autor:

Gabriela Urucu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lasagne cu ciuperci

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2008

Ingrediente
15 foi lasagne, 1,3 l lapte degresat, 50 g. unt, 3 linguri cu varf faina, 300 gr. ciuperci condimentate din conserva in ulei ciuperci proaspete sau congelate ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.), 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ), 60-80 g. parmezan ras, sare, 1/2 pahar de lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita de teflon untul si o lingurita rasa de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele, iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic. Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim, si 1-2 cuburi de concentrat de ciuperci.
Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.
Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne, apoi sos cu ciuperci + parmezan ras.
Repetam in ordine, lasagne + sos + parmezan, punand 5 foi de lasagne, iar deasupra sos + parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 15 foi lasagne
  • 1,3 l lapte degresat
  • 50 g. unt
  • 3 linguri cu varf faina
  • 300 gr. ciuperci condimentate din conserva in ulei ciuperci proaspete sau congelate ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.)
  • 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ)
  • 60-80 g. parmezan ras
  • sare
  • 1/2 pahar de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

280 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

26 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure combinat de post