autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Lapte de pasare cu vanilie

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 l lapte, 2 oua, 100 gr. zahar, 1 praf vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

419 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas si vanilia. Albusurile se bat spuma.

Cind laptele da in clocot se iau cu o lingura de metal bulgari de albus care se pun in lapte sa fiarba cite un minut. Se scot cu lingura cu gauri si se aseaza pe o sita ca sa se scurga.

Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se amesteca galbenusurile si se pune pe foc la Baine Marie pina se ingroasa. Se toarna crema intr-o compotiera si se pun deasupra bulgarii din albus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii

  • vali valeria , 12 februarie 2017

    deliciu

  • Iogiban Stefan , 06 iunie 2015

    ata e reteta bunicutelor mi dor de asa ceva am sa o incerc si eu nu stiu daca o sa imi iasa asa

  • Rozsa Rozalia , 17 februarie 2015

    foarte bun ,am facut de multe ori super de bun .

    • Hidisan Corina , 15 iulie 2014

      da am facut si e delicios!am stiut reteta din copilarie dar am uitat-o!multumesc!

    • Cornelia Hosu , 30 aprilie 2014

      acuma incerc sa o fac

    • Adriana Munteanu , 20 decembrie 2013

      inca nu dar o sa incerc nu am auzit niciodata de lapte depasare doar ca o gluma am luato

    • Elena Corb , 01 septembrie 2013

      MULTUMESC, E SUPERB

    • Mirela , 18 august 2013

      Trebuie sa reduceti la jumatate cantitatea de zahar pt ca altfel riscati sa nu puteti manca. 100 gr este exagerat de mult zahar.

    • mihaela , 23 ianuarie 2010

      super delicios.simplu ,rapid,gustos, de asta avem nevoie. incercati cu incredere.

    • Camelia , 10 noiembrie 2009

      Buna si eu fac aceasta reteta dar nu pun faina ci pun o budinca de vanilie.Iese bine si nu necesita fierbere multa.Praful de budinca il amestec cu un pic de lapte asa cum se cere si apoi pun galbenusurile si apoi fac cum se face normal o budinca.

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      si eu stiu retea cum zice ana,si eu pun 3-4 linguri de faina pentru ca nu imi place laptele asa lichid....

    • Ana , 30 august 2009

      Buna, eu stiu reteta asa: 1 l lapte; 5 oua; 200 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, 3 lingurite faina Si intr-adevar fara faina nu cred ca se leaga! Alt sfat important...dupa ce ai luat laptele de pe foc si s-a racit, toarna PUTIN lapte peste galbenusurile frecate sa ajunga la aceiasi temp. Se pune laptele la loc pe foc, se adauga galbenusurile amestecand continuu. Succes la gatit fetelor

    • costi , 27 august 2009

      Intr-adevar, lasi sa fiarba o gramada si nu se ingroasa. Am pus niste faina sa se lege, abia atunci s-a ingrosat cat de cat.

    • oana , 20 iulie 2009

      Nici nu trebuie sa se ingroase foarte tare. Ramane lichida. Reteta este corecta si desertul foarte gustos.

    • cristina , 17 ianuarie 2009

      Am fiert laptele o ora si jumatate si tot neingrosat o ramas, o reteta de tata prastia, mai invata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

419 voturi

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • 1 praf vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

vali valeria

deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Pudim de Mamão