autor:

Gatit de mine

» » Spume si creme dulci

Lapte de pasăre

Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
Lapte, Ouă, zahăr ,vanilie şi făină .

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă .
2. Albuşurile se bat spumă tare iar la sfârşit adăugăm zahărul respectiv o lingură de zahăr pentru fiecare albuş .
3. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr şi vanilie, la fel o lingură de zahăr pentru fiecare gălbenuş .Opţional se adaugă o linguriţă de făină pentru fiecare litru de lapte pentru a obţine o consistenţă mai mare a laptelui .
4. Peste gălbenuşuri se adaugă laptele amestecând continuu iar când începe să fiarbă putem pune norişorii de spumă şi fierbem la foc mic pe ambele părţi.
Se serveşte rece !
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar

34 voturi    30 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Imi aduce aminte de copilarie cand imi facea bunica.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Lapte
  • Ouă
  • zahăr ,vanilie şi făină .

Raporteaza reteta

Retete
de Gatit de mine
Muşchi de vită la cuptor

Muşchi de vită la cuptor

1. Feliile de muşchi se bat bine de tot ca şi pentru şniţele se sărează şi se pun în vin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Penne Rigate cu sos de iaurt

Penne Rigate cu sos de iaurt

1. Se pun pennele la fiert. 2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi

0 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Imi aduce aminte de copilarie cand imi facea bunica.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata de fragi Inghetata de fragi

Fragii se macina in robotul de bucatarie cu 2 linguri de suc de lamaie dupa care se trec prin sita ca sa nu ramana samburi si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de tapioca