Ingrediente
Pt.bulgari:-12 albusuri de oua, -240 g de zahar tos(pt.fiecare albus de ou,se pun 20 g de zahar), , Pentru fiert “bulgarii”,avem nevoie de 2,5 l lapte si cca 8 cm de baton de vanilie., , Pt.sos:-5-6 linguri de praf de budinca de vanilie, -8 linguri de zahar, -2 l de lapte(laptele ramas,dupa fierberea “bulgarilor”)
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
33 voturi
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare,pina ce albusul se intareste f.mult;arata ca zapada.
In timp ce batem albusul,intr-o cratita(de cca 4 l),se pune laptele(2,5 litri) cu batonul de vanilie;se poate folosi si zahar vanilat,dar batonul e mai puternic aromat.Il punem la foc mic,mestecind din cind in cind,sa nu se afume.
Laptele,nu trebuie sa fiarba,se infierbinta;il aducem la punctual de fierbere .
Se uda o lingura,in laptele fierbinte,apoi,folosind lingura asta,luam cite o lingura cu virf,din albusurile batute si le punem,unul linga altul,in laptele fierbinte(aveti grija,laptele nu trebuie sa clocoteasca).Cind laptele clocoteste,bulgarii se ridica;in momentul acesta,se intorc,in lapte;se lasa sa fiarba asa,cca 1 minut;apoi,cu o spumiera se scot si se pun pe o tava.Cu restul albusului se procedeaza la fel.
Dupa ce albusul e gata,strecuram laptele si-l lasam sa se raceasca(sau il racim noi,daca ne grabim).
Laptele racit,il amestecam(la rece) cu praful de budinca(5-6 linguri) si zaharul(8 linguri).
Daca laptele scade mult,completam pina la 2 litri.
Dupa ce laptele cu budinca si zaharul s-au amestecat bine,punem pe foc si mestecam tot timpul,pina ce compozitia fierbe.Dupa ce fierbe,lasam cca 1 minut,la foc mic,mestecind tot timpul.
Pe urma turnam compozitia(sosul) intr-un platou si punem “bulgarii” deasupra.
Se serveste rece.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Desert de 5*****.Felicitari.Arata super.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
Deliciosi bulgãri tãi!!!aratã super!*****
juliya (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Yammy, yammy!
constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Arata super bulgarii tai !
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Delicios!
mira (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Sosul se poate face din galbenusuri, zahar si lapte, in loc sa folosim praf de budinca.
Gabriela (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Arata super bulgarasii tai***** de la mine
mirela , 31 mai 2010
beton...................................de buna
Daniela (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Ce bine arata bulgarii tai, Cami!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Tare bine arata.Si sunt si foarte buni.*****de la mine.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Sunt foarte frumosi bulgarasii tai, parca ar fi niste norisori. Nu am mai mancat din copilarie.
maria mihalache , 31 mai 2010
Bun si frumos.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Arata foarte bine si cred ca sunt la fel de gustosi!
flory avram (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Deliciosi bulgarasii si arata foarte bine!*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Ce pofta mi-ai facut...trebue sa fac si eu, a trecut ceva vreme de cand nu am mai mancat. Felicitari !*****
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Arata excelent...Mi-ai facut tare pofta...
Sidy , 31 mai 2010
Dulcele copilariei mele....o bunatate Camy !Arata nemaipomenit de bine... Ai * * * * * de la mine !!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Delicios, de-a dreptul, arata foarte foarte bine.