Pt pasta: se pune faina la masa si in centru, se face ca o gaura cu pumnul. Se rup ouale la centru si se amestaca incet si bine cu faina pina devine un aluat elastic. Se amestaeca cam 15 min. Daca va pare ca aluatul este prea tare adaugati putina apa. Se lasa putin aluatul sa se odihneasca apoi se intinde in foi subtiri. De aici se vor taia dreptunghiuri de pasta de circa 20 cm. Foaia trebuie sa fie intinsa fin!!
Pt besciamella se topeste untul si apoi se adauga laptele si un fir de sare. Se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se pune iarasi pe foc. Continuati sa amestecati pina devine o compozitie omogena si fara cocoloase.
Se pune apa la fiert. Cand incepe se fiarba introduceti pastele. Lasati-le sa fiarba la foc mare pt citeva minute (4-5min). Se scot una cite una cu o sita de macaroane si se lasa la uscat pe un prosop de bucatarie umed. Apoi se unge o tava dreptunghiulara pt cuptor (putin inalta ca sa cuprinda toate straturile). Se pune pe fund un rand de paste, urmand de sos ragù si deasupra besciamella. Se continua asa pina se termina pastele. Pe ultimul strat de besciamella puneti inca putin sos si putin parmiggiano (acoperiti toata suprafata tavii). Apoi se baga la cuptor pt 20-30 min la o temperatura de 180-200gr

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii