autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Langose

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
500 gr. faina, 250 gr. cartofi fierti si zdrobiti, 20 gr. drojdie, 150 ml lapte, 1 praf de zahar, 2 lingurite sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

In putin lapte caldut dizolvam drojdia si zaharul si le lasam asa 5-10 minute.

Adaugam la faina cartofii fierti si zdrobiti,2 lingurite sare si laptele cu drojdia.

Restul de lapte se adauga treptat amestecand continu,si se framanta bine 10 minute. Se acopera si se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Se scoate aluatul; pe masa tapetata cu faina si se intinde de un deget grosime, apoi se rupe cu un pahar cu gura mai mare . Bucatile astfel decupate se pun deoparte si se lasa la dospit inca 10 minute.

Se pune la incalzit ulei din abundenta , si bucatile decupate se intind usor cu mainile bine unse cu ulei, si se pun cu grija la prajit . Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe servetele ca sa se absoarba uleiul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langose" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Faina se cerne si se pune intr-un lighean de bucatarie; se amesteca bine cu drojdia uscata. Se bat

15 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 250 gr. cartofi fierti si zdrobiti
  • 20 gr. drojdie
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de zahar
  • 2 lingurite sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita