autor:

Adriana K.D.

» » Aluaturi si Foietaje

Langos

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2011

Ingrediente
300-500 g faina, 1 cub de drojdie, 1 lingurita de sare, 200-250 ml apa, 4 lg de ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

58 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie sa nu fie tare calda ca apoi nu o sa creasca!!!)
Apoi se pune in miljocul faini, se adauga sarea, 2 lg de ulei si se framnata.Spre sfarsit se pune si celelate 2 lg de ulei.
Se lasa sa creasca vre-o 2 ore, apoi se unge un platou sau mainile cu ulei si se ia putin aluat si i se da o forma, pe care o punem intr-o tigaie cu ulei unde uleiul trebuie sa fie cald.O prajim pe o parte si pe alta.
Se poate servi cu branza telemea rasa prin razatoarea mica si amestecata cu o lingura de smantana, sau cu gem,cu miere de albina si un pahar de lapte.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Langos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langos

Langos

Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se pune intr-o punga mare unsa cu ulei si

14 voturi    11 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Langos

Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam

12 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • buburuzele rosii

    buburuzele rosii (Maestru bucatar):

    Foarte bune erau preferate in anii de scoala

  • Raducu_Bardos

    Raducu_Bardos (Chef de cuisine):

    este foarte buna reteta am facut si eu si sunt deliciosi......

  • Madgirl Madgirl (Chef de cuisine):

    foarte buni, eu ii prefer gogosilor; mai exista si acum langoseria in orasul de unde sunt eu, in fiecare an cand trec pe acolo rad 3-4 langosi simpli, cu sare presarata ... mmmmmmmm mi-ai facut pofta

  • 18 comentarii

  • Dorina Dori , 12 martie 2015

    le-am facut sunt super ...eu am pus ìn loc de apa plata ,apa minerala

  • Mihai Silvia , 03 februarie 2014

    cub mare sau mic?nu prea la am cu astea

  • Raducu Bardos , 03 februarie 2014

    cub mare sau mic?nu prea la am cu astea

    • Chris Schöberle , 03 februarie 2014

      cub mare sau mic?nu prea la am cu astea

    • Raducu Bardos , 03 februarie 2014

      super buna reteta am facuto si eu si sunt deliciosi

    • Mihai Silvia , 03 februarie 2014

      bun,bun

    • Alin Jucan , 18 noiembrie 2013

      trebe sa fac si eu......

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 13 august 2013

      Am facut aseara...excelente..

    • Mia Muntean Bogdan , 21 iulie 2013

      Sunt foarte bune. Eu am facut see you dulceata de rubarba!

    • E-toatacasa , 21 iulie 2013

      foarte bune, desigur, si poti face aluatul see you masina de paine, daca ai una (merita sa ai).

    • Ana Maria_Popa

      Ana Maria_Popa (Bucatar) , 26 februarie 2013

      @Dragan_Voicu, lg = lingura

    • Dragan_Voicu

      Dragan_Voicu (Bucatar) , 26 februarie 2013

      Ce unitate de masura este lg la ulei?

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

      buuune, bune, merci!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

      Foarte fine; la fav!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

      Foarte delicioase!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

      Deja mi-e pofta !!!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      vai ce bune sunt :) ***** facut pacat cu noi...sunt preferatele noastre ...cand fac nu ne ridicam de la masa pana nu le dam gata....felicitari

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      La astea eu vin prima asa de bune sunt... Imi plac cu branza si smantana si putin mujdei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

58 voturi

Ingrediente

  • 300-500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 200-250 ml apa
  • 4 lg de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

13 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

23 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Am facut aseara...excelente..

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine semi