Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Laptele se pune pe foc si cand da in clocot,se ia cate o lingura din spuma si se pun in laptele fierbinte.Nu se pun mai mult de 3-4 bucati o data.Cand se ridica la suprafata,se intorc usor sa fiarba si pe partea cealalta cca 1 minut,apoi se scot cu spumiera pe un platou.La fel se procedeaza pana se termina spuma.
Separat ,zaharul pudra si vanilia se freaca cu galbenusurile,se adauga faina,se amesteca bine si se dilueaza cu putin lapte rece.Apoi,se toarna cate putin amestecandu-se incontinuu peste laptele in care au fiert bulgarii.Se adauga si vanilie dupa gust si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit foarte bine se toarna compozitia intr-un castron,deasupra se pun bulgarii si se decoreaza cu miez de nuca,stafide si bucati de ciocolata.Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii