autor:

Camelia Grosu

» » Aluaturi si Foietaje

Langosi cu smantana, usturoi si branza

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
-1 kg faina, -1 cub de drojdie proaspata, -sare, -2 galbenusuri, -500ml lapte caldut, -200 ml smantana, Acestea de sus au fost pentru aluat., -ulei pentru uns punga, pentru intins langoasa si pentru prajit, -usturoi, -smantana, -telemea de oi

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

39 voturi

Mod de preparare

Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la dospit in frigider (se poate tine si o saptamana). Cand a crescut se rupe cate o bucata din el si se intinde pe o planseta unsa cu ulei (eu am facut direct pe masa) un rotund caruia i se face cu degetul o gaura in mijloc. Se pune intr-o tigaie cu mult ulei si se prajeste pe ambele parti. Faceti cate langosi doriti. Se curata 2 capatani de usturoi, se piseaza si se face o maioneza din el (exact ca maioneza, dar se pune foarte, foarte putin ulei la frecat). Cand s-a terminat de facut maioneza se toarna peste ea smantana, se amesteca bine, se ia o langoasa, se unge cu o pensula din amestecul de usturoi cu smantana si se rade telemea de oaie data prin razatoarea cu gauri mici. Se poate unge si cu gem, dar mai buna este cu branza,usturoi si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu smantana, usturoi si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langosi cu usturoi, smantana si branza

Langosi cu usturoi, smantana si branza

Se face o coca din faina, drojdie, sare, apa si ulei (turnati in cosul palmei - 2 x) se framanta

3 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

1 vot    1 comentariu
5h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Lilian (Bucatar sef):

    Sunt surprinsa ca nu mai exista nici o reteta originala romaneasca/ungureasca... Ce-i drept am trait in Bucuresti, dar cu toate astea am fost obisnuita cu "LANGOSIILE UMPLUTE CU BRINZA" oare nu sunt alea originalele si traditionalele LANGOSII??????? Ca pentru sandvisuri unse cu brinza si smantana pot folosii si paine de casa...

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    imi place reteta ta asa picanta.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Camelia...atat pot sa-ti spun: minunat !!! Imi plac foarte mult asa cu usturoi, cas si smantana...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    sunt foarte bune langosile! Se pot si umple cu branza si praji dar imi place si ideea ta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Sunt o bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Camelia, foarte bune langosile tale! Felicitari pentru explicatii. Sunt foarte clare!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Mmm ce apetisant!!! Imi plac langosii.Nu am mancat cu usturoi, dar cred ca trebuie s fie un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

39 voturi

Ingrediente

  • -1 kg faina
  • -1 cub de drojdie proaspata
  • -sare
  • -2 galbenusuri
  • -500ml lapte caldut
  • -200 ml smantana
  • Acestea de sus au fost pentru aluat.
  • -ulei pentru uns punga
  • pentru intins langoasa si pentru prajit
  • -usturoi
  • -smantana
  • -telemea de oi

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

panseluta (Chef de cuisine)

imi place reteta ta asa picanta.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa impletita