autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Lasagne cu ficatei de pasare si ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 8 foi de lasagne, , 200 g ficatei de pui, , 8 cepe verzi, , 250 g ciuperci, , 1 pahar de smantana, , 100 g unt, , 1/8 l frisca nebatuta, , 1 legatura de menta, , sare, , piper, , cateva boabe de piper roz., Pentru sosul de vin: 4 cepe mici taiate marunt, , 100 g unt, , 1 lingurita cu varf de zahar, , 1/4 l vin rosu sec, , 1/16 l vin rosu dulce (gen Porto),, putina sare si, putin unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb „al dente” foile de lasagne in apa cu sare, se lasa sa se scurga, se taie in doua si se intind pe un servet de bucatarie ca sa se usuce. Frunzulitele de menta se spala si se toaca marunt. Ceapa verde spalata se taie bucati mai mici, ciupercile se taie in patru, iar ficateii bine curatati se taie cubulete.
Se incinge untul intr-o tigaie si se prajesc in el ficateii. Se adauga ciupercile si ceapa verde, se prajesc si ele si se sting cu smantana si frisca nebatuta. La urma, se incorporeaza menta tocata, sarea si piperul.
Pentru sosul de vin se caleste ceapa in untul incins si se lasa sa se caramelizeze impreuna cu zaharul. Se stinge cu vinul sec si cu cel dulce, se adauga sare si se lasa la foc pana scade sosul pe jumatate. Se strecoara si se adauga o bucatica de unt rece, ca sa fie mai gustos.
Se incalzesc jumatatile de foi de lasagne in apa sarata fierbinte, se scurg si se aseaza cate una pe farfuriile incalzite. Peste prima foaie se intinde un strat de ficatei cu ciuperci si ceapa si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se continua astfel, pana ce se epuizeaza ingredientele. Se presara cu boabe de piper roz si se serveste cu sosul de vin rosu turnat de jur imprejur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu ficatei de pasare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui  Albese

Pui Albese

Taiem pieptul de pui cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie.Intre timp taiem ceapa julien,baconul

2 voturi    2 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Pui basc cu ardei

Pui basc cu ardei

O noua reteta din Turul Frantei, de data aceasta fara faina, in sfarsit, dar tot cu vin. O reteta

42 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 8 foi de lasagne
  • 200 g ficatei de pui
  • 8 cepe verzi
  • 250 g ciuperci
  • 1 pahar de smantana
  • 100 g unt
  • 1/8 l frisca nebatuta
  • 1 legatura de menta
  • sare
  • piper
  • cateva boabe de piper roz.
  • Pentru sosul de vin: 4 cepe mici taiate marunt
  • 100 g unt
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 1/4 l vin rosu sec
  • 1/16 l vin rosu dulce (gen Porto),
  • putina sare si
  • putin unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu carne tocata