Pt pasta: se pune faina la masa si in centru, se face ca o gaura cu pumnul. Se rup ouale la centru si se amestaca incet si bine cu faina pina devine un aluat elastic. Se amestaeca cam 15 min. Daca va pare ca aluatul este prea tare adaugati putina apa. Se lasa putin aluatul sa se odihneasca apoi se intinde in foi subtiri. De aici se vor taia dreptunghiuri de pasta de circa 20 cm. Foaia trebuie sa fie intinsa fin!!
Pt besciamella se topeste untul si apoi se adauga laptele si un fir de sare. Se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se pune iarasi pe foc. Continuati sa amestecati pina devine o compozitie omogena si fara cocoloase.
Se pune apa la fiert. Cand incepe se fiarba introduceti pastele. Lasati-le sa fiarba la foc mare pt citeva minute (4-5min). Se scot una cite una cu o sita de macaroane si se lasa la uscat pe un prosop de bucatarie umed. Apoi se unge o tava dreptunghiulara pt cuptor (putin inalta ca sa cuprinda toate straturile). Se pune pe fund un rand de paste, urmand de sos ragù si deasupra besciamella. Se continua asa pina se termina pastele. Pe ultimul strat de besciamella puneti inca putin sos si putin parmiggiano (acoperiti toata suprafata tavii). Apoi se baga la cuptor pt 20-30 min la o temperatura de 180-200gr

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii