Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010
Ingrediente
-1 kg faina, -1 cub de drojdie proaspata, -sare, -2 galbenusuri, -500ml lapte caldut, -200 ml smantana, Acestea de sus au fost pentru aluat., -ulei pentru uns punga, pentru intins langoasa si pentru prajit, -usturoi, -smantana, -telemea de oi
Dificultate: Medie | Timp: 3h 15 min
Mod de preparare
Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la dospit in frigider (se poate tine si o saptamana). Cand a crescut se rupe cate o bucata din el si se intinde pe o planseta unsa cu ulei (eu am facut direct pe masa) un rotund caruia i se face cu degetul o gaura in mijloc. Se pune intr-o tigaie cu mult ulei si se prajeste pe ambele parti. Faceti cate langosi doriti. Se curata 2 capatani de usturoi, se piseaza si se face o maioneza din el (exact ca maioneza, dar se pune foarte, foarte putin ulei la frecat). Cand s-a terminat de facut maioneza se toarna peste ea smantana, se amesteca bine, se ia o langoasa, se unge cu o pensula din amestecul de usturoi cu smantana si se rade telemea de oaie data prin razatoarea cu gauri mici. Se poate unge si cu gem, dar mai buna este cu branza,usturoi si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu smantana, usturoi si branza" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Se face o coca din faina, drojdie, sare, apa si ulei (turnati in cosul palmei - 2 x) se framanta
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010
Sunt o bunatate...
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010
Camelia, foarte bune langosile tale! Felicitari pentru explicatii. Sunt foarte clare!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010
Mmm ce apetisant!!! Imi plac langosii.Nu am mancat cu usturoi, dar cred ca trebuie s fie un deliciu.