Se pune la fiert laptele cu sarea, vanilia si o lingurita de zahar. Cind incepe sa fiarba, se lasa la foc foarte mic sa fiarba incet. Se pune cite o lingura din albusurile batute spuma si se lasa sa fiarba 1-2 minute, apoi se intorc cu lingura pe cealalta parte si se mai lasa sa fiarba 1 minut. Se scot usor, se asaza intr-un vas adinc si se pune sa fiarba alt rind de spuma de albus. Se procedeaza astfel pina cind tot albusul batut este fiert. Laptele ramas se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul si faina. Se strecoara si se pune din nou la foc amestecind mereu cu lingura pina da un clocot. Se ia imediat de la foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste albusul fiert
Se serveste rece

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii