autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Lasagna cu legume si carne

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Ingrediente
-sos de rosii, -sos besamel(sosul alb), -500 g broccoli, -500 g dovlecei, -cca 300 g lasagna(18-20 foi), -175-200 g cascaval ras, -sare,piper, , Pt.sos de rosii,avem nevoie de:, -1 ceapa,, -200 g carne de vita(taiata de cca0,5/0,5 cm), -6-7 rosii, -2 lingurite de pasta de rosii, -3 linguri de za’atar verde(tocat marunt)se poate oregano(mai putin,are gust puternic), -sare,piper,boia iute, , Pt.sosul alb,avem nevoie de:, -80-90 g de unt, -80 g faina, -1 l lapte, -50 g de cheder ras, -sare,nucsoara, -zeama de lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 4h

5 voturi

Mod de preparare

Sosul de rosii:
ceapa se prajeste putin;peste,se pune carnea;cind carnea e prajita f.putin,se adauga piper si boia iute(dupa gust).Cind carnea e facuta(se face in zeama,pe care o lasa),se pun rosiile rase(coaja se arunca)si pasta de rosii;se amesteca bine;se lasa(acoperit),sa se faca rosiile(cam 20 minute);Dupa aceea se potriveste de sare,apoi se pune za’atarul.Daca vi se pare,compozitia,groasa,punem putina apa.Se mai da un clocot,apoi se ia de pe foc.
Sosul alb:
se face doar in momentul folosirii(sa nu se intareasca).Acest sos se face asa:intr-o cratita,se pune pe foc untul si faina.Cind are aspectul unui aluat(nu trebuie sa-si schimbe culoarea),se adauga laptele(cald),incetul cu incetul;1 l de lapte,se adauga in cca 5-6 reprize.
In sosul besamel(pe foc),se amesteca tot timpul;cind punem putin lapte,compozitia are cocoloase,dar amestecind,dispar,pe urma da in clocot;cind da in clocot(nu inainte),se pune din nou putin lapte.Se face asa,pin ace terminam laptele.Dupa aceea,dupa ce comp. clocoteste,se ia de pe foc;se pune chedarul ras;se amesteca bine,sa se topeasca brinza(cheder).Apoi se potriveste de sare,nucsoara,zeama de lamiie.
Broccoli se spala,se taie in buchetele,se fierbe putin(3-4 minute),apoi,imediat,se pune in apa f.rece;se pune in apa rece sa nu mai fiarba si sa-si pastreze culoarea.Apoi se strecoara.
Dovlecelul se taie,se prajeste,putin;se pune pe un sevet absorbant.

Asamblare
1-Intr-o tava(pt.cantitatea asta de cca 32/22 cm)se pune o treime de sos alb(besamel)
2-peste sos,se pun dovleceii prajiti;peste dovlecei se presara sare si piper
3-apoi primul strat de lasagna(daca e prefiert,nu se fierb;scrie pe pachet)
4-apoi ½ din sosul de rosii
5-apoi,iar,lasagna
6-peste stratul de lasagna,se pune inca o treime de besamel
7-apoi broccoli;peste broccoli se presara sare si piper
8-peste broccoli,inca un strat de lasagna(se preseaza usor)
9-peste lasagna a 2-a jumatate de sos de rosii
10-apoi lasagna
11-peste stratul de lasagna(ultimul),se pune ultima treime de besamel,apoi cascavalul ras
Se pune lasagna de 4 ori.
Eu,chiar daca scrie pe pachet,ca lasagna e prefiarta,o oparesc putin,in apa sarata,cu ulei(ca pt.macaroane)

Tava,astfel pregatita,se da la cuptor,la foc mediu,cca 40 minute.
Se scoate din cuptor;se lasa cca30 minute,apoi se serveste.
Mincarea asta va fi “ondulata”,din cauza broccolilui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume si carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Delicioasa si foarte aspectuoasa!*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    O combinatie tare reusita.

Dificultate

Redusa

Timp

4h

5 voturi

Ingrediente

  • -sos de rosii
  • -sos besamel(sosul alb)
  • -500 g broccoli
  • -500 g dovlecei
  • -cca 300 g lasagna(18-20 foi)
  • -175-200 g cascaval ras
  • -sare,piper
  • Pt.sos de rosii,avem nevoie de:
  • -1 ceapa,
  • -200 g carne de vita(taiata de cca0,5/0,5 cm)
  • -6-7 rosii
  • -2 lingurite de pasta de rosii
  • -3 linguri de za’atar verde(tocat marunt)se poate oregano(mai putin,are gust puternic)
  • -sare,piper,boia iute
  • Pt.sosul alb,avem nevoie de:
  • -80-90 g de unt
  • -80 g faina
  • -1 l lapte
  • -50 g de cheder ras
  • -sare,nucsoara
  • -zeama de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si foarte aspectuoasa!*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cartofi aurii cu Rulouri din carne de porc cu ciuperci