autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

LASAGNE CU VINETE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
2 vinete mari,, 300g.lasagne,, 100g.cascaval ras,, 7 linguri ulei de masline,, 6 linguri piure de masline negre,, 120g.branza telemea,, sare, (dupa gust),, piper,, 6 rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge cuptorul la 220*C.Se taie vinetele rondele groase de 1/2cm., se usuca cu un servet de bucatarie si se ung cu ulei de masline.(Se foloseste o pensula).
Se aseaza rondelele de vinete pe o tava ,se dau la cuptor si se frig 35 minute.
2.Intre timp, se taie rosiile felii subtiri.
3.Se fierb lasagnele in apa multa cu sare -7-10 minute-,se scurg se pun pe un servet absorbant.
4.Se scot vinetele din cuptor. Intr-un vas de Jena de forma rotunda se toarna putin ulei,se presara cascaval ras si se aseaza , in straturi alternative, rosii,lasagne,vinete unse cu piure de masline,terminandu-se cu un strat de lasagne.Se presara telemea si se pune vasul la cuptor -circa 30 minute-sa se gratineze.Inainte de servire, se lasa preparatul vreo 5 minute sa se odihneasca.

Pentru piureul de masline:se amesteca maslinele maruntite (in robot) cu usturoi presat,ulei si putina zeama de lamaie.Dupa gust, se pot adauga cateva fileuri de ansoa zdrobite cu furculita sau capere.
Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNE CU VINETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coaja de la ½ lamaie si se pune deoparte,

37 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaf de orez cu ciuperci

Se prepara intr-o oala circa 1,5 -2 l supa din legume ( eu am pus legume de la borcan ) si se mentine

0 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mari,
  • 300g.lasagne,
  • 100g.cascaval ras,
  • 7 linguri ulei de masline,
  • 6 linguri piure de masline negre,
  • 120g.branza telemea,
  • sare
  • (dupa gust),
  • piper,
  • 6 rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Piure de cartofi