autor:

Gabriela Urucu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lasagne cu ciuperci

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2008

Ingrediente
15 foi lasagne, 1,3 l lapte degresat, 50 g. unt, 3 linguri cu varf faina, 300 gr. ciuperci condimentate din conserva in ulei ciuperci proaspete sau congelate ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.), 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ), 60-80 g. parmezan ras, sare, 1/2 pahar de lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita de teflon untul si o lingurita rasa de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele, iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic. Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim, si 1-2 cuburi de concentrat de ciuperci.
Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.
Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne, apoi sos cu ciuperci + parmezan ras.
Repetam in ordine, lasagne + sos + parmezan, punand 5 foi de lasagne, iar deasupra sos + parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu carne

Orez cu carne

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale),

9 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se curăță, se spală legumele. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie

7 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 15 foi lasagne
  • 1,3 l lapte degresat
  • 50 g. unt
  • 3 linguri cu varf faina
  • 300 gr. ciuperci condimentate din conserva in ulei ciuperci proaspete sau congelate ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.)
  • 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ)
  • 60-80 g. parmezan ras
  • sare
  • 1/2 pahar de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

278 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

26 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ratatouille cu pui