Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare.
Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa.
Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la fiert cu indulcitorul.
Cand da in clocot, dam focul la mic, punem orezul si coaja rasa de lamaie.
Dam focul potrivit, lasam sa fiarba 5-6 minute.
Luam orezul de pe foc dupa acest timp, adaugam esenta de vanilie, untul si amestecam pana ce, acesta din urma, se topeste tot. Acoperim cu un capac pentru 15-20 de minute.
Sosul de capsuni:
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel, indepartam coditele.
Le taiem bucati potrivite, le punem intr-o cratita impreuna cu indulcitorul.
Le transferam pe foc, pasam cu lingura cateva din capsunile taiate, amestecam.
Cand incepe sa dea in clocot, punem amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece.
Dam focul micut, amestecam, lasam sa dea cateva clocote si sa se ingroase putin.
Asezam in cupe laptele cu orez, sosul de capsuni si servim.
Ai mei au preferat sa il consume rece! Sa aveti pofta!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii