Lasagne cu ficatei de pasare si ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 8 foi de lasagne,
  • 200 g ficatei de pui,
  • 8 cepe verzi,
  • 250 g ciuperci,
  • 1 pahar de smantana,
  • 100 g unt,
  • 1/8 l frisca nebatuta,
  • 1 legatura de menta,
  • sare,
  • piper,
  • cateva boabe de piper roz.
  • Pentru sosul de vin: 4 cepe mici taiate marunt,
  • 100 g unt,
  • 1 lingurita cu varf de zahar,
  • 1/4 l vin rosu sec,
  • 1/16 l vin rosu dulce (gen Porto),
  • putina sare si
  • putin unt.

Mod de preparare

Se fierb „al dente” foile de lasagne in apa cu sare, se lasa sa se scurga, se taie in doua si se intind pe un servet de bucatarie ca sa se usuce. Frunzulitele de menta se spala si se toaca marunt. Ceapa verde spalata se taie bucati mai mici, ciupercile se taie in patru, iar ficateii bine curatati se taie cubulete.

Se incinge untul intr-o tigaie si se prajesc in el ficateii. Se adauga ciupercile si ceapa verde, se prajesc si ele si se sting cu smantana si frisca nebatuta. La urma, se incorporeaza menta tocata, sarea si piperul.

Pentru sosul de vin se caleste ceapa in untul incins si se lasa sa se caramelizeze impreuna cu zaharul. Se stinge cu vinul sec si cu cel dulce, se adauga sare si se lasa la foc pana scade sosul pe jumatate. Se strecoara si se adauga o bucatica de unt rece, ca sa fie mai gustos.

Se incalzesc jumatatile de foi de lasagne in apa sarata fierbinte, se scurg si se aseaza cate una pe farfuriile incalzite. Peste prima foaie se intinde un strat de ficatei cu ciuperci si ceapa si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se continua astfel, pana ce se epuizeaza ingredientele. Se presara cu boabe de piper roz si se serveste cu sosul de vin rosu turnat de jur imprejur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise