autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lasagna cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 750 g ciuperci, , 3 tulpini de praz, , 4 linguri unt, , 1 legatura cimbru verde, , 2 linguri bulion, , 250 g rosii (taiate bucatele), , 150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume), , sare, , piper macinat, , 350 g cascaval ras, , 3/4 l lapte, , 2 linguri faina, , nucsoara rasa, , 1/2 legatura busuioc proaspat, , 250 g lasagna (foi).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie ciupercile felii, iar prazul rondele. Se prajesc ciupercile in 3 linguri de unt si, separat, se caleste prazul in untul ramas. Se amesteca ciupercile si prazul, se adauga bulionul, cimbrul, rosiile si vinul (sau zeama de legume), se gusta de sare si piper si se pun pe foc sa fiarba incet, pana ce se inmoaie rosiile.
Intr-o craticioara, se pun pe foc cascavalul, laptele si faina si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se condimenteaza sosul cu sare, piper, nucsoara si busuioc taiat marunt si se toarna putin pe fundul unei forme termorezistente.
Peste stratul de sos se aseaza un strat de lasagne, se acopera cu umplutura de ciuperci si se intinde din nou un strat de sos. Se continua, pana ce se termina ingredientele, sfarsind cu un strat de sos.
Se da lasagna la cuptorul incins la 170gr. si se coc circa 45 de minute. Inainte de a le servi, se presara cu busuioc tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Legumele proaspat culese din gradina, se curata, se spala si se toaca marunt. Se incinge uleiul

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 750 g ciuperci
  • 3 tulpini de praz
  • 4 linguri unt
  • 1 legatura cimbru verde
  • 2 linguri bulion
  • 250 g rosii (taiate bucatele)
  • 150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume)
  • sare
  • piper macinat
  • 350 g cascaval ras
  • 3/4 l lapte
  • 2 linguri faina
  • nucsoara rasa
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 250 g lasagna (foi).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Dovlecei umpluti cu orez si legume
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide