autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Lasagna

Autor: mihaela savu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela savu (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
pentru pasta cu ou: 400gr de faina, 4 oua, , pentru sosul ragù: -o ceapa, un morcov, 300gr carne tocata, sos de rosii sau bulion, piper, sare, , pentru a prepara besciamella (un fel de smintina tipic italiana): 1l lapte, unt 50gr, 50 gr faina, , parmegiano ras 125gr

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pt pasta: se pune faina la masa si in centru, se face ca o gaura cu pumnul. Se rup ouale la centru si se amestaca incet si bine cu faina pina devine un aluat elastic. Se amestaeca cam 15 min. Daca va pare ca aluatul este prea tare adaugati putina apa. Se lasa putin aluatul sa se odihneasca apoi se intinde in foi subtiri. De aici se vor taia dreptunghiuri de pasta de circa 20 cm. Foaia trebuie sa fie intinsa fin!!



Pt besciamella se topeste untul si apoi se adauga laptele si un fir de sare. Se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se pune iarasi pe foc. Continuati sa amestecati pina devine o compozitie omogena si fara cocoloase.



Se pune apa la fiert. Cand incepe se fiarba introduceti pastele. Lasati-le sa fiarba la foc mare pt citeva minute (4-5min). Se scot una cite una cu o sita de macaroane si se lasa la uscat pe un prosop de bucatarie umed. Apoi se unge o tava dreptunghiulara pt cuptor (putin inalta ca sa cuprinda toate straturile). Se pune pe fund un rand de paste, urmand de sos ragù si deasupra besciamella. Se continua asa pina se termina pastele. Pe ultimul strat de besciamella puneti inca putin sos si putin parmiggiano (acoperiti toata suprafata tavii). Apoi se baga la cuptor pt 20-30 min la o temperatura de 180-200gr
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna (raw vegan)

Lasagna (raw vegan)

Asamblare Pe o farfurie punem un strat de sos de rosii, apoi feliile de dovlecel. Continuam cu

7 voturi    4 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Lasagna vegetariana (de post)

Lasagna vegetariana (de post)

Se pune la fiert soia cu condimentul pentru mancare timp de 15-20 minute, dupa care se strecoara

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • pentru pasta cu ou: 400gr de faina
  • 4 oua
  • pentru sosul ragù: -o ceapa
  • un morcov
  • 300gr carne tocata
  • sos de rosii sau bulion
  • piper
  • sare
  • pentru a prepara besciamella (un fel de smintina tipic italiana): 1l lapte
  • unt 50gr
  • 50 gr faina
  • parmegiano ras 125gr

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada de carne-BonRoll