodiu o jumatate de lingurita
  • sare un varf de lingurita ras

Mod de preparare

lamaia se spala se curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din faina; drojdie; sare; bicarbonat; (a se face putin mai gros ca aluatul de clatite).bucatile de lamaie se dau prin sosul bechamel(a se avea in vedere ca lamaia sa fie complet acoperita in acel sos) si se prajeste in baie de ulei incins(uleiul trebuie sa fie foarte bine incins inainte).Dupa rumenire se scot intr-o sita. Caramelul: in tigaiese pun doua linguri de ulei si se adauga 100 de grame de zahar.Se invarte continuu pana ce zaharul ajunge la o culoare aurie.Apoi cuburile de lamie prajite in orealabil se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat (in momentul adaugarii cuburilor de lamaie tigaia se retrage de pe foc).Se amesteca f repede cu zaharul caramelizat si imediat se adaauga susanul (amestecandu-se continuu).Dupa ce cuburile de lamaie s-au acoperit de caramel si susan se intind pe o tavita de inox si se lasa la racit (pana se intareste caramelul)Se servesc la o bautura usor alcoolizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise