autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Lasagna

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru sosul cu carne:, , 600 gr carne tocata amestec, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 ardei galben, 250 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food), 2 linguri pasta de tomate, 3 linguri ulei, sare, piper, 3 crengute patrunjel verde, 3-4 crengute marar verde, , Sosul bechamel:, , 50 gr unt, 50 gr faina, 600 ml lapte, sare, piper, 1 lingurita rasa oregano uscat, , Mai avem nevoie de:, , 9 foi de lasagna (pentru vasul meu atat a fost necesar), 150 gr cascaval, 1 lingurita de unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Sosul de carne:
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul galben il facem cubulete mici, rosiile le tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ardeiul, morcovul si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se faca cocoloase si turnam o cana cu apa.
Lasam sa fiarba cam 10 minute, punem rosiile, condimentam cu sare si piper.
Cand a scazut zeama, adaugam pasta de tomate, mai lasam 2 minute pe foc apoi tragem tigaia deoparte.
Patrunjelul si mararul verde, le spalam, indepartam ccozile, le tocam marunt, apoi le punem peste amestecul de carne si amestecam.
Sosul bechamel:
Intr-un vas cu fundul mai gros (eu folosesc tuciul), topim untul, adaugam faina si amestecam bine.
Incepem sa turnam lapte in fir subtire, amestecam continuu cu telul, lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana se ingroasa..
La final condimentam cu sare, piper si oregano.
Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam un strat de sos bechamel si asezam primele foi de lasagna (3 in cazul meu).
Punem jumatate din amestecul de carne, iar sos bechamel, foi de lasagna, sos de carne, foi lasagna si deasupra restul de bechamel.
Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, il presaram deasupra.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem vasul.
Verificam din cand in cand preparatul nostru si cand deasupra este rumenit inseamna ca este gata. Cam in 50-55 de minute se face.
Scoatem lasagna din cuptor, lasam putin sa se racoreasca si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna cu spanac si urda dulce

Lasagna cu spanac si urda dulce

Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei bine incins. Se adauga spanacul si 50 ml apa si

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2015

    Adriana, poti sa nu fii deacord. Este alegerea ta.

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 12 ianuarie 2015

    Dar nu am zis ca este reteta originala. Am adaptat dupa gusturile noastre.

  • Fara foto

    Cristian Rominu , 11 ianuarie 2015

    nu se pune ardei in sos, reteta corecta este total diferita

    • Fara foto

      adriana , 10 ianuarie 2015

      Nu sunt deacord cu reteta :( imi pare rau nu asa se face......

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 06 decembrie 2014

      Multumesc pentru apreciere!

    • Fara foto

      Iordanescu Mircea , 04 decembrie 2014

      Este un preparat delicios si e bine sa fie consumat cu mult suflet.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru sosul cu carne:
  • 600 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 250 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • Sosul bechamel:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 600 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • Mai avem nevoie de:
  • 9 foi de lasagna (pentru vasul meu atat a fost necesar)
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingurita de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Adriana, poti sa nu fii deacord. Este alegerea ta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui umplut