Lapte de pasare cu aroma de vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ¾ l lapte
  • 3-4 linguri apa
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • ½ lingurita faina
  • 1 bucatica de vanilie baton
  • un virf de cutit sare

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu sarea, vanilia si o lingurita de zahar. Cind incepe sa fiarba, se lasa la foc foarte mic sa fiarba incet. Se pune cite o lingura din albusurile batute spuma si se lasa sa fiarba 1-2 minute, apoi se intorc cu lingura pe cealalta parte si se mai lasa sa fiarba 1 minut. Se scot usor, se asaza intr-un vas adinc si se pune sa fiarba alt rind de spuma de albus. Se procedeaza astfel pina cind tot albusul batut este fiert. Laptele ramas se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul si faina. Se strecoara si se pune din nou la foc amestecind mereu cu lingura pina da un clocot. Se ia imediat de la foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste albusul fiert

Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor