Ingrediente
15 foi lasagne, 1,3 l lapte degresat, 50 g. unt, 3 linguri cu varf faina, 300 gr. ciuperci condimentate din conserva in ulei ciuperci proaspete sau congelate ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.), 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ), 60-80 g. parmezan ras, sare, 1/2 pahar de lapte
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.
Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne, apoi sos cu ciuperci + parmezan ras.
Repetam in ordine, lasagne + sos + parmezan, punand 5 foi de lasagne, iar deasupra sos + parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.
constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010
Imi place !