autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Legume asortate in otet

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
15 gogosari verzi, 30 gogosari rosii, 2 radacini mari morcov, 2 teline mari, 1 conopida potrivita, 2 capatini usturoi mari, ½ kg arpagic(sau ceapa mai mica decit o nuca) Saramura: pentru fiecare kg de otet de 9 grade se ia 1 ½ pahar apa, 1 lingura cu virf sare, 2 linguri zahar, 1 lingura miere de albine, citeva foi de dafin, citeva boabe ienibahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala si se taie in 8 (fara cotor si seminte), morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi, usturoiul si ceapa se curata si se pun intregi, iar conopida rupta in buchetele. Se asaza in borcane mari de sticla bine spalate, cite putin din fiecare pina se umple. Otetul cu apa, sarea, zaharul si mierea de albine(daca lipseste mierea, se mai adauga jumatate lingura zahar), se pune la fiert, se adauga foile de dafin si boabele de ienibahar si se lasa sa dea citeva clocote. Se toarna fierbinte treptat, cu polonicul ca sa nu plesneasca borcanul care trebuie sa fie invelit intr-un servet muiat in apa, peste legumele asezate in borcan. Otetul intrind in legume, va avea un nivel mai scazut in borcan. Se mai adauga otet(preparat la fel ca cel de sus) ca sa se umple borcanul. Se lasa 2-3 ore si daca in acest timp nivelul otetului scade se umple din nou borcanul. La gura borcanului se asaza doua scindurele in cruce si se leaga cu celofan pus in doua, dupa ce s-a racit. Se pastreaza la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume asortate in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Sos picant de prune

Sos picant de prune

Se scot samburii si se mixeaza prunele in robot. Se pune amestecul de prune intr-un ceaun, (daca

5 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Visinele spalate, curatate de codite si de samburi, se pun intro oala, se adauga cele 2 plicuri de

6 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 15 gogosari verzi
  • 30 gogosari rosii
  • 2 radacini mari morcov
  • 2 teline mari
  • 1 conopida potrivita
  • 2 capatini usturoi mari
  • ½ kg arpagic(sau ceapa mai mica decit o nuca) Saramura: pentru fiecare kg de otet de 9 grade se ia 1 ½ pahar apa
  • 1 lingura cu virf sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere de albine
  • citeva foi de dafin
  • citeva boabe ienibahar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
VINETE LA CONGELATOR