autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Lasagne cu ficatei de pasare si ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 8 foi de lasagne, , 200 g ficatei de pui, , 8 cepe verzi, , 250 g ciuperci, , 1 pahar de smantana, , 100 g unt, , 1/8 l frisca nebatuta, , 1 legatura de menta, , sare, , piper, , cateva boabe de piper roz., Pentru sosul de vin: 4 cepe mici taiate marunt, , 100 g unt, , 1 lingurita cu varf de zahar, , 1/4 l vin rosu sec, , 1/16 l vin rosu dulce (gen Porto),, putina sare si, putin unt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb „al dente” foile de lasagne in apa cu sare, se lasa sa se scurga, se taie in doua si se intind pe un servet de bucatarie ca sa se usuce. Frunzulitele de menta se spala si se toaca marunt. Ceapa verde spalata se taie bucati mai mici, ciupercile se taie in patru, iar ficateii bine curatati se taie cubulete.
Se incinge untul intr-o tigaie si se prajesc in el ficateii. Se adauga ciupercile si ceapa verde, se prajesc si ele si se sting cu smantana si frisca nebatuta. La urma, se incorporeaza menta tocata, sarea si piperul.
Pentru sosul de vin se caleste ceapa in untul incins si se lasa sa se caramelizeze impreuna cu zaharul. Se stinge cu vinul sec si cu cel dulce, se adauga sare si se lasa la foc pana scade sosul pe jumatate. Se strecoara si se adauga o bucatica de unt rece, ca sa fie mai gustos.
Se incalzesc jumatatile de foi de lasagne in apa sarata fierbinte, se scurg si se aseaza cate una pe farfuriile incalzite. Peste prima foaie se intinde un strat de ficatei cu ciuperci si ceapa si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se continua astfel, pana ce se epuizeaza ingredientele. Se presara cu boabe de piper roz si se serveste cu sosul de vin rosu turnat de jur imprejur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu ficatei de pasare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciolan afumat fiert in vin servit cu piure de cartofi cu nucsoara si mancare de ardei capia copti

Ciolan afumat fiert in vin servit cu piure de cartofi cu nucsoara si mancare de ardei capia copti

Ciolanul se portioneaza dupa caz, se razuie un pic cu cutitul ,se spala bine si se aseaza intr-o

11 voturi    13 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Toate ingredientele se spala, se taie cubulete si de inabuse bine in 300 ml ulei, in care se adauga

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 8 foi de lasagne
  • 200 g ficatei de pui
  • 8 cepe verzi
  • 250 g ciuperci
  • 1 pahar de smantana
  • 100 g unt
  • 1/8 l frisca nebatuta
  • 1 legatura de menta
  • sare
  • piper
  • cateva boabe de piper roz.
  • Pentru sosul de vin: 4 cepe mici taiate marunt
  • 100 g unt
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 1/4 l vin rosu sec
  • 1/16 l vin rosu dulce (gen Porto),
  • putina sare si
  • putin unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti