autor:

Adriana K.D.

» » Aluaturi si Foietaje

Langos

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2011

Ingrediente
300-500 g faina, 1 cub de drojdie, 1 lingurita de sare, 200-250 ml apa, 4 lg de ulei

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

54 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie sa nu fie tare calda ca apoi nu o sa creasca!!!)
Apoi se pune in miljocul faini, se adauga sarea, 2 lg de ulei si se framnata.Spre sfarsit se pune si celelate 2 lg de ulei.
Se lasa sa creasca vre-o 2 ore, apoi se unge un platou sau mainile cu ulei si se ia putin aluat si i se da o forma, pe care o punem intr-o tigaie cu ulei unde uleiul trebuie sa fie cald.O prajim pe o parte si pe alta.
Se poate servi cu branza telemea rasa prin razatoarea mica si amestecata cu o lingura de smantana, sau cu gem,cu miere de albina si un pahar de lapte.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Langos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langos

Langos

Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se pune intr-o punga mare unsa cu ulei si

14 voturi    11 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Langos umplut cu cartofi

Langos umplut cu cartofi

Faina se amesteca cu o lgta sare si se face o groapa la mijloc. Drojdia se inmoaie in 4 lg apa calda

2 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • buburuzele rosii

    buburuzele rosii (Maestru bucatar):

    Foarte bune erau preferate in anii de scoala

  • Raducu_Bardos

    Raducu_Bardos (Chef de cuisine):

    este foarte buna reteta am facut si eu si sunt deliciosi......

  • Fara foto

    Madgirl Madgirl (Chef de cuisine):

    foarte buni, eu ii prefer gogosilor; mai exista si acum langoseria in orasul de unde sunt eu, in fiecare an cand trec pe acolo rad 3-4 langosi simpli, cu sare presarata ... mmmmmmmm mi-ai facut pofta

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Dori , 12 martie 2015

    le-am facut sunt super ...eu am pus ìn loc de apa plata ,apa minerala

  • Fara foto

    Mihai Silvia , 03 februarie 2014

    cub mare sau mic?nu prea la am cu astea

  • Fara foto

    Raducu Bardos , 03 februarie 2014

    cub mare sau mic?nu prea la am cu astea

    • Fara foto

      Chris Schöberle , 03 februarie 2014

      cub mare sau mic?nu prea la am cu astea

    • Fara foto

      Raducu Bardos , 03 februarie 2014

      super buna reteta am facuto si eu si sunt deliciosi

    • Fara foto

      Mihai Silvia , 03 februarie 2014

      bun,bun

    • Fara foto

      Alin Jucan , 18 noiembrie 2013

      trebe sa fac si eu......

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 13 august 2013

      Am facut aseara...excelente..

    • Fara foto

      Mia Muntean Bogdan , 21 iulie 2013

      Sunt foarte bune. Eu am facut see you dulceata de rubarba!

    • Fara foto

      E-toatacasa , 21 iulie 2013

      foarte bune, desigur, si poti face aluatul see you masina de paine, daca ai una (merita sa ai).

    • Ana Maria_Popa

      Ana Maria_Popa (Bucatar) , 26 februarie 2013

      @Dragan_Voicu, lg = lingura

    • Dragan_Voicu

      Dragan_Voicu (Bucatar) , 26 februarie 2013

      Ce unitate de masura este lg la ulei?

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

      buuune, bune, merci!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

      Foarte fine; la fav!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

      Foarte delicioase!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

      Deja mi-e pofta !!!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      vai ce bune sunt :) ***** facut pacat cu noi...sunt preferatele noastre ...cand fac nu ne ridicam de la masa pana nu le dam gata....felicitari

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      La astea eu vin prima asa de bune sunt... Imi plac cu branza si smantana si putin mujdei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

54 voturi

Ingrediente

  • 300-500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 200-250 ml apa
  • 4 lg de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Am facut aseara...excelente..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita