autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Legume cu carne si sos de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe, , 1 ardei gras rosu, , 500 g rosii, , 800 g cartofi, , 400 g carne tocata (porc+vita), , 3 linguri ulei, , 300 g fasole verde congelata, , sare,, piper., Pentru sos: 2 catei de usturoi, , 150 g iaurt, , 150 g smantana subtire, , coaja rasa de la o lamaie, , sare, , piper, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete, rosiile se taie in opt, iar cartofii, curatati de coaja, se taie bucatele. Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de ulei incins, se adauga ceapa, se prajeste si ea putin si se scot din tigaie. In uleiul ramas se prajesc si cartofii - circa 5 minute la foc potrivit, apoi ardeii, inca 15 minute. Se amesteca toate, se mai lasa putin pe foc si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: usturoiul curatat si presat se amesteca bine cu iaurtul, smantana si coaja de lamaie si se adauga sare, piper si zahar dupa gust. Se toarna sosul peste amestecul de carne si legume si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu carne si sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu usturoi si frunza de patrunjel

Ficatei de pui cu usturoi si frunza de patrunjel

Ficatul se spala , se curata si se taie in bucati mai mici. Se incinge uleiul de masline si se adauga

11 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor

Se spala puiul si se freaca cu putina sare si condimente,apoi il umplem cu legume taiate marunt si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g rosii
  • 800 g cartofi
  • 400 g carne tocata (porc+vita)
  • 3 linguri ulei
  • 300 g fasole verde congelata
  • sare,
  • piper.
  • Pentru sos: 2 catei de usturoi
  • 150 g iaurt
  • 150 g smantana subtire
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai