Lamaita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 500gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • 3 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 4oogr zahar
  • 250ml smantana
  • 1 lamaie
  • dulceata de caise.

Mod de preparare

faina,250gr unt,galbenusurile,bicarbonatul,1 plic de zahar vanilat, praful de copt si 150gr zahar,un pic de lapte daca este nevoe,le framantam bine .Apoi coacem 4 foi pe dosul tavii. CREMA:250gr zahar,smantana,coaja de la lamaie rasa,zaharul vanilat,1 lingura cu varf de faina,le punem la fiert pana se ingroasa,api il racim si adaugam 250gr unt.Ungem foile cate 2 cu dulceata si in mijloc punem crema.Deasupra presaram zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise