autor:

» » Mancaruri cu carne

Lasagna

Autor: mihaela savu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela savu (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
pentru pasta cu ou: 400gr de faina, 4 oua, , pentru sosul ragù: -o ceapa, un morcov, 300gr carne tocata, sos de rosii sau bulion, piper, sare, , pentru a prepara besciamella (un fel de smintina tipic italiana): 1l lapte, unt 50gr, 50 gr faina, , parmegiano ras 125gr

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pt pasta: se pune faina la masa si in centru, se face ca o gaura cu pumnul. Se rup ouale la centru si se amestaca incet si bine cu faina pina devine un aluat elastic. Se amestaeca cam 15 min. Daca va pare ca aluatul este prea tare adaugati putina apa. Se lasa putin aluatul sa se odihneasca apoi se intinde in foi subtiri. De aici se vor taia dreptunghiuri de pasta de circa 20 cm. Foaia trebuie sa fie intinsa fin!!

Pt besciamella se topeste untul si apoi se adauga laptele si un fir de sare. Se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se pune iarasi pe foc. Continuati sa amestecati pina devine o compozitie omogena si fara cocoloase.

Se pune apa la fiert. Cand incepe se fiarba introduceti pastele. Lasati-le sa fiarba la foc mare pt citeva minute (4-5min). Se scot una cite una cu o sita de macaroane si se lasa la uscat pe un prosop de bucatarie umed. Apoi se unge o tava dreptunghiulara pt cuptor (putin inalta ca sa cuprinda toate straturile). Se pune pe fund un rand de paste, urmand de sos ragù si deasupra besciamella. Se continua asa pina se termina pastele. Pe ultimul strat de besciamella puneti inca putin sos si putin parmiggiano (acoperiti toata suprafata tavii). Apoi se baga la cuptor pt 20-30 min la o temperatura de 180-200gr
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna dulce, cu branza si visine

Lasagna dulce, cu branza si visine

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Lasagna cu trei feluri de branza si spanac

Lasagna cu trei feluri de branza si spanac

Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt.

4 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • pentru pasta cu ou: 400gr de faina
  • 4 oua
  • pentru sosul ragù: -o ceapa
  • un morcov
  • 300gr carne tocata
  • sos de rosii sau bulion
  • piper
  • sare
  • pentru a prepara besciamella (un fel de smintina tipic italiana): 1l lapte
  • unt 50gr
  • 50 gr faina
  • parmegiano ras 125gr

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pasare umpluta