Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Ingrediente

  • Pt.bulgari:-12 albusuri de oua
  • -240 g de zahar tos(pt.fiecare albus de ou,se pun 20 g de zahar)
  • Pentru fiert “bulgarii”,avem nevoie de 2,5 l lapte si cca 8 cm de baton de vanilie.
  • Pt.sos:-5-6 linguri de praf de budinca de vanilie
  • -8 linguri de zahar
  • -2 l de lapte(laptele ramas,dupa fierberea “bulgarilor”)

Mod de preparare

Cantitatile scrise,sint pt.o portie imensa de” Lapte de pasare”.

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare,pina ce albusul se intareste f.mult;arata ca zapada.

In timp ce batem albusul,intr-o cratita(de cca 4 l),se pune laptele(2,5 litri) cu batonul de vanilie;se poate folosi si zahar vanilat,dar batonul e mai puternic aromat.Il punem la foc mic,mestecind din cind in cind,sa nu se afume.

Laptele,nu trebuie sa fiarba,se infierbinta;il aducem la punctual de fierbere .

Se uda o lingura,in laptele fierbinte,apoi,folosind lingura asta,luam cite o lingura cu virf,din albusurile batute si le punem,unul linga altul,in laptele fierbinte(aveti grija,laptele nu trebuie sa clocoteasca).Cind laptele clocoteste,bulgarii se ridica;in momentul acesta,se intorc,in lapte;se lasa sa fiarba asa,cca 1 minut;apoi,cu o spumiera se scot si se pun pe o tava.Cu restul albusului se procedeaza la fel.

Dupa ce albusul e gata,strecuram laptele si-l lasam sa se raceasca(sau il racim noi,daca ne grabim).

Laptele racit,il amestecam(la rece) cu praful de budinca(5-6 linguri) si zaharul(8 linguri).

Daca laptele scade mult,completam pina la 2 litri.

Dupa ce laptele cu budinca si zaharul s-au amestecat bine,punem pe foc si mestecam tot timpul,pina ce compozitia fierbe.Dupa ce fierbe,lasam cca 1 minut,la foc mic,mestecind tot timpul.

Pe urma turnam compozitia(sosul) intr-un platou si punem “bulgarii” deasupra.

Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor