autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
Pt.bulgari:-12 albusuri de oua, -240 g de zahar tos(pt.fiecare albus de ou,se pun 20 g de zahar), , Pentru fiert “bulgarii”,avem nevoie de 2,5 l lapte si cca 8 cm de baton de vanilie., , Pt.sos:-5-6 linguri de praf de budinca de vanilie, -8 linguri de zahar, -2 l de lapte(laptele ramas,dupa fierberea “bulgarilor”)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

33 voturi

Mod de preparare

Cantitatile scrise,sint pt.o portie imensa de” Lapte de pasare”.
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare,pina ce albusul se intareste f.mult;arata ca zapada.
In timp ce batem albusul,intr-o cratita(de cca 4 l),se pune laptele(2,5 litri) cu batonul de vanilie;se poate folosi si zahar vanilat,dar batonul e mai puternic aromat.Il punem la foc mic,mestecind din cind in cind,sa nu se afume.
Laptele,nu trebuie sa fiarba,se infierbinta;il aducem la punctual de fierbere .
Se uda o lingura,in laptele fierbinte,apoi,folosind lingura asta,luam cite o lingura cu virf,din albusurile batute si le punem,unul linga altul,in laptele fierbinte(aveti grija,laptele nu trebuie sa clocoteasca).Cind laptele clocoteste,bulgarii se ridica;in momentul acesta,se intorc,in lapte;se lasa sa fiarba asa,cca 1 minut;apoi,cu o spumiera se scot si se pun pe o tava.Cu restul albusului se procedeaza la fel.

Dupa ce albusul e gata,strecuram laptele si-l lasam sa se raceasca(sau il racim noi,daca ne grabim).
Laptele racit,il amestecam(la rece) cu praful de budinca(5-6 linguri) si zaharul(8 linguri).
Daca laptele scade mult,completam pina la 2 litri.
Dupa ce laptele cu budinca si zaharul s-au amestecat bine,punem pe foc si mestecam tot timpul,pina ce compozitia fierbe.Dupa ce fierbe,lasam cca 1 minut,la foc mic,mestecind tot timpul.
Pe urma turnam compozitia(sosul) intr-un platou si punem “bulgarii” deasupra.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare(bulgari de zapada)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort lapte de pasare cu cacao

Tort lapte de pasare cu cacao

blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge

54 voturi    36 comentarii
5h
Torturi
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar

34 voturi    30 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lia Zaharia , 15 august 2013

    cam mult lapte pt cate pers e reteta.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Mai, ce pofta mi-ai facut de lapte de pasare! E delicios!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Multumesc mult,de aprecieri ! Asa e Mira:"Sosul se poate face din galbenusuri, zahar si lapte, in loc sa folosim praf de budinca. " Dar eu,de obicei,am albusuri in congelator;si tot,de obicei,folosesc praful de budinca pt.sos.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Desert de 5*****.Felicitari.Arata super.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Deliciosi bulgãri tãi!!!aratã super!*****

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Yammy, yammy!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata super bulgarii tai !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Delicios!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Sosul se poate face din galbenusuri, zahar si lapte, in loc sa folosim praf de budinca.

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata super bulgarasii tai***** de la mine

    • Fara foto

      mirela , 31 mai 2010

      beton...................................de buna

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Ce bine arata bulgarii tai, Cami!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Tare bine arata.Si sunt si foarte buni.*****de la mine.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Sunt foarte frumosi bulgarasii tai, parca ar fi niste norisori. Nu am mai mancat din copilarie.

    • Fara foto

      maria mihalache , 31 mai 2010

      Bun si frumos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata foarte bine si cred ca sunt la fel de gustosi!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Deliciosi bulgarasii si arata foarte bine!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Ce pofta mi-ai facut...trebue sa fac si eu, a trecut ceva vreme de cand nu am mai mancat. Felicitari !*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Arata excelent...Mi-ai facut tare pofta...

    • Fara foto

      Sidy , 31 mai 2010

      Dulcele copilariei mele....o bunatate Camy !Arata nemaipomenit de bine... Ai * * * * * de la mine !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Delicios, de-a dreptul, arata foarte foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

33 voturi

Ingrediente

  • Pt.bulgari:-12 albusuri de oua
  • -240 g de zahar tos(pt.fiecare albus de ou,se pun 20 g de zahar)
  • Pentru fiert “bulgarii”,avem nevoie de 2,5 l lapte si cca 8 cm de baton de vanilie.
  • Pt.sos:-5-6 linguri de praf de budinca de vanilie
  • -8 linguri de zahar
  • -2 l de lapte(laptele ramas,dupa fierberea “bulgarilor”)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Mai, ce pofta mi-ai facut de lapte de pasare! E delicios!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Intorsuri