autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lasagna cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 750 g ciuperci, , 3 tulpini de praz, , 4 linguri unt, , 1 legatura cimbru verde, , 2 linguri bulion, , 250 g rosii (taiate bucatele), , 150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume), , sare, , piper macinat, , 350 g cascaval ras, , 3/4 l lapte, , 2 linguri faina, , nucsoara rasa, , 1/2 legatura busuioc proaspat, , 250 g lasagna (foi).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie ciupercile felii, iar prazul rondele. Se prajesc ciupercile in 3 linguri de unt si, separat, se caleste prazul in untul ramas. Se amesteca ciupercile si prazul, se adauga bulionul, cimbrul, rosiile si vinul (sau zeama de legume), se gusta de sare si piper si se pun pe foc sa fiarba incet, pana ce se inmoaie rosiile.
Intr-o craticioara, se pun pe foc cascavalul, laptele si faina si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se condimenteaza sosul cu sare, piper, nucsoara si busuioc taiat marunt si se toarna putin pe fundul unei forme termorezistente.
Peste stratul de sos se aseaza un strat de lasagne, se acopera cu umplutura de ciuperci si se intinde din nou un strat de sos. Se continua, pana ce se termina ingredientele, sfarsind cu un strat de sos.
Se da lasagna la cuptorul incins la 170gr. si se coc circa 45 de minute. Inainte de a le servi, se presara cu busuioc tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu legume si carne

Lasagna cu legume si carne

Sosul de rosii: ceapa se prajeste putin;peste,se pune carnea;cind carnea e prajita f.putin,se adauga

5 voturi    2 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Se călesc legumele în ulei. Se adaugă sare, piper, ras-el-hanout, sos de soia şi plicul de pesto

20 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 750 g ciuperci
  • 3 tulpini de praz
  • 4 linguri unt
  • 1 legatura cimbru verde
  • 2 linguri bulion
  • 250 g rosii (taiate bucatele)
  • 150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume)
  • sare
  • piper macinat
  • 350 g cascaval ras
  • 3/4 l lapte
  • 2 linguri faina
  • nucsoara rasa
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 250 g lasagna (foi).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Orez cu legume la cuptor