autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Langose

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
500 gr. faina, 250 gr. cartofi fierti si zdrobiti, 20 gr. drojdie, 150 ml lapte, 1 praf de zahar, 2 lingurite sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

In putin lapte caldut dizolvam drojdia si zaharul si le lasam asa 5-10 minute.

Adaugam la faina cartofii fierti si zdrobiti,2 lingurite sare si laptele cu drojdia.

Restul de lapte se adauga treptat amestecand continu,si se framanta bine 10 minute. Se acopera si se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Se scoate aluatul; pe masa tapetata cu faina si se intinde de un deget grosime, apoi se rupe cu un pahar cu gura mai mare . Bucatile astfel decupate se pun deoparte si se lasa la dospit inca 10 minute.

Se pune la incalzit ulei din abundenta , si bucatile decupate se intind usor cu mainile bine unse cu ulei, si se pun cu grija la prajit . Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe servetele ca sa se absoarba uleiul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langose" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine Iuliana

Paine Iuliana

Se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus. Se lasa sa creeasca pina isi mareste volumul

4 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider). A

17 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 250 gr. cartofi fierti si zdrobiti
  • 20 gr. drojdie
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de zahar
  • 2 lingurite sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine nedospita (azima)