autor:

» » Mancaruri cu carne

Lasagne cu ficatei de pasare si ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 8 foi de lasagne, , 200 g ficatei de pui, , 8 cepe verzi, , 250 g ciuperci, , 1 pahar de smantana, , 100 g unt, , 1/8 l frisca nebatuta, , 1 legatura de menta, , sare, , piper, , cateva boabe de piper roz., Pentru sosul de vin: 4 cepe mici taiate marunt, , 100 g unt, , 1 lingurita cu varf de zahar, , 1/4 l vin rosu sec, , 1/16 l vin rosu dulce (gen Porto),, putina sare si, putin unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb „al dente” foile de lasagne in apa cu sare, se lasa sa se scurga, se taie in doua si se intind pe un servet de bucatarie ca sa se usuce. Frunzulitele de menta se spala si se toaca marunt. Ceapa verde spalata se taie bucati mai mici, ciupercile se taie in patru, iar ficateii bine curatati se taie cubulete.
Se incinge untul intr-o tigaie si se prajesc in el ficateii. Se adauga ciupercile si ceapa verde, se prajesc si ele si se sting cu smantana si frisca nebatuta. La urma, se incorporeaza menta tocata, sarea si piperul.
Pentru sosul de vin se caleste ceapa in untul incins si se lasa sa se caramelizeze impreuna cu zaharul. Se stinge cu vinul sec si cu cel dulce, se adauga sare si se lasa la foc pana scade sosul pe jumatate. Se strecoara si se adauga o bucatica de unt rece, ca sa fie mai gustos.
Se incalzesc jumatatile de foi de lasagne in apa sarata fierbinte, se scurg si se aseaza cate una pe farfuriile incalzite. Peste prima foaie se intinde un strat de ficatei cu ciuperci si ceapa si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se continua astfel, pana ce se epuizeaza ingredientele. Se presara cu boabe de piper roz si se serveste cu sosul de vin rosu turnat de jur imprejur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu ficatei de pasare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 8 foi de lasagne
  • 200 g ficatei de pui
  • 8 cepe verzi
  • 250 g ciuperci
  • 1 pahar de smantana
  • 100 g unt
  • 1/8 l frisca nebatuta
  • 1 legatura de menta
  • sare
  • piper
  • cateva boabe de piper roz.
  • Pentru sosul de vin: 4 cepe mici taiate marunt
  • 100 g unt
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 1/4 l vin rosu sec
  • 1/16 l vin rosu dulce (gen Porto),
  • putina sare si
  • putin unt.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta pastorului / Shepherd's pie