Lasagna cu legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 750 g ciuperci,
  • 3 tulpini de praz,
  • 4 linguri unt,
  • 1 legatura cimbru verde,
  • 2 linguri bulion,
  • 250 g rosii (taiate bucatele),
  • 150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume),
  • sare,
  • piper macinat,
  • 350 g cascaval ras,
  • 3/4 l lapte,
  • 2 linguri faina,
  • nucsoara rasa,
  • 1/2 legatura busuioc proaspat,
  • 250 g lasagna (foi).

Mod de preparare

Se taie ciupercile felii, iar prazul rondele. Se prajesc ciupercile in 3 linguri de unt si, separat, se caleste prazul in untul ramas. Se amesteca ciupercile si prazul, se adauga bulionul, cimbrul, rosiile si vinul (sau zeama de legume), se gusta de sare si piper si se pun pe foc sa fiarba incet, pana ce se inmoaie rosiile.

Intr-o craticioara, se pun pe foc cascavalul, laptele si faina si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se condimenteaza sosul cu sare, piper, nucsoara si busuioc taiat marunt si se toarna putin pe fundul unei forme termorezistente.

Peste stratul de sos se aseaza un strat de lasagne, se acopera cu umplutura de ciuperci si se intinde din nou un strat de sos. Se continua, pana ce se termina ingredientele, sfarsind cu un strat de sos.

Se da lasagna la cuptorul incins la 170gr. si se coc circa 45 de minute. Inainte de a le servi, se presara cu busuioc tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise