autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Lebede

Autor: lili (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
4 oua, 190-200 gr. faina, 150 gr.ulei, 375 ml.apa, sare, frisca pt.umplut, crema de vanilie pt umplutura, zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas punem la fiert apa, uleiul si sarea, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina in ploaie, se amesteca viguros cu telul. Se omogenizeaza si se mai pune pe foc 2 min. amestecand, apoi cand s-a racit se adauga oualele pe rand. Intr-o tava sa pune hartie de copt si se pune compozitia cu punga sau sprit sau cu lingura in forma de gogosica, daca compozitia este moale se mai pune putina faina, apoi se dau la cuptor pana se rumenesc.

Pt. gaturile lebedelor facem cu punga in forma de S in tava de copt. Se taie gogosile in jumatate se umplu cu crema de vanilie se adauga gaturile apoi se orneaza cu frisca, din capac se taie in jumatate si se fac aripi, se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lebede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lebede pe lac

Lebede pe lac

Fierbe apa cu uleiul pănă dă într-un clocot, apoi pune făina şi un praf de sare, ia vasul de

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
mere si gutui coapte

mere si gutui coapte

Spalam fructele si scoatem samburii(merele le-am lasat intregi,gutuile le-am taiat in doua pe verticala)si

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 190-200 gr. faina
  • 150 gr.ulei
  • 375 ml.apa
  • sare
  • frisca pt.umplut
  • crema de vanilie pt umplutura
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri foare simple