autor:

Bianca

» » Budinci

Lapte de pasare

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru 1 L de lapte:, , , , 4 oua mari sau 5 mai mici, , , , 10 linguri de zahar, , , , 2 pliculete zahar vanilat, , , , jumatate de plic de budinca de vanilie, , , , , , , , Optional: ciocolata/ cocos pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert, intr-o oala cu diametru cat mai mare, pentru a manevra cat mai bine bulgarasii atunci cand ii veti face.



Ouale se separa. Albusurile se vor bate spuma tare de tot impreuna cu un praf de sare si 4 linguri de zahar. Trebuie sa nu cada de pe lingura spuma.



Galbenusurile se vor bate spuma impreuna cu 5 linguri de zahar si cu jumatate din plicul de budinca de vanilie.



Cand laptele fierbe, introduceti scurt o lingura rece pentru a opri fierberea, dati si focul la minim, dupa care inepeti sa adaugati cu lingura din albusul pregatit. Nu ii inghesuiti prea multi deodata. Puneti cam 3-4, si ii mai intoarceti de pe o parte pe alta pentru ca laptele sa ajunga pe toate partile, dupa care ii scoateti. Invartitii asa vreo 40 de secunde - 1 minut. Scoateti fiecare bulgaras in parte intr-un vas. Dupa ce i-ati terminat pe toti, adaugati compozitia de galbenus in lapte, amestecand pentru cateva minute. Turnati la sfarsit compozitia obtinuta intr-un vas, si asezati bulgarasii desupra.



Radeti ciocolata/ cocos/ orice altceva daca doriti.



Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar

34 voturi    30 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai

27 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Melinda Csiki , 19 septembrie 2013

    :)

  • Bianca

    Bianca (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2013

    Va multumesc!

  • Fara foto

    Veronica Negot , 11 septembrie 2013

    foarte, foarte fain...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 L de lapte:
  • 4 oua mari sau 5 mai mici
  • 10 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • jumatate de plic de budinca de vanilie
  • Optional: ciocolata/ cocos pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

15 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Bianca

Bianca (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de taitei cu vanilie