autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Legume cu carne si sos de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe, , 1 ardei gras rosu, , 500 g rosii, , 800 g cartofi, , 400 g carne tocata (porc+vita), , 3 linguri ulei, , 300 g fasole verde congelata, , sare,, piper., Pentru sos: 2 catei de usturoi, , 150 g iaurt, , 150 g smantana subtire, , coaja rasa de la o lamaie, , sare, , piper, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete, rosiile se taie in opt, iar cartofii, curatati de coaja, se taie bucatele. Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de ulei incins, se adauga ceapa, se prajeste si ea putin si se scot din tigaie. In uleiul ramas se prajesc si cartofii - circa 5 minute la foc potrivit, apoi ardeii, inca 15 minute. Se amesteca toate, se mai lasa putin pe foc si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: usturoiul curatat si presat se amesteca bine cu iaurtul, smantana si coaja de lamaie si se adauga sare, piper si zahar dupa gust. Se toarna sosul peste amestecul de carne si legume si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu carne si sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasole batuta cu parjoale

Fasole batuta cu parjoale

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune

18 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Parjoale ca acasa

Parjoale ca acasa

Pentru un gust deosebit, carnea tocata sa fie amestecata: de porc si vita (vezi foto). Se maruntesc

11 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g rosii
  • 800 g cartofi
  • 400 g carne tocata (porc+vita)
  • 3 linguri ulei
  • 300 g fasole verde congelata
  • sare,
  • piper.
  • Pentru sos: 2 catei de usturoi
  • 150 g iaurt
  • 150 g smantana subtire
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca