Lapte cu orez si sos de capsuni

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Lapte cu orez si sos de capsuni

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 350 ml lapte
  • 25 gr indulcitor Green Sugar (sau 3-4 lingur zahar)
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita unt
  • un praf de sare
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 250 gr capsuni proaspete
  • 9 gr indulcitor Green Sugar (1 lingura zahar)
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare.

Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa.

Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la fiert cu indulcitorul.

Cand da in clocot, dam focul la mic, punem orezul si coaja rasa de lamaie.

Dam focul potrivit, lasam sa fiarba 5-6 minute.

Luam orezul de pe foc dupa acest timp, adaugam esenta de vanilie, untul si amestecam pana ce, acesta din urma, se topeste tot. Acoperim cu un capac pentru 15-20 de minute.

Sosul de capsuni:

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel, indepartam coditele.

Le taiem bucati potrivite, le punem intr-o cratita impreuna cu indulcitorul.

Le transferam pe foc, pasam cu lingura cateva din capsunile taiate, amestecam.

Cand incepe sa dea in clocot, punem amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece.

Dam focul micut, amestecam, lasam sa dea cateva clocote si sa se ingroase putin.

Asezam in cupe laptele cu orez, sosul de capsuni si servim.

Ai mei au preferat sa il consume rece! Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise