Reteta postata pe: 29 mai 2007
Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua foarte proaspete, , 1/2 l lapte, , 80 g zahar, , 200 g cirese, , 50 ml lichior de cirese, , 1 crenguta de menta.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
Mod de preparare
Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la rece, pana ce se prepara crema. Se amesteca bine galbenusurile cu 50 g de zahar, pana ce se obtine o crema (alba si neteda). Se fierbe laptele si se toarna putin cate putin peste crema, batand intruna cu telul. Apoi, se varsa toata compozitia intr-o cratita si se pune la foc potrivit sa se ingroase. Se amesteca fara intrerupere, pana ce crema se prinde de lingura si nu mai face spuma. Se toarna crema intr-un castron adanc, se incorporeaza lichiorul si se lasa sa se raceasca. Se bat albusurile spuma. Dupa un minut se adauga restul de zahar si se mai bat circa un minut, ca sa fie suficient de consistente. Se ia cate o lingura (de supa) de albus si galustele astfel formate se introduc in apa clocotita. Se fierb circa 30 de secunde pe fiecare parte (trebuie intoarse cu grija), se scot cu lingura de spuma, se lasa sa se scurga si se aseaza peste crema racita. Se curata ciresele de samburi, se taie feliute si se presara peste galustele de albus. Inainte de a-l servi, laptele de pasare cu cirese se garniseste cu frunzulite de menta taiate fasii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu cirese" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de carne
Spalam canea bine si o punem intr-o oala cu un praf de sare, la fiert. Indepartam spuma care se formeaza
Legumele
6 voturi
0 comentarii
35 min
Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate