autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Legume cu carne si sos de lamaie

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
2 cepe, 1 ardei gras rosu, 500 g rosii, 800 g cartofi, 400 g carne tocata (porc+vita), 3 linguri ulei, 300 g fasole verde congelata, sare, piper. Pentru sos: 2 catei de usturoi, 150 g iaurt, 150 g smantana subtire, coaja rasa de la o lamaie, sare, piper, zahar.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete, rosiile se taie in opt, iar cartofii, curatati de coaja, se taie bucatele. Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de ulei incins, se adauga ceapa, se prajeste si ea putin si se scot din tigaie. In uleiul ramas se prajesc si cartofii - circa 5 minute la foc potrivit, apoi ardeii, inca 15 minute. Se amesteca toate, se mai lasa putin pe foc si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: usturoiul curatat si presat se amesteca bine cu iaurtul, smantana si coaja de lamaie si se adauga sare, piper si zahar dupa gust. Se toarna sosul peste amestecul de carne si legume si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu carne si sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon Bleu

Cordon Bleu

Se transeaza fiecare piept de pui in cate patru fileuri, apoi se bate usor cu ciocanul de snitele.

9 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mancare de dovlecei cu pulpa de curcan ,in sos de rosii

Mancare de dovlecei cu pulpa de curcan ,in sos de rosii

Taiem carnea cubulete. Punem ulei la incins si adaugam carnea pe care am condimentat-o cu sare.O

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g rosii
  • 800 g cartofi
  • 400 g carne tocata (porc+vita)
  • 3 linguri ulei
  • 300 g fasole verde congelata
  • sare
  • piper. Pentru sos: 2 catei de usturoi
  • 150 g iaurt
  • 150 g smantana subtire
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor