autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Lasagna

Autor: mihaela savu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela savu (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
pentru pasta cu ou: 400gr de faina, 4 oua, , pentru sosul ragù: -o ceapa, un morcov, 300gr carne tocata, sos de rosii sau bulion, piper, sare, , pentru a prepara besciamella (un fel de smintina tipic italiana): 1l lapte, unt 50gr, 50 gr faina, , parmegiano ras 125gr

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pt pasta: se pune faina la masa si in centru, se face ca o gaura cu pumnul. Se rup ouale la centru si se amestaca incet si bine cu faina pina devine un aluat elastic. Se amestaeca cam 15 min. Daca va pare ca aluatul este prea tare adaugati putina apa. Se lasa putin aluatul sa se odihneasca apoi se intinde in foi subtiri. De aici se vor taia dreptunghiuri de pasta de circa 20 cm. Foaia trebuie sa fie intinsa fin!!



Pt besciamella se topeste untul si apoi se adauga laptele si un fir de sare. Se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se pune iarasi pe foc. Continuati sa amestecati pina devine o compozitie omogena si fara cocoloase.



Se pune apa la fiert. Cand incepe se fiarba introduceti pastele. Lasati-le sa fiarba la foc mare pt citeva minute (4-5min). Se scot una cite una cu o sita de macaroane si se lasa la uscat pe un prosop de bucatarie umed. Apoi se unge o tava dreptunghiulara pt cuptor (putin inalta ca sa cuprinda toate straturile). Se pune pe fund un rand de paste, urmand de sos ragù si deasupra besciamella. Se continua asa pina se termina pastele. Pe ultimul strat de besciamella puneti inca putin sos si putin parmiggiano (acoperiti toata suprafata tavii). Apoi se baga la cuptor pt 20-30 min la o temperatura de 180-200gr
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna

Lasagna

Intai se face sosul Ragu. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in ulei nu prea mult. Cand s-a rumenit

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Lasagna

Lasagna

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • pentru pasta cu ou: 400gr de faina
  • 4 oua
  • pentru sosul ragù: -o ceapa
  • un morcov
  • 300gr carne tocata
  • sos de rosii sau bulion
  • piper
  • sare
  • pentru a prepara besciamella (un fel de smintina tipic italiana): 1l lapte
  • unt 50gr
  • 50 gr faina
  • parmegiano ras 125gr

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Carne de pui cu sos