Legume asortate in otet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 gogosari verzi
  • 30 gogosari rosii
  • 2 radacini mari morcov
  • 2 teline mari
  • 1 conopida potrivita
  • 2 capatini usturoi mari
  • ½ kg arpagic(sau ceapa mai mica decit o nuca); Saramura: pentru fiecare kg de otet de 9 grade se ia 1 ½ pahar apa
  • 1 lingura cu virf sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere de albine
  • citeva foi de dafin
  • citeva boabe ienibahar

Mod de preparare

Gogosarii se spala si se taie in 8 (fara cotor si seminte), morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi, usturoiul si ceapa se curata si se pun intregi, iar conopida rupta in buchetele. Se asaza in borcane mari de sticla bine spalate, cite putin din fiecare pina se umple. Otetul cu apa, sarea, zaharul si mierea de albine(daca lipseste mierea, se mai adauga jumatate lingura zahar), se pune la fiert, se adauga foile de dafin si boabele de ienibahar si se lasa sa dea citeva clocote. Se toarna fierbinte treptat, cu polonicul ca sa nu plesneasca borcanul care trebuie sa fie invelit intr-un servet muiat in apa, peste legumele asezate in borcan. Otetul intrind in legume, va avea un nivel mai scazut in borcan. Se mai adauga otet(preparat la fel ca cel de sus) ca sa se umple borcanul. Se lasa 2-3 ore si daca in acest timp nivelul otetului scade se umple din nou borcanul. La gura borcanului se asaza doua scindurele in cruce si se leaga cu celofan pus in doua, dupa ce s-a racit. Se pastreaza la loc racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise