autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Lapte de pasare

Autor: barizoana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: barizoana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iulie 2013

Ingrediente
6 oua intregi,, 1 budinca de vanilie, 250 gr zahar si 200 gr separat de zahar pentru albusuri, 2 litri de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful de budinca.



Albusurile se bat foarte bine cu cele 200 gr de zahar. Din albusurile bine batute se iau cu lingura bulgari si se pun treptat la fiert in lapte. Se intorc pe o parte si pe alta, se scot din lapte si se pun intr-o strecuratoare.



In momentul in care au fiert toti bulgarasii in lapte, se adauga compozitia de galbenus, zahar si budinca si se da in clocot. Compozitia de galbenus se aseaza intr-un bol si deasupra se pun galustele de albus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se pune la foc mic intr-o cratita potrivit de mare laptele cu vanilia.Se bat albusurile la care se

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Kiss , 28 ianuarie 2016

    FOARTE BUN SI EU ASEA IL FAC LAPTELE DE PASARE

  • Fara foto

    Ruth Gedasi , 17 februarie 2015

    DELICIOASA!!!

  • Fara foto

    carmen bretean , 01 februarie 2015

    nu sa adauga zahar in albuse

    • Fara foto

      Mara Athanasioy , 21 octombrie 2014

      faci un sadou de vanilie cu galbenusurile zahar si laptele in care au fiert dar numai un kg asa faceam pe vremuri

    • Fara foto

      Vlas Ecaterina , 16 iulie 2014

      ARATA BINE SI CU PRAFUL DE BUDINCA SI CRED CA E MAI GUSTOS...

    • Fara foto

      Mic Miti , 22 martie 2014

      DELICIOASA!!!

    • Fara foto

      Carmen Florentina Hoza , 05 decembrie 2013

      DELICIOASA!!!

    • Fara foto

      Natalia , 02 decembrie 2013

      fara budinca

    • Fara foto

      barizoana (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

      Reteta originala este cu faina,dar intotdeauna se gasesc comentatori,Eu am postat o reteta cu budinca de vanilie ,care am primit-o de la o batranica mi-a placut si am impartasit-o si altora.

    • Fara foto

      Lucaciu Cristian , 15 noiembrie 2013

      DELICIOASA!!!

    • Fara foto

      Sinoai Doina , 14 noiembrie 2013

      Eu stiu reteta fara budinca

    • Fara foto

      Palcau Mioara , 14 noiembrie 2013

      imi aduc aminte de copilarie ! dar, preparatul nu se facea cu praf de budinca !

    • Fara foto

      Mariana Adet , 14 noiembrie 2013

      reteta e fara budinca

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      un deliciu...

    • Fara foto

      Aida Viorica , 27 octombrie 2013

      fara budinca de vanilie

    • Fara foto

      Ramona Nitu , 20 octombrie 2013

      Arata bine,maine fac si eu :)))

    • Fara foto

      Ramona Maria Iordache , 06 septembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Niculina Modroiu , 29 iulie 2013

      Delicios de bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 6 oua intregi,
  • 1 budinca de vanilie
  • 250 gr zahar si 200 gr separat de zahar pentru albusuri
  • 2 litri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de barizoana
Prajitura Confiata

Prajitura Confiata

Blat 1:5 albusuri de ou se bat bine cu 7 linguri de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga 5 linguri

20 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Capsunica

Capsunica

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar si se adauga uleiul,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pui umplut la cuptor

Pui umplut la cuptor

Puiul il spalam bine si il golim de organe.Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici

28 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

carmen bretean

nu sa adauga zahar in albuse

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna