autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Lapte cu orez si sos de capsuni

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Ingrediente
100 gr orez, 350 ml lapte, 25 gr indulcitor Green Sugar (sau 3-4 lingur zahar), coaja rasa de lamaie, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 lingurita unt, un praf de sare, Pentru sosul de capsuni:, 250 gr capsuni proaspete, 9 gr indulcitor Green Sugar (1 lingura zahar), 1 lingurita amidon

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare.
Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa.
Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la fiert cu indulcitorul.
Cand da in clocot, dam focul la mic, punem orezul si coaja rasa de lamaie.
Dam focul potrivit, lasam sa fiarba 5-6 minute.
Luam orezul de pe foc dupa acest timp, adaugam esenta de vanilie, untul si amestecam pana ce, acesta din urma, se topeste tot. Acoperim cu un capac pentru 15-20 de minute.
Sosul de capsuni:
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel, indepartam coditele.
Le taiem bucati potrivite, le punem intr-o cratita impreuna cu indulcitorul.
Le transferam pe foc, pasam cu lingura cateva din capsunile taiate, amestecam.
Cand incepe sa dea in clocot, punem amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece.
Dam focul micut, amestecam, lasam sa dea cateva clocote si sa se ingroase putin.
Asezam in cupe laptele cu orez, sosul de capsuni si servim.
Ai mei au preferat sa il consume rece! Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cu orez si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mere si budinca

Strudel cu mere si budinca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita

21 voturi    19 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Kataif

Kataif

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra

16 voturi    10 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 08 iunie 2015

    Scortisoara imi place doar in combinatie cu mere...

  • Dumitru_Craciun

    Dumitru_Craciun (Chef de cuisine) , 07 iunie 2015

    lipsește scorțișoara

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 350 ml lapte
  • 25 gr indulcitor Green Sugar (sau 3-4 lingur zahar)
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita unt
  • un praf de sare
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 250 gr capsuni proaspete
  • 9 gr indulcitor Green Sugar (1 lingura zahar)
  • 1 lingurita amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Scortisoara imi place doar in combinatie cu mere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de visine