Se taie ciupercile felii, iar prazul rondele. Se prajesc ciupercile in 3 linguri de unt si, separat, se caleste prazul in untul ramas. Se amesteca ciupercile si prazul, se adauga bulionul, cimbrul, rosiile si vinul (sau zeama de legume), se gusta de sare si piper si se pun pe foc sa fiarba incet, pana ce se inmoaie rosiile.
Intr-o craticioara, se pun pe foc cascavalul, laptele si faina si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se condimenteaza sosul cu sare, piper, nucsoara si busuioc taiat marunt si se toarna putin pe fundul unei forme termorezistente.
Peste stratul de sos se aseaza un strat de lasagne, se acopera cu umplutura de ciuperci si se intinde din nou un strat de sos. Se continua, pana ce se termina ingredientele, sfarsind cu un strat de sos.
Se da lasagna la cuptorul incins la 170gr. si se coc circa 45 de minute. Inainte de a le servi, se presara cu busuioc tocat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii