autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Langos

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
1kg de faina, 500ml lapte caldut, 200g smantana, 2 galbenusuri de ou, sare, 50g drojdie proaspata, 1-2 linguri de ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se pune intr-o punga mare unsa cu ulei si se dospeste la frigider(veti vedea cum dupa ~1/2h isi dubleaza volumul). Din acest aluat luati cu mana cate o bucata din care faceti pe o planseta unsa cu ulei placinte rotunde sau ovale(dupa preferinta) pe care le coaceti in baie de ulei, pe ambele parti. Se servesc cu smantana si telemea rasa sau cu crema de ciocolata sau gem. Acest aluat se poate tine la frigider cam 1 saptamana si faceti placinte proaspete cand doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langos

Langos

Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie

54 voturi    18 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Langos umplut cu cartofi

Langos umplut cu cartofi

Faina se amesteca cu o lgta sare si se face o groapa la mijloc. Drojdia se inmoaie in 4 lg apa calda

2 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

    foarte bune, merci de reteta!

  • Fara foto

    Böhm Rodica , 30 mai 2010

    Buna Nadia! Ma numesc Rodica si vreau sa-ti multumesc pentru reteta.Foarte buna,delicioase exact ce cautam.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Foarte bune!! Imi aduce aminte de placintele pe care le facea mama acasa!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      foarte buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Mmmm, de cand nu am mai mancat langos.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Da e f bun si cu usturoi dar din pacate stomacul meu face scandal la mujdei. Mai fac cate o exceptie din cand in cand.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Yammi-yammi Nadia !!! Ce pofta mi-ai facut !!! Eu peste smantana rad telemea si adaug...mijdei ! O minunatie !!!Sa tot mananci !

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Irina, la acest tip de placinta "umplutura" se pune deasupra, dupa ce placinta este coapta. Daca doresti poti sa pui inainte de-a coace placinta umplutura, si-o impaturesti ca o placinta traditionala in 6-7 colturi. Eu de obicei coc placinta si apoi o ung deasupra cu gem sau finetti sau pun smantana si rad cascaval sau telemea. Eu am mancat prima data astfel de placinte la Tasnad, o statiune din Jud Satu Mare,(eu sunt din Baia Mare)si soacra mi-a spus ca si ea face asa ceva. La noi acasa, mama facea doar placinta impaturita in 6-7 colturi, reteta de la bunica, dar asta mi se pare mai rapida si poti face proaspata cand doresti.

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Nadia, nu se impatureste aluatul sa fie crema/branza/gemul la mijloc????

    • Fara foto

      czompa nadia , 23 iunie 2009

      Si eu stiu de la soacra.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Nu stiam smecheria cu frigiderul.Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 500ml lapte caldut
  • 200g smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare
  • 50g drojdie proaspata
  • 1-2 linguri de ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

foarte bune, merci de reteta!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta sarata cu foietaj