autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lasagna cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 750 g ciuperci, , 3 tulpini de praz, , 4 linguri unt, , 1 legatura cimbru verde, , 2 linguri bulion, , 250 g rosii (taiate bucatele), , 150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume), , sare, , piper macinat, , 350 g cascaval ras, , 3/4 l lapte, , 2 linguri faina, , nucsoara rasa, , 1/2 legatura busuioc proaspat, , 250 g lasagna (foi).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie ciupercile felii, iar prazul rondele. Se prajesc ciupercile in 3 linguri de unt si, separat, se caleste prazul in untul ramas. Se amesteca ciupercile si prazul, se adauga bulionul, cimbrul, rosiile si vinul (sau zeama de legume), se gusta de sare si piper si se pun pe foc sa fiarba incet, pana ce se inmoaie rosiile.
Intr-o craticioara, se pun pe foc cascavalul, laptele si faina si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se condimenteaza sosul cu sare, piper, nucsoara si busuioc taiat marunt si se toarna putin pe fundul unei forme termorezistente.
Peste stratul de sos se aseaza un strat de lasagne, se acopera cu umplutura de ciuperci si se intinde din nou un strat de sos. Se continua, pana ce se termina ingredientele, sfarsind cu un strat de sos.
Se da lasagna la cuptorul incins la 170gr. si se coc circa 45 de minute. Inainte de a le servi, se presara cu busuioc tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Legumele proaspat culese din gradina, se curata, se spala si se toaca marunt. Se incinge uleiul

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

1. Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 750 g ciuperci
  • 3 tulpini de praz
  • 4 linguri unt
  • 1 legatura cimbru verde
  • 2 linguri bulion
  • 250 g rosii (taiate bucatele)
  • 150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume)
  • sare
  • piper macinat
  • 350 g cascaval ras
  • 3/4 l lapte
  • 2 linguri faina
  • nucsoara rasa
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 250 g lasagna (foi).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Papricas de ciuperci cu mamaliguta