Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Lapte de pasare(bulgari de zapada)

Ingrediente

  • Pt.bulgari:-12 albusuri de oua
  • -240 g de zahar tos(pt.fiecare albus de ou,se pun 20 g de zahar)
  • Pentru fiert “bulgarii”,avem nevoie de 2,5 l lapte si cca 8 cm de baton de vanilie.
  • Pt.sos:-5-6 linguri de praf de budinca de vanilie
  • -8 linguri de zahar
  • -2 l de lapte(laptele ramas,dupa fierberea “bulgarilor”)

Mod de preparare

Cantitatile scrise,sint pt.o portie imensa de” Lapte de pasare”.

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare,pina ce albusul se intareste f.mult;arata ca zapada.

In timp ce batem albusul,intr-o cratita(de cca 4 l),se pune laptele(2,5 litri) cu batonul de vanilie;se poate folosi si zahar vanilat,dar batonul e mai puternic aromat.Il punem la foc mic,mestecind din cind in cind,sa nu se afume.

Laptele,nu trebuie sa fiarba,se infierbinta;il aducem la punctual de fierbere .

Se uda o lingura,in laptele fierbinte,apoi,folosind lingura asta,luam cite o lingura cu virf,din albusurile batute si le punem,unul linga altul,in laptele fierbinte(aveti grija,laptele nu trebuie sa clocoteasca).Cind laptele clocoteste,bulgarii se ridica;in momentul acesta,se intorc,in lapte;se lasa sa fiarba asa,cca 1 minut;apoi,cu o spumiera se scot si se pun pe o tava.Cu restul albusului se procedeaza la fel.

Dupa ce albusul e gata,strecuram laptele si-l lasam sa se raceasca(sau il racim noi,daca ne grabim).

Laptele racit,il amestecam(la rece) cu praful de budinca(5-6 linguri) si zaharul(8 linguri).

Daca laptele scade mult,completam pina la 2 litri.

Dupa ce laptele cu budinca si zaharul s-au amestecat bine,punem pe foc si mestecam tot timpul,pina ce compozitia fierbe.Dupa ce fierbe,lasam cca 1 minut,la foc mic,mestecind tot timpul.

Pe urma turnam compozitia(sosul) intr-un platou si punem “bulgarii” deasupra.

Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise