autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

LASAGNE CU VINETE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
2 vinete mari,, 300g.lasagne,, 100g.cascaval ras,, 7 linguri ulei de masline,, 6 linguri piure de masline negre,, 120g.branza telemea,, sare, (dupa gust),, piper,, 6 rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge cuptorul la 220*C.Se taie vinetele rondele groase de 1/2cm., se usuca cu un servet de bucatarie si se ung cu ulei de masline.(Se foloseste o pensula).
Se aseaza rondelele de vinete pe o tava ,se dau la cuptor si se frig 35 minute.
2.Intre timp, se taie rosiile felii subtiri.
3.Se fierb lasagnele in apa multa cu sare -7-10 minute-,se scurg se pun pe un servet absorbant.
4.Se scot vinetele din cuptor. Intr-un vas de Jena de forma rotunda se toarna putin ulei,se presara cascaval ras si se aseaza , in straturi alternative, rosii,lasagne,vinete unse cu piure de masline,terminandu-se cu un strat de lasagne.Se presara telemea si se pune vasul la cuptor -circa 30 minute-sa se gratineze.Inainte de servire, se lasa preparatul vreo 5 minute sa se odihneasca.

Pentru piureul de masline:se amesteca maslinele maruntite (in robot) cu usturoi presat,ulei si putina zeama de lamaie.Dupa gust, se pot adauga cateva fileuri de ansoa zdrobite cu furculita sau capere.
Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNE CU VINETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de cartofi (mancare de post)

Tocanita de cartofi (mancare de post)

Se spala cartofii, se curata, se taie cubulete (1cm -2cm). Se taie ceapa solzisori si ardeiul. Se

9 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prepelita cu unt aromat

Prepelita cu unt aromat

Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mari,
  • 300g.lasagne,
  • 100g.cascaval ras,
  • 7 linguri ulei de masline,
  • 6 linguri piure de masline negre,
  • 120g.branza telemea,
  • sare
  • (dupa gust),
  • piper,
  • 6 rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic