Se pune laptele la fiert, intr-o oala cu diametru cat mai mare, pentru a manevra cat mai bine bulgarasii atunci cand ii veti face.
Ouale se separa. Albusurile se vor bate spuma tare de tot impreuna cu un praf de sare si 4 linguri de zahar. Trebuie sa nu cada de pe lingura spuma.
Galbenusurile se vor bate spuma impreuna cu 5 linguri de zahar si cu jumatate din plicul de budinca de vanilie.
Cand laptele fierbe, introduceti scurt o lingura rece pentru a opri fierberea, dati si focul la minim, dupa care inepeti sa adaugati cu lingura din albusul pregatit. Nu ii inghesuiti prea multi deodata. Puneti cam 3-4, si ii mai intoarceti de pe o parte pe alta pentru ca laptele sa ajunga pe toate partile, dupa care ii scoateti. Invartitii asa vreo 40 de secunde - 1 minut. Scoateti fiecare bulgaras in parte intr-un vas. Dupa ce i-ati terminat pe toti, adaugati compozitia de galbenus in lapte, amestecand pentru cateva minute. Turnati la sfarsit compozitia obtinuta intr-un vas, si asezati bulgarasii desupra.
Radeti ciocolata/ cocos/ orice altceva daca doriti.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii