autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Lapte de pasare cu vanilie

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 l lapte, 2 oua, 100 gr. zahar, 1 praf vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

419 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas si vanilia. Albusurile se bat spuma.

Cind laptele da in clocot se iau cu o lingura de metal bulgari de albus care se pun in lapte sa fiarba cite un minut. Se scot cu lingura cu gauri si se aseaza pe o sita ca sa se scurga.

Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se amesteca galbenusurile si se pune pe foc la Baine Marie pina se ingroasa. Se toarna crema intr-o compotiera si se pun deasupra bulgarii din albus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

Pentru crema, se pun intr-o cratita, pe foc potrivit, zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si

25 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Inghetata de miere

Inghetata de miere

1. Se bat , intr-un vas, galbenusurile cu 100 gr miere si zahar, apoi se toarna, treptat, laptele

6 voturi    5 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vali valeria , 12 februarie 2017

    deliciu

  • Fara foto

    Iogiban Stefan , 06 iunie 2015

    ata e reteta bunicutelor mi dor de asa ceva am sa o incerc si eu nu stiu daca o sa imi iasa asa

  • Fara foto

    Rozsa Rozalia , 17 februarie 2015

    foarte bun ,am facut de multe ori super de bun .

    • Fara foto

      Hidisan Corina , 15 iulie 2014

      da am facut si e delicios!am stiut reteta din copilarie dar am uitat-o!multumesc!

    • Fara foto

      Cornelia Hosu , 30 aprilie 2014

      acuma incerc sa o fac

    • Fara foto

      Adriana Munteanu , 20 decembrie 2013

      inca nu dar o sa incerc nu am auzit niciodata de lapte depasare doar ca o gluma am luato

    • Fara foto

      Elena Corb , 01 septembrie 2013

      MULTUMESC, E SUPERB

    • Fara foto

      Mirela , 18 august 2013

      Trebuie sa reduceti la jumatate cantitatea de zahar pt ca altfel riscati sa nu puteti manca. 100 gr este exagerat de mult zahar.

    • Fara foto

      mihaela , 23 ianuarie 2010

      super delicios.simplu ,rapid,gustos, de asta avem nevoie. incercati cu incredere.

    • Fara foto

      Camelia , 10 noiembrie 2009

      Buna si eu fac aceasta reteta dar nu pun faina ci pun o budinca de vanilie.Iese bine si nu necesita fierbere multa.Praful de budinca il amestec cu un pic de lapte asa cum se cere si apoi pun galbenusurile si apoi fac cum se face normal o budinca.

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      si eu stiu retea cum zice ana,si eu pun 3-4 linguri de faina pentru ca nu imi place laptele asa lichid....

    • Fara foto

      Ana , 30 august 2009

      Buna, eu stiu reteta asa: 1 l lapte; 5 oua; 200 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, 3 lingurite faina Si intr-adevar fara faina nu cred ca se leaga! Alt sfat important...dupa ce ai luat laptele de pe foc si s-a racit, toarna PUTIN lapte peste galbenusurile frecate sa ajunga la aceiasi temp. Se pune laptele la loc pe foc, se adauga galbenusurile amestecand continuu. Succes la gatit fetelor

    • Fara foto

      costi , 27 august 2009

      Intr-adevar, lasi sa fiarba o gramada si nu se ingroasa. Am pus niste faina sa se lege, abia atunci s-a ingrosat cat de cat.

    • Fara foto

      oana , 20 iulie 2009

      Nici nu trebuie sa se ingroase foarte tare. Ramane lichida. Reteta este corecta si desertul foarte gustos.

    • Fara foto

      cristina , 17 ianuarie 2009

      Am fiert laptele o ora si jumatate si tot neingrosat o ramas, o reteta de tata prastia, mai invata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

419 voturi

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • 1 praf vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

vali valeria

deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de caise