autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume a la grecque

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 morcovi marunti, , 12 ridichi albe (lunguiete), , 6 dovlecei mici, , 200 g conopida, , 150 g mazare decongelata, , 2 portocale, , 1 lamaie, , 1 lingurita boabe de coriandru, , sare, , piper, , ulei de masline, , 2 fire de praz (partea alba)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie in felul urmator: morcovii, ridichile si dovleceii in doua, pe lung, prazul bucati mai mari, iar conopida se rupe buchetele.
Se lasa sa fiarba - inclusiv mazarea - in asa fel incat sa ramana crocante (deci nu prea mult) si, separat, intr-o craticioara se pun pe foc boabele de coriandru cu putina apa rece, o lingurita cu ulei de masline si putina sare.
Se da pe razatoarea mica coaja unei portocale, dupa care se storc amandoua, la fel ca si lamaia, si se pune sucul deoparte. Legumele fierte se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Apa in care au fiert se pune din nou pe foc, se adauga zeama de lamaie si de portocale si - cand da in clocot - uleiul in care au fiert boabele de coriandru. Se pun legumele scurse in zeama clocotita, se amesteca bine si se iau de pe foc. Se lasa sa se raceasca complet si se servesc cu zeama lor, presarate cu coaja rasa de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume a la grecque" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Soté de legume cu oua

Soté de legume cu oua

Acesta e un altfel de sote de legume, de data asta am incorporat si oua pentru o masa satioasa ce

2 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
AREDI UMPLUTI CU OREZ

AREDI UMPLUTI CU OREZ

Intr-un ceaun se pune uleiul, se toaca cepa si se lasa putin sa se innmoaie,apoi se adauga ciupercile

6 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 morcovi marunti
  • 12 ridichi albe (lunguiete)
  • 6 dovlecei mici
  • 200 g conopida
  • 150 g mazare decongelata
  • 2 portocale
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 2 fire de praz (partea alba)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu legume si fructe picante