autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume a la grecque

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 morcovi marunti, , 12 ridichi albe (lunguiete), , 6 dovlecei mici, , 200 g conopida, , 150 g mazare decongelata, , 2 portocale, , 1 lamaie, , 1 lingurita boabe de coriandru, , sare, , piper, , ulei de masline, , 2 fire de praz (partea alba)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie in felul urmator: morcovii, ridichile si dovleceii in doua, pe lung, prazul bucati mai mari, iar conopida se rupe buchetele.
Se lasa sa fiarba - inclusiv mazarea - in asa fel incat sa ramana crocante (deci nu prea mult) si, separat, intr-o craticioara se pun pe foc boabele de coriandru cu putina apa rece, o lingurita cu ulei de masline si putina sare.
Se da pe razatoarea mica coaja unei portocale, dupa care se storc amandoua, la fel ca si lamaia, si se pune sucul deoparte. Legumele fierte se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Apa in care au fiert se pune din nou pe foc, se adauga zeama de lamaie si de portocale si - cand da in clocot - uleiul in care au fiert boabele de coriandru. Se pun legumele scurse in zeama clocotita, se amesteca bine si se iau de pe foc. Se lasa sa se raceasca complet si se servesc cu zeama lor, presarate cu coaja rasa de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume a la grecque" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu rozmarin

Cartofi la cuptor cu rozmarin

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun pe foc intr-o oala cu apa si ceva

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi

-cartofii se curata de coaja si se taie cubulete -sunca sau costita se taie cubulete -se unge o

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 morcovi marunti
  • 12 ridichi albe (lunguiete)
  • 6 dovlecei mici
  • 200 g conopida
  • 150 g mazare decongelata
  • 2 portocale
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 2 fire de praz (partea alba)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu orez