autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume a la grecque

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 morcovi marunti, , 12 ridichi albe (lunguiete), , 6 dovlecei mici, , 200 g conopida, , 150 g mazare decongelata, , 2 portocale, , 1 lamaie, , 1 lingurita boabe de coriandru, , sare, , piper, , ulei de masline, , 2 fire de praz (partea alba)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie in felul urmator: morcovii, ridichile si dovleceii in doua, pe lung, prazul bucati mai mari, iar conopida se rupe buchetele.
Se lasa sa fiarba - inclusiv mazarea - in asa fel incat sa ramana crocante (deci nu prea mult) si, separat, intr-o craticioara se pun pe foc boabele de coriandru cu putina apa rece, o lingurita cu ulei de masline si putina sare.
Se da pe razatoarea mica coaja unei portocale, dupa care se storc amandoua, la fel ca si lamaia, si se pune sucul deoparte. Legumele fierte se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Apa in care au fiert se pune din nou pe foc, se adauga zeama de lamaie si de portocale si - cand da in clocot - uleiul in care au fiert boabele de coriandru. Se pun legumele scurse in zeama clocotita, se amesteca bine si se iau de pe foc. Se lasa sa se raceasca complet si se servesc cu zeama lor, presarate cu coaja rasa de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume a la grecque" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati  (Beringelas recheadas com cogumelos)

Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene,

11 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

-Florile se pun sub jetul da apa si se clatesc usor,apoi se lasa la scurs sau se scutura usor de

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 morcovi marunti
  • 12 ridichi albe (lunguiete)
  • 6 dovlecei mici
  • 200 g conopida
  • 150 g mazare decongelata
  • 2 portocale
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 2 fire de praz (partea alba)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Snitele de vinete