autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
Pt.bulgari:-12 albusuri de oua, -240 g de zahar tos(pt.fiecare albus de ou,se pun 20 g de zahar), , Pentru fiert “bulgarii”,avem nevoie de 2,5 l lapte si cca 8 cm de baton de vanilie., , Pt.sos:-5-6 linguri de praf de budinca de vanilie, -8 linguri de zahar, -2 l de lapte(laptele ramas,dupa fierberea “bulgarilor”)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

33 voturi

Mod de preparare

Cantitatile scrise,sint pt.o portie imensa de” Lapte de pasare”.
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare,pina ce albusul se intareste f.mult;arata ca zapada.
In timp ce batem albusul,intr-o cratita(de cca 4 l),se pune laptele(2,5 litri) cu batonul de vanilie;se poate folosi si zahar vanilat,dar batonul e mai puternic aromat.Il punem la foc mic,mestecind din cind in cind,sa nu se afume.
Laptele,nu trebuie sa fiarba,se infierbinta;il aducem la punctual de fierbere .
Se uda o lingura,in laptele fierbinte,apoi,folosind lingura asta,luam cite o lingura cu virf,din albusurile batute si le punem,unul linga altul,in laptele fierbinte(aveti grija,laptele nu trebuie sa clocoteasca).Cind laptele clocoteste,bulgarii se ridica;in momentul acesta,se intorc,in lapte;se lasa sa fiarba asa,cca 1 minut;apoi,cu o spumiera se scot si se pun pe o tava.Cu restul albusului se procedeaza la fel.

Dupa ce albusul e gata,strecuram laptele si-l lasam sa se raceasca(sau il racim noi,daca ne grabim).
Laptele racit,il amestecam(la rece) cu praful de budinca(5-6 linguri) si zaharul(8 linguri).
Daca laptele scade mult,completam pina la 2 litri.
Dupa ce laptele cu budinca si zaharul s-au amestecat bine,punem pe foc si mestecam tot timpul,pina ce compozitia fierbe.Dupa ce fierbe,lasam cca 1 minut,la foc mic,mestecind tot timpul.
Pe urma turnam compozitia(sosul) intr-un platou si punem “bulgarii” deasupra.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare(bulgari de zapada)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se pune la fiert,intre timp se freaca galbenusurile spuma cu 5 linguri de zahar,iar albusurile

45 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lia Zaharia , 15 august 2013

    cam mult lapte pt cate pers e reteta.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Mai, ce pofta mi-ai facut de lapte de pasare! E delicios!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Multumesc mult,de aprecieri ! Asa e Mira:"Sosul se poate face din galbenusuri, zahar si lapte, in loc sa folosim praf de budinca. " Dar eu,de obicei,am albusuri in congelator;si tot,de obicei,folosesc praful de budinca pt.sos.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Desert de 5*****.Felicitari.Arata super.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Deliciosi bulgãri tãi!!!aratã super!*****

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Yammy, yammy!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata super bulgarii tai !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Delicios!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Sosul se poate face din galbenusuri, zahar si lapte, in loc sa folosim praf de budinca.

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata super bulgarasii tai***** de la mine

    • Fara foto

      mirela , 31 mai 2010

      beton...................................de buna

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Ce bine arata bulgarii tai, Cami!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Tare bine arata.Si sunt si foarte buni.*****de la mine.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Sunt foarte frumosi bulgarasii tai, parca ar fi niste norisori. Nu am mai mancat din copilarie.

    • Fara foto

      maria mihalache , 31 mai 2010

      Bun si frumos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata foarte bine si cred ca sunt la fel de gustosi!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Deliciosi bulgarasii si arata foarte bine!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Ce pofta mi-ai facut...trebue sa fac si eu, a trecut ceva vreme de cand nu am mai mancat. Felicitari !*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata excelent...Mi-ai facut tare pofta...

    • Fara foto

      Sidy , 31 mai 2010

      Dulcele copilariei mele....o bunatate Camy !Arata nemaipomenit de bine... Ai * * * * * de la mine !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Delicios, de-a dreptul, arata foarte foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

33 voturi

Ingrediente

  • Pt.bulgari:-12 albusuri de oua
  • -240 g de zahar tos(pt.fiecare albus de ou,se pun 20 g de zahar)
  • Pentru fiert “bulgarii”,avem nevoie de 2,5 l lapte si cca 8 cm de baton de vanilie.
  • Pt.sos:-5-6 linguri de praf de budinca de vanilie
  • -8 linguri de zahar
  • -2 l de lapte(laptele ramas,dupa fierberea “bulgarilor”)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Mai, ce pofta mi-ai facut de lapte de pasare! E delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Palmieri