autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume a la grecque

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 morcovi marunti, , 12 ridichi albe (lunguiete), , 6 dovlecei mici, , 200 g conopida, , 150 g mazare decongelata, , 2 portocale, , 1 lamaie, , 1 lingurita boabe de coriandru, , sare, , piper, , ulei de masline, , 2 fire de praz (partea alba)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie in felul urmator: morcovii, ridichile si dovleceii in doua, pe lung, prazul bucati mai mari, iar conopida se rupe buchetele.
Se lasa sa fiarba - inclusiv mazarea - in asa fel incat sa ramana crocante (deci nu prea mult) si, separat, intr-o craticioara se pun pe foc boabele de coriandru cu putina apa rece, o lingurita cu ulei de masline si putina sare.
Se da pe razatoarea mica coaja unei portocale, dupa care se storc amandoua, la fel ca si lamaia, si se pune sucul deoparte. Legumele fierte se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Apa in care au fiert se pune din nou pe foc, se adauga zeama de lamaie si de portocale si - cand da in clocot - uleiul in care au fiert boabele de coriandru. Se pun legumele scurse in zeama clocotita, se amesteca bine si se iau de pe foc. Se lasa sa se raceasca complet si se servesc cu zeama lor, presarate cu coaja rasa de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume a la grecque" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legume

(2 porții) Pentru a mai schimba un pic seria pastelor vă propun o rețetă, zic eu, sănătoasă

4 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Milky la Doubletta

Milky la Doubletta

Cartofii se curata de coaja se spala si se taie wedges, adica sferturi maricele.Apoi se pun intr-un

4 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 morcovi marunti
  • 12 ridichi albe (lunguiete)
  • 6 dovlecei mici
  • 200 g conopida
  • 150 g mazare decongelata
  • 2 portocale
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 2 fire de praz (partea alba)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Porc cu legume in stil oriental