autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lasagna cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 750 g ciuperci, , 3 tulpini de praz, , 4 linguri unt, , 1 legatura cimbru verde, , 2 linguri bulion, , 250 g rosii (taiate bucatele), , 150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume), , sare, , piper macinat, , 350 g cascaval ras, , 3/4 l lapte, , 2 linguri faina, , nucsoara rasa, , 1/2 legatura busuioc proaspat, , 250 g lasagna (foi).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie ciupercile felii, iar prazul rondele. Se prajesc ciupercile in 3 linguri de unt si, separat, se caleste prazul in untul ramas. Se amesteca ciupercile si prazul, se adauga bulionul, cimbrul, rosiile si vinul (sau zeama de legume), se gusta de sare si piper si se pun pe foc sa fiarba incet, pana ce se inmoaie rosiile.
Intr-o craticioara, se pun pe foc cascavalul, laptele si faina si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se condimenteaza sosul cu sare, piper, nucsoara si busuioc taiat marunt si se toarna putin pe fundul unei forme termorezistente.
Peste stratul de sos se aseaza un strat de lasagne, se acopera cu umplutura de ciuperci si se intinde din nou un strat de sos. Se continua, pana ce se termina ingredientele, sfarsind cu un strat de sos.
Se da lasagna la cuptorul incins la 170gr. si se coc circa 45 de minute. Inainte de a le servi, se presara cu busuioc tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Se călesc legumele în ulei. Se adaugă sare, piper, ras-el-hanout, sos de soia şi plicul de pesto

20 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 750 g ciuperci
  • 3 tulpini de praz
  • 4 linguri unt
  • 1 legatura cimbru verde
  • 2 linguri bulion
  • 250 g rosii (taiate bucatele)
  • 150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume)
  • sare
  • piper macinat
  • 350 g cascaval ras
  • 3/4 l lapte
  • 2 linguri faina
  • nucsoara rasa
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 250 g lasagna (foi).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Dulceata de ardei iute