autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Legume cu carne si sos de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe, , 1 ardei gras rosu, , 500 g rosii, , 800 g cartofi, , 400 g carne tocata (porc+vita), , 3 linguri ulei, , 300 g fasole verde congelata, , sare,, piper., Pentru sos: 2 catei de usturoi, , 150 g iaurt, , 150 g smantana subtire, , coaja rasa de la o lamaie, , sare, , piper, , zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete, rosiile se taie in opt, iar cartofii, curatati de coaja, se taie bucatele. Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de ulei incins, se adauga ceapa, se prajeste si ea putin si se scot din tigaie. In uleiul ramas se prajesc si cartofii - circa 5 minute la foc potrivit, apoi ardeii, inca 15 minute. Se amesteca toate, se mai lasa putin pe foc si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: usturoiul curatat si presat se amesteca bine cu iaurtul, smantana si coaja de lamaie si se adauga sare, piper si zahar dupa gust. Se toarna sosul peste amestecul de carne si legume si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu carne si sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Se spala bucatile de piept de pui, se sterg de apa , se taie in felii de snitele se pudreaza cu sare

9 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui

Tocanita de pui

Se taie ardeiul (e frumos sa fie de mai multe culori) fideluta. Se spala pulpele si se pun peste

3 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g rosii
  • 800 g cartofi
  • 400 g carne tocata (porc+vita)
  • 3 linguri ulei
  • 300 g fasole verde congelata
  • sare,
  • piper.
  • Pentru sos: 2 catei de usturoi
  • 150 g iaurt
  • 150 g smantana subtire
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cordon Bleu