autor:

Gatit de mine

» » Spume si creme dulci

Lapte de pasăre

Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
Lapte, Ouă, zahăr ,vanilie şi făină .

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă .
2. Albuşurile se bat spumă tare iar la sfârşit adăugăm zahărul respectiv o lingură de zahăr pentru fiecare albuş .
3. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr şi vanilie, la fel o lingură de zahăr pentru fiecare gălbenuş .Opţional se adaugă o linguriţă de făină pentru fiecare litru de lapte pentru a obţine o consistenţă mai mare a laptelui .
4. Peste gălbenuşuri se adaugă laptele amestecând continuu iar când începe să fiarbă putem pune norişorii de spumă şi fierbem la foc mic pe ambele părţi.
Se serveşte rece !
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se pune laptele la fiert, intr-o oala cu diametru cat mai mare, pentru a manevra cat mai bine bulgarasii

3 voturi    3 comentarii
30 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Imi aduce aminte de copilarie cand imi facea bunica.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Lapte
  • Ouă
  • zahăr ,vanilie şi făină .

Raporteaza reteta

Retete
de Gatit de mine
Muşchi de vită la cuptor

Muşchi de vită la cuptor

1. Feliile de muşchi se bat bine de tot ca şi pentru şniţele se sărează şi se pun în vin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Penne Rigate cu sos de iaurt

Penne Rigate cu sos de iaurt

1. Se pun pennele la fiert. 2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi

0 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Imi aduce aminte de copilarie cand imi facea bunica.

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Crema caramel